Na Spotifyju so največkrat pretočili glasbo Eda Sheerana

0

Uporabniki platforme Spotify so v tem letu največkrat pretočili glasbo britanskega glasbenika Eda Sheerana. Kot so danes razkrili pri Spotifyju, so njegove skladbe pri tem ponudniku dosegle 6,3 milijarde predvajanj. Čeprav je kazalo na zmago Despacita, je največ pretokov v tem letu, tako na Otoku kot po svetu, zabeležil Sheeranov hit Shape Of You.

Sheeranu je s singlom Shape Of You, ki je zabeležil 1,4 milijarde pretokov, uspelo prehiteti portoriškega glasbenika Luisa Fonsija, ki je s poletno uspešnico z nalezljivim reggaeton ritmom prav tako osvojil poslušalce po vsem svetu, tudi uporabnike Spotifyja. Še v juliju je bil Despacito na tej platformi razglašen za največkrat pretočeno skladbo dotlej.

Despacito je po navedbah britanskega časnika The Guardian zaostal zaradi dveh različic pesmi, priredbe v izvedbi kanadskega zvezdnika Justina Bieberja in originala, v kateri sicer nastopa tudi portoriški raper Daddy Yankee. Tako sta pristali na drugem in tretjem mestu. Lestvico najboljših pet zaokrožujeta Something Just Like This (Chainsmokers in Coldplay) in I’m The One (DJ Khaled).

Sheeranov Shape Of You je s tretjega albuma, naslovljenega z znakom za deljenje, ki ga je Spotify z zabeleženimi 3,1 milijarde pretokov razglasil za največkrat pretočen album leta. Sheeran je tako med glasbeniki – prehitel je Drakea in The Weeknda – postal absolutni zmagovalec, med glasbenicami pa je za najuspešnejšo obveljala Rihanna. Premagala je Taylor Swift in Seleno Gomez. Med zasedbami so letos prednjačili Coldplay. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen