Depeche Mode album Spirit napoveduje s singlom Where’s the Revolution

0

Britanska skupina Depeche Mode se po štiriletnem premoru 17. marca vrača z novim, 14. studijskim albumom Spirit. Zunaj je že singl Where’s the Revolution, ki ga zaznamujejo močnejši ritmi in temačna energija.

Album bo izšel tudi na dvojni zgoščenki v deluxe izdaji, ki bo ponudila še pet predelav ter posebno knjižico. Poskrbeli so tudi za ljubitelje vinilk, album bo izšel na dveh 180 gramskih ploščah, na katerih bodo skladbe standardnega albuma in posebna izdaja albuma Spirit.

Skupina je pri ustvarjanju albuma prvič sodelovala s producentom Jamesom Fordom, ki je sodeloval z zasedbami, kot so Foals, Florence & The Machine in Arctic Monkeys.

O Spirit je pevec skupine Dave Gahan povedal, da so ustvarili album, ki bo poslušalce prepričal z zvokom in sporočilom.

Na uredništvu Q Magazine so Spirit ocenili kot najbolj energičen album skupine doslej, so zapisali pri založbi Menart, kjer za dan po izidu albuma v ljubljanskem klubu K4 napovedujejo dogodek z naslovom Depeche Mode Spirit Party.

Zasedba bo album promovirala na koncertni turneji Global Spirit Tour, v sklopu katere bo zaigrala na 34 koncertih v 21 državah. Turnejo bodo začeli 5. maja v Stockholmu, 14. maja pa se bodo ustavili tudi v Ljubljani. V slovenski prestolnici so nastopili že leta 2006.

Depeche Mode so ena najbolj vplivnih glasbenih skupin. Od začetka kariere leta 1980 so prodali že več kot 100 milijonov albumov, na koncertih pa beležijo več kot 30 milijonov obiskovalcev. Pozitivne kritike prejemajo tako zaradi studijskega dela kot koncertnih nastopov. S 13 albumi so osvojili prvih deset mest v več kot 20 državah, samo z zadnjim Delta Machine pa prva mesta v 12 državah. Na zadnji koncertni turneji jim je sledilo 2, 5 milijona poslušalcev.

Depeche Mode, ki slovijo po uspešnicah, kot so Enjoy The Silence, People Are People, Just Can’t Get Enough in Personal Jesus, poleg Gahana sestavljata še Martin Gore in Andy Fletcher.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen