Dr. Zver pozdravil Tuskovo pobudo proti migrantskim kvotam

0

Danes je na zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu potekala razprava o pripravah na decembrsko zasedanje Evropskega sveta, v kateri je sodeloval tudi evropski poslanec dr. Milan Zver.

Evropski poslanec je v svojem govoru najprej pozdravil uspešno delo glavnega »brexit« pogajalca za EU Michela Barniera. Predvsem je podprl dejstvo, da je pogajalec Barnier postavil v ospredje skrb za pravice ljudi, ki bi jih lahko britanski izstop najbolj prizadel.

Na vrhu Unije bodo ob koncu leta razpravljali tudi o migrantski politiki. V zvezi s tem je dr. Zver opozoril na pismo predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, v katerem le ta ugotavlja, da je praksa dokazala, da stalne in obvezne kvote niso najbolj primeren inštrument upravljanja z migracijami. Po mnenju Tuska obvezne kvote delijo evropsko javnost, tako da se v pismu zavzema za bolj spodbudne oblike reševanja tega problema. Na uvedbo problematičnih kvot je dr. Zver opozoril že s podpisom podpore iniciativi, ki je zavračala sporne določitve Dublinske uredbe.

»Nobena skupna evropska politika ni do sedaj še imela tako velike podpore, kot ustvarjanje varnostne in obrambne unije«, je dejal dr. Zver glede vzpostavljanja stalnega strukturiranega sodelovanje na področju varnosti in obrambe ( PESCO), še ene pomembne teme, ki jo bo Evropski svet obravnaval na decembrskem zasedanju.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen