Pohotni švedski svetnik predlaga plačan enourni odmor za skok med rjuhe

0

Svetnik v švedskem mestu Overtornea na severu države Per-Erik Muskos je predlagal, da bi na Švedskem uvedli plačan enourni odmor med delovnim časom, ki bi ga delavci izkoristili za odhod domov in skok med rjuhe s svojo drugo polovico. 42-letni svetnik je ocenil, da bi se njegovim sodržavljanom tako občutno izboljšali njihovi osebni odnosi.

“Obstajajo raziskave, ki potrjujejo, da so spolni odnosi zdravi. Gre za izboljšanje partnerskih odnosov,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Muskos, ki tudi ocenjuje, da v sodobni družbi pari ne preživijo dovolj časa drug z drugim.

Kot je še dejal, ni načina, s katerim bi preverjali zaposlene, ali bodo enourni odmor med delovnim časom res izkoristili za posteljne vragolije s partnerjem ali partnerko, a je menil, da bi morali delodajalci zaupati svojim delavcem.

“Ni zagotovila, da delavec namesto tega ne bi odšel zgolj na sprehod,” je še dejal Muskos, ki ne vidi razloga, da na Švedskem ne bi uzakonili njegovega predloga.

Švedi poleg Fincev in Francozov v Evropi že sedaj delajo najmanj. Leta 2015 so tako na Švedskem polno zaposleni opravili 1685 delovnih ur letno, medtem ko so npr. britanski zaposleni opravili 1900 ur, nemški delavci pa 1847 ur letno, poroča AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen