Na Ptuju 31-letni “divjak” s 5-mesečnim otrokom v avtu bežal pred policijo

2

Ptujski policisti so v torek zgodaj popoldne na Potrčevi cesti večkrat neuspešno skušali ustaviti 31-letnega voznika avtomobila, ki ni upošteval njihovih zahtev, pač pa je hitrost celo močno pospešil in začel bežati proti Podvincem. Pri tem je povzročil prometno nesrečo, medtem ko je divjal, pa je imel v vozilu tudi svojega petmesečnega otroka.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, je nesrečo povzročil v Ločiču, kjer je trčil v levi bok nasproti vozečega vozila. Ne da bi se ustavil in pomagal poškodovanemu 53-letnemu vozniku, je pobegnil v smeri Vitomarcev. Od tam je vožnjo nadaljeval proti Oseku, kjer je avtomobil na motokros progi zapustil in pobegnil peš v bližnji gozd. Tam so ga policisti izsledili, prijeli in pridržali, ob tem pa uporabili tudi prisilna sredstva.

Policisti so ugotovili, da je 31-letnik bežal zaradi neregistriranega avtomobila in vožnje brez vozniškega dovoljenja. Ob tem so bili še posebej šokirani, ko so ugotovili, da je kršitelj s sabo med divjanjem vozil svojega petmesečnega otroka, v avtomobilu pa je bila tudi otrokova 32-letna mati.

Policisti so o vsem obvestili pristojnega dežurnega tožilca, vozniku pa takoj zasegli vozilo. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči ga bodo kazensko ovadili, ker je s svojo nevarno vožnjo ogrožal tudi otroka, ga bodo policisti ovadili še zaradi zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Nekaznovana pa ne bo ostala niti lastnica osebnega avtomobila, sicer otrokova mati in voznikova partnerka, ki je bila v času divjanja sopotnica v vozilu. Policisti so jo denarno kaznovali, ker je svoj avtomobil dala v uporabo osebi, ki ga ne bi smela voziti.

Lažje poškodovanemu vozniku iz prometne nesreče v Ločiču so najprej pomagali policisti, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ptujsko bolnišnico. (sta)

policija263

Št. komentarjev: 2
 1. kresniček pravi

  Pazi, da te pazi ne zapazi, ker potem te pazi, pazi, zato pazi, da te pazi ne zapazi..
  Kazen na kazen onim na socialnem robu. Bo sedaj bolje boljše? Mlado družino rinete v nove prekrške to je vse. Zakaj se ne pobrigate zanje, kot za begunce? K sreči ni bilo hujšega.
  Poskušati bi morali vzrok ravnanja tega 31 letnika. In zakaj ni opravil izpite, ko je bil 18′. Pomagati tem ljudem na pravi način, da bo imel otroček srečno družino.

 2. kresniček pravi

  Strah zaradi drakonskih kazni, drakonskih ukrepov, dela neumnosti na cesti in pobege.
  V naši ljubi Slovenij je žal mnooogo sistemov narobe, togih in neživljenjskih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen