Trump grožnje proti judovskim centrom označil za grozljive in boleče

0

Ameriški predsednik Donald Trump je med današnjim obiskom Nacionalnega muzeja afriško-ameriške zgodovine in kulture v Washingtonu grožnje proti judovskim centrom označil za grozljive in boleče ter obljubil, da bo delal na premostitvi razlik v ZDA.

Trump je po poročanju tiskovne agencije AFP dejal, da je bil obisk muzeja opomin, zakaj se je potrebno boriti proti nestrpnosti in sovraštvu v vseh zelo grdih oblikah. “Antisemitske grožnje proti naši judovski skupnosti in centrom so grozljive in boleče ter žalosten opomin na delo, ki nas še čaka za izkoreninjenje sovraštva, predsodkov in zla,” je dejal Trump.

V ponedeljek je v ZDA skoraj 100 judovskih centrov prejelo grožnje z bombnim napadom, zaradi česar so jih evakuirali. Konec tedna pa je nekdo poškodoval več kot 100 nagrobnih spomenikov na judovskem pokopališču v St. Louisu. Trump je doslej na vprašanja o pojavih antisemitizma odgovarjal s trditvijo, da sam ni tak in opozoril na zeta Jareda Kushnerja ter hči Ivanko, ki je s poroko sprejela judovsko vero. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen