Merklova uradno skupna kanclerska kandidatka nemških konservativcev

1

Nemška kanclerka Angela Merkel in predsednica krščanskih demokratov (CDU) je danes dobila še uradno podporo bavarske sestrske stranke, krščanskih socialistov (CSU), za kanclersko kandidaturo na septembrskih parlamentarnih volitvah.

Šef CSU Horst Seehofer je na skupnem zasedanju predsedstev obeh strank v Münchnu v imenu svoje stranke izrekel podporo kandidaturi 62-letne Merklove, za kar si je prislužil enoglasen aplavz, se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa izvedelo iz strankarskih krogov.

Merklova je novembra lani napovedala, da je pripravljena četrtič kandidirati za kanclerko. V njeni CDU so jo kot kandidatko potrdili na decembrskem strankinem kongresu. Sedaj pa je lahko prepričana tudi v podporo sestrske CSU, ki je sicer v zadnjih mesecih izražala nezadovoljstvo nad njeno migracijsko politiko.

CDU in CSU nameravata na današnjem srečanju določiti tudi skupno usmeritev pred volitvami. “Danes bomo določili glavne točke našega volilnega programa. Obema generalnima sekretarjema bomo poverili nalogo, da skupaj s strokovnjaki obeh strank do poletja izdelata skupen volilni program,” je napovedal Seehofer.  (sta)

Število komentarjev: 1
  1. jankec pravi

    Nemški konservativci?Ne, to so nemški buteljni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen