Pri 61 letih umrl igralec Bill Paxton, znan iz vlog v kultnem Alienu in megauspešnici Titanik

1

Ameriški mediji poročajo, da je pri 61 letih umrl igralec Bill Paxton, ki se je proslavil v znanstvenofantastični grozljivki Alien in v kultnem filmu katastrofe Titaniku. Paxton je umrl za posledicami velikih zdravstvenih težav, ki so nastale po nedavni operaciji. Igralec je za seboj pustil ženo Louise Newbury in dva otroka.

Ta sicer prijazni teksaški igralec je igral še v naslednjih akcijskih filmih: Terminator, Apollo 13, True Lies in Twisterju. V slednjem je igral ob boku s prav tako znano igralko Helen Hunt.

Podrobno: Zaradi zapletov po operaciji srca je umrl igralec Bill Paxton, so v nedeljo sporočili iz družinskega kroga. Star je bil 61. let. Paxton je bil najbolj znan po vlogah v uspešnicah Apollo 13 in Titanik. Zaigral je tudi v Osmem potniku 2 ter Terminatorju.

Igralec, ki je bil iz Teksasa, je med drugim zaigral še v filmih Resnične laži, Preprost načrt in Nightcrawler.

Gledalci so ga poznali tudi po glavni vlogi v televizijski seriji HBO o mormonih Velika ljubezen, ki mu je prinesla tri nominacije za zlati globus.

Pred smrtjo je za televizijo CBS snemal policijsko serijo Dan za trening, v kateri je imel glavno vlogo. Usoda serije je za zdaj neznana.

Čeprav je igral v številnih filmih, ki so pobirali nagrade, na čelu s Titanikom, ni bil Paxton nikoli nominiran za oskarja. V Hollywoodu je bil priljubljen, ker je bil sproščen, pošten in vedno dobre volje.

Poročen je bil z Louise Newbury, s katero je imel dva otroka.

 

Število komentarjev: 1
  1. mira pravi

    Sožalje svojcem! Zelo je bil simpatičen v Titaniku kot šef raziskovalne misije.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen