V iztirjenju vlaka v zvezni državi Washington umrli najmanj trije ljudje, še več jih je v kritičnem stanju

0

V iztirjenju potniškega vlaka v ameriški zvezni državi Washington na progi med Seattlom in Portlandom so v ponedeljek življenje izgubili najmanj trije ljudje, več kot 70 so jih prepeljali v bližnje bolnišnice. Več ranjenih naj bi bilo v kritičnem stanju.

Vlak se je iz Seattla v smeri proti Portlandu odpravil ob 6. uri po lokalnem času, iztiril pa se je nekaj več kot uro in pol pozneje, na delu proge, ki so ga doslej uporabljali zgolj tovorni vlaki. Pri tem je v času jutranje konice na avtocesto pod nadvozom in na bližnje gozdnato območje padlo več vagonov, eden pa je obvisel z nadvoza.

Vagoni so pri padcu zadeli sedem vozil na avtocesti, od tega dva tovornjaka. Več ljudi v vozilih je bilo pri tem ranjenih, nihče pa ni umrl.

Na vlaku je bilo skupaj 86 ljudi, od tega 77 potnikov. Po navedbah oblasti so že preiskali vse vagone.

V bolnišnice so prepeljali 72 ljudi, od katerih naj bi jih imelo 10 hude poškodbe. Nekateri naj bi bili celo v kritičnem stanju, zaradi česar oblasti ne izključujejo možnosti povišanja števila smrtnih žrtev, poroča BBC.

Vzrok nesreče še ni znan in preiskovalci še niso spregovorili o morebitnih razlogih zanjo. Na ovinku, kjer se je iztiril vlak, naj bi bila sicer omejitev hitrosti 48 kilometrov na uro.

Strojevodje bi morali na tem predelu močno upočasniti vožnjo, saj je omejitev na večini preostalega dela proge 128 kilometrov na uro, še pojasnjuje BBC. Glede na nekatere navedbe naj bi vlak vozil s hitrostjo večjo od 130 kilometrov na uro.

Na nesrečo se je odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je tvitnil, da nesreča kaže na potrebo po hitri potrditvi načrta za obnovo infrastrukture v ZDA. Napoveduje, da bo načrt predstavil v kratkem. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen