Anketa Dela: Goran Klemenčič vse bolj priljubljen!?

4

Razmerja med strankami v anketi Dela ostajajo podobna kot pred mesecem dni. Vodi SDS, za njo sta SMC in SD, sledijo pa ZL, NSi, SLS in DeSUS. Delo vlade po izsledkih te ankete precej več vprašanih ocenjuje negativno kot pa pozitivno. Na lestvici priljubljenosti se vzpenja pravosodni minister Goran Klemenčič, še kaže anketa.

SDS bi po podatkih ankete volilo 13,3 odstotka, SMC 9,4 odstotka, SD pa 9,1 odstotka anketiranih. Sledijo ZL s 6,3-odstotno podporo, NSi s petodstotno, SLS z 2,9-odstotno, DeSUS z 2,5-odstotno, SNS z 1,9-odstotno in Zavezništvo z 0,5 odstotno podporo. Katero drugo stranko bi volilo 3,6 odstotka vprašanih, 13,1 odstotka jih ne bi volilo nobene, 15,6 odstotka se jih volitev ne bi udeležilo, 16,8 odstotka pa se jih ni opredelilo.

Delo vlade zelo pozitivno ocenjuje 1,6 odstotka anketiranih, pozitivno pa 9,7 odstotka. Negativno (29 odstotka) ali zelo negativno (15,8) delo vlade skupno ocenjuje 44,8 odstotka vprašanih, srednje 42,2 odstotka, 1,7 odstotka pa se jih ni opredelilo. Srednja ocena dela vlade je 2,51.

Delo državnega zbora zelo pozitivno ocenjuje manj kot odstotek vprašanih (0,7), pozitivno pa 6,9 odstotka. Za 36,4 odstotka je delo DZ srednje, za 35,3 odstotka negativno, za 17,8 odstotka pa zelo negativno. 2,9 odstotka vprašanih ni podalo ocene. Srednja ocena dela DZ je 2,36.

Lestvica priljubljenosti politikov oktobra prinaša spremembo pri vrhu lestvice. Prvo mesto sicer še trdno drži predsednik republike Borut Pahor, drugo mesto pa je evropska komisarka Violeta Bulc, ki je tokrat tretja, prepustila evropski poslanki Tanji Fajon. Na četrto mesto se je zavihtel pravosodni minister Goran Klemenčič, do desetega mesta pa so se zvrstili še predsednik SD in minister za kmetijstvo Dejan Židan, predsednik DZ Milan Brglez, evropska poslanca Igor Šoltes in Lojze Peterle ter poslanca ZL Violeta Tomič in Luka Mesec.

Naročnik ankete je bilo uredništvo Dela. Spletno in telefonsko anketiranje je med 29. septembrom in 3. oktobrom na reprezentativnem vzorcu 1001 odraslega državljana opravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik. (sta)

goran-klemencic-jezik

Št. komentarjev: 4
 1. re gornjemu pravi

  Kaj še lepši od tebe? Pametnejši je zagotovo!

 2. kralj matjaž pravi

  Spet objavljate ene brezvezne ankete ki nimajo nobenega smisla merodajno je samo tisto na dan volitev tam pa SDS ne more zmagat razen da uvozi volilce iz afrike drugače janezek nima šans

 3. KIDON pravi

  Se strinjam z Mefistom, kajti Klemenčič in njegova “dama” živita življenje jamskih ljudi, kar je očitno opazno v okolju, kjer (ne)živita.
  ps: pa naslednjič, če me slučajno tokrat ne…………………..brišete.

 4. huso pravi

  Priljubljen, ali prepoznaven. Vsekakor, to je ključno vprašanje. Medtem, ko “letijo glave”, ostaja v senci Nosferatuja, Trobec, kot njegov vzornik, bi ga pa pokuril.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen