Škotski boksar Mike Towell zaradi hudih poškodb glave umrl le nekaj ur po dvoboju

0

S severa Britanskega otočja prihajajo tragične novice. Petindvajsetletni škotski boksar Mike Towell je umrl v bolnišnici v Glasgowu, potem ko je v četrtkovem dvoboju velterske kategorije v Glasgowu utrpel hude poškodbe glave. Dvoboj so prenašali po televiziji.

Towell se je v ringu pomeril z Valižanom Dalom Evansom. Že v uvodni rundi je padel na tla, a sodnik dvoboja ni prekinil in sta se boksarja merila še vse do pete runde, ko je Evans Towella še drugič poslal na tla ringa, poročajo tuje tiskovne agencije.

https://www.youtube.com/watch?v=7A8ozEWUGtM

Towell je že v ringu prejel zdravniško pomoč, nato pa so ga z nosili odnesli iz dvorane ter prepeljali v bolnišnico, kjer je v soboto zjutraj zaradi možganskih krvavitev in zatekanja umrl. To je bil prvi poraz Towella v profesionalni karieri, v kateri je pred tem nanizal 11 zmag in 1 neodločen izzid.

Evans je takoj po tragičnem razpletu v izjavi za javnost, ki so jo poslali iz kluba St. Andrews, sporočil: “Sem uničen, vse moje misli so z Mikom in njegovo družino.” Evans je Towella označil za pravega bojevnika. (sta/ured)

mike-towell

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen