USA Today z ostrim komentarjem nad Trumpa: Predsednik, ki senatorke označuje za kurbe, ni primeren niti za čiščenje stranišč, niti za loščenje čevljev!

0

Uredništvo ameriškega časopisa USA Today se je s komentarjem ostro odzvalo na izjavo predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki je po Twitterju namignil, da se je newyorška demokratska senatorka Kirsten Gillibrand, ki ga je zaradi obtožb o spolnih nadlegovanjih pozvala k odstopu, pripravljena prodajati za denar.

Trump se je v torek odzval s tvitom na poziv Gillibrandove, naj odstopi s položaja zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju več kot 20 žensk. Vse več je tudi glasov za kongresno preiskavo predsednika zaradi spolnega nadlegovanja.

Gillibrandovo je Trump označil za postrežnico demokratskemu kolegu Chucku Schumerju in namignil, da se je pripravljena prodajati za politični denar.

“Predsednik, ki senatorki Kirsten Gillibrand z drugimi besedami reče, da je kurba, ni primeren za čiščenje stranišč v predsedniški knjižnici Baracka Obame, niti za loščenje čevljev Georgu Bushu mlajšemu. Trump je z zadnjim tvitom, v katerem je namignil, da je ameriška senatorka pripravljena ponujati spolne usluge za denar za kampanjo, pokazal, da ni primeren za položaj predsednika. Najnižje dno ni nobena ovira za predsednika, ki vedno najde prostor za še nižje dno,” je v torek zapisalo piše uredništvo časopisa USA Today.

Pri tem so izpostavili, da ne gre za nestrinjanje s politikami predsednikov ali razočaranje glede nekaterih njihovih odločitev. Tako Obama kot Bush sta razočarala na mnogo načinov. Nista držala obljub in sta lagala, vendar pa njuna temeljna spodobnost ni bila nikoli vprašljiva. Donald Trump pa je na drugi strani kot človek grozen, piše časnik.

Njegovo odvratno obnašanje razjeda prizadevanja delitve oblasti na podlagi skupnih vrednost in soglasja vladanih,” so zapisali. Menijo, da nedavna zgodovina napoveduje, “da bo priskutnost brez primere Trumpovega obdobja v ameriški politiki le še hujša”. “Njegovih 11 mesecev vladanja je minilo v znamenju popolnega pomanjkanja morale, etike in preproste človeškosti,” izpostavljajo.

Uredništvu časopisa USA Today se zdi neverjetno, da se je doslej le šest demokratskih senatorjev in senatork opogumilo, da zahtevajo Trumpov odstop. “Predsednik, ki kaže tako malo spoštovanja do resnice, etike, osnovnih delovnih dolžnosti in dostojanstva do drugih, pade na samem bistvu vsega, zaradi česar je bila Amerika vedno velika,” sklene časopis, ki doslej še nikoli ni bil tako oster, še najmanj pa do predsednika ZDA. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen