V povezavi z napadom v Londonu sedem aretacij; sedem ranjenih še vedno v kritičnem stanju

0

V povezavi z napadom v Londonu, v katerem so v sredo umrli štirje ljudje, je policija opravila sedem aretacij. Več sto policistov je bilo na terenu celo noč, pri čemer so preiskali šest domovanj, je sporočil vodja protiterorističnega oddelka britanske policije Mark Rowley. Sedem ljudi, ki so bili v napadu ranjeni, je v kritičnem stanju.

Preiskave v Londonu, Birminghamu in drugih delih države se še vedno nadaljujejo, je v izjavi pred poslopjem Scotland Yarda dejal Rowley. “Še vedno verjamemo, kar nakazuje tudi preiskava, da je napadalec deloval sam, spodbudo pa je dobil v mednarodnem terorizmu,” je dejal in dodal, da trenutno nimajo informacij o nadaljnjih grožnjah za javnost.

Smrtne žrtve napada so bile različnih narodnosti, gre pa za žensko v 40. letih, moškega v 50. letih in policista Keitha Palmerja, je še dodal po poročanju britanskega BBC. Izmed več deset ranjenih jih v bolnišnici ostaja še 36, od tega jih je sedem v kritičnem stanju.

V napadu v sredo je moški z avtomobilom peljal ob pločniku na Westminstrskem mostu in zbijal pešce. Zatem se je z avtomobilom zaletel v ograjo parlamenta ter vdrl na območje parlamenta. Tam je do smrti zabodel policista, njega pa je ustrelila policija.

Prvotno je sicer zaokrožila informacija, da so na mostu umrli trije ljudje, a Rowley je danes omenil le dve smrtni žrtvi na tem območju, še poroča BBC. Tudi vse smrtne žrtve, vključno z napadalcem, so glede na najnovejše izjave policije štiri. Pred tem je policija sporočila, da je v napadu umrlo pet ljudi. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen