Eksploziv: Dr. Rok Snežič je s svojim znanjem šefe iz Fursa povsem osmešil, a napoveduje jim tudi ovadbe!

17

Furs kot državni davčni strokovnjak ali terorist? Primer dr. Roka Snežiča kar kliče po spremembah davčne zakonodaje.

Ključen izsek iz »Predloga priporočila v zvezi s problematiko administrativnih bremen državljanov, kmetov in podjetnikov ter konstantnega poslabševanja poslovnega okolja v Sloveniji«, ki so ga pripravili v opozicijski SDS, se glasi takole: »Slovensko gospodarstvo kljub okrevanju še ne more enakovredno tekmovati s tujimi podjetji na svetovnem trgu. Razlog za to je neprijazno in destimulativno poslovno okolje, ki zavira rast in razvoj podjetništva. Zato je nujno sprejeti učinkovite in uspešne ukrepe za administrativno in davčno razbremenitev podjetij, za dvig produktivnosti in dodane vrednosti. Potrebno je vzpostaviti pravno državo, boljše upravljanje tako zasebnih kot državnih podjetij, poskrbeti za dvig podjetniške pobude, za umik države iz gospodarstva in poskrbeti za spodbujanje investicij. /…/ Prvi pogoj za takšno okolje pa je vzpostavitev skupnosti, ki temelji na enakosti pred zakonom in na vladavini prava. Posebno pozornost je potrebno nameniti tudi odpravi administrativnih ovir oziroma birokracije za državljane, kmete, v javnem sektorju, skratka v vseh družbenih skupinah in segmentih.«

V Sloveniji imamo izrazito neugodno in nestimulativno davčno okolje, ki je po eni strani krivo, da podjetniki bežijo iz Slovenije, po drugi strani pa s tem preprečuje prihod tujega kapitala v državo. A tudi FURS kot državni organ za pobiranje davščin tukaj dela ogromno napak. Sedaj je že jasno, da so bile denimo davčne blagajne velika napaka. Podjetnikom in kmetom povzročajo visoke finančne stroške in nesorazmerne administrativne obremenitve, zapirajo se poslovne dejavnosti zavezancev, finančni učinki na državni proračun, kot jih je obljubljala vlada, pa so nekajkrat manjši. Namesto zmanjšanja obsega sive ekonomije in davčnih utaj ter goljufij, kar je bila obljuba vlade ob uvedbi davčnih blagajn, se je našteto zaradi uvedbe davčnih blagajn še povečalo.

Eden najbolj znanih davčnih strokovnjakov za področje davčnih utaj pri nas, je dr. Rok Snežič. Tudi on že dalj časa opominja na nedoslednosti, nepravilnosti in celo stranpoti državnih organov, ki krojijo finančno in davčno politiko te države. Ne samo, da prihaja do neživljenjskih paradoksov, ko se navadnim državljanom zaradi sto evrov dolga zarubi celo stanovanje ali hiša, tudi podjetniki so dandanes na velikem udaru davčnega velikega brata. V Snežičevem primeru se je celo zgodilo, da ga je Furs bremenil za davek, ki praktično ne obstaja – to je, če karikiramo – pravljični davek na dvige iz transakcijskega računa. Ko je Snežič sprožil osebni stečaj zaradi te mahinacije Fursa, je začelo po njem padati iz vseh strani, a Snežič vztraja pri svojem – Furs od mene iz tega naslova in pod takimi pogoji – 70% obdavčitev – ne bo dobil niti evra.

Dr. Rok Snežič je bil tokratni gost Eksploziva.

Št. komentarjev: 17
 1. pubec pravi

  On je pa res “vzoren pravni strokovnjak”, predvsem na področju davčne utaje. Svetuje tudi vam?

 2. Bogo pravi

  Legendarec! Bravo Rok, uniči jih s tvojim pravnim znanjem!

 3. torpedo pravi

  Ima prav. Mi imamo politično davkarijo. Finančno uničenje političnih nasprotnikov po naročilu.

 4. Gogi pravi

  Snežič je za vse tata mata, oni kekci iz Fursa pa naj si plačajo tečaj ravno – pri Snežiču.

 5. Klemen pravi

  He, he, lepo jim je dal po kapi nesposobnim državnim uradničkom, ki mislijo, da znajo pobirati davke, tudi tiste, ki žal ne obstajajo.

 6. Maki pravi

  Odlična oddaja! Snežiča za šefa Fursa!

 7. enka pravi

  Budale iz Fursa ne znajo sešteti 1+1, poleg tega lovijo samo one, ki so dolžni državi 100 evrov in jim uničujejo eksistenco, velike lopove po davčnih oazah pa ne znajo, niti upajo poloviti.

 8. Breda pravi

  Ukiniti davčne blagajne in zmanjšati davke! To najprej naj država naredi, če želi, da bo sploh še tu kdo ostal in da bo kdo še kdaj prinesel iz tujine sem kakšen poslovni evro.

 9. Narim pravi

  Dr. Rok Snežič je s svojim znanjem šefe iz Fursa povsem osmešil,

  ____
  Škoda da si ga niste za novega šefa izvolili. Ta bi Kučana prec zrihtu.
  Al pa fsaj Štefko.

 10. janko rašl pravi

  Davčni inšpektorji bi morali biti najprej pravniki s poznejšo nadgradnjo ekonomskega znanja.
  Danes pa so to predvsem ekonomisti z zelo površnim pravniškim znanjem. Tu je problem.

 11. Slovenec 33 pravi

  Vemo, da v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Iz članka se vidi, da okupatorsko izdajalske veje oblasti delujejo le v smeri zatiranja in ropanja avtohtonega življa, vsi prestopki pa so nad nivojem nihovega doumevanja. Pravi topoumni produkti usmerjenega izobraževanja

 12. čiko pravi

  Snežič bo kmalu imel 3 doktorate iz davčnega prava! Ne pa tile kekci tam na fursu s srednjo ekonomsko šolo 🙂

 13. zareszahec pravi

  Če bi bil premier,bi za vodjo FURS-a postavil Snežiča.Njegova placa bi bila procent od pobranih davkov.Proračun poln ko…….

 14. gerlinda pravi

  Superca, fajn je Rok razkril to politično-fursovsko kloako.

 15. pigperković pravi

  hehe..
  .še ne qa ga čaka

 16. Vesna pravi

  Tile Fursovci naj gredo na tečaj k Snežiču, se bodo naučili kaj o zakonodaji. 🙂

 17. Poljanec pravi

  Živeti v 4.najbolj obdavčeni državi na svetu,ki ima več kot polovico prevelik JS ni smiselno.Samo norci (v pozitivnem smislu)lahko tako neumnost preživijo.Pametni pa množično z znanjem in idejami v tujino.Ponavljajo se 60 in 70 leta ,ko je partiji to odgovarjalo.To dokazuje ,da je partija še vedno na oblasti in to v levi ali desni politični opciji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen