V Franciji po šestih letih vendarle ujeli množičnega “morilca” avtomobilskih pnevmatik

0

Možem postave v francoskem mestu Bordeaux na jugozahodu države je po šestih letih vendarle uspelo ujeti vandala, ki se je ponoči spravljal na avtomobilske pnevmatike. 45-letnika so aretirali sredi tedna. Policiji je povedal, da se je znašal nad pnevmatikami zaradi tega, ker je bil jezen na družbo. Žrtev njegovega besa je bilo 6000 avtomobilov.

Uničevalec je od leta 2011 povprečno na noč uničil 70 avtomobilskih pnevmatik. Mestne soseske, kjer je deloval, je izbiral naključno. Naključen je bil tudi čas, kdaj se je “spravil na delo”, da bi bil vsaj korak pred policisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Povod za njegov dolgoletni vandalski pohod je bilo čevljarsko orodje za luknjanje, ki ga je na cesti našel leta 2011.

Sam sebe je brezposelni vandal poimenoval z vzdevkom Serijski luknjač. Preiskovalci so po njegovem prijetju sporočili, da so si zelo oddahnili. Iskali so ga vse od leta 2014, ko so ugotovili, da imajo opravka s serijskim vandalom.

Svojim preganjalcem je delo otežil tudi s tem, da jim ves ta čas ni pustil niti enega dokaza DNK, prav tako se je stalno izogibal nadzornim kameram. Običajno je avtomobilske pnevmatike preluknjal na zelo “nežen način”, tako so so postopoma postale prazne, zaradi česar je bilo še težje slediti njegovemu gibanju.

Policija je skupno prijela 1100 pritožb, med njimi tudi motorista, ki očitno ni bil rojen pod srečno zvezdo, saj je bil žrtev Serijskega luknjača kar šestkrat. Policija je vandala na koncu ujela na podlagi fotografije, ki jim jo je posredoval eden od meščanov.

Serijski luknjač je sedaj obtožen hudega poškodovanja zasebne lastnine, za kar mu grozi do dve leti zapora in 300.000 evrov denarne kazni. Sodni proces proti njemu se bo začel 18. maja. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen