Gennady Golovkin v peti rundi zbombardiral Kell Brooka, trener slednjega ustavil borbo

0

Najprej: britanski boksar Kell Brook je bil pogumen, da se je sploh soočil s svetovnim boksarskim prvakom srednje kategorije Gennady Golovkinom, a slednji je še enkrat več potrdil svojo premoč v tej kategoriji. Brook je za ta dvoboj “skočil” kar za dve kategoriji, iz velterske v srednjo.

Trener Dominic Ingle je ob koncu pete runde začel v kotu mahati z belo brisačo, ko je Brook prejel celo serijo močnih udarcev, že prej pa je britanski boksar malo krvavel pod desnim očesom. Minuto pred koncem pete runde je tako Ingle vrgel brisačo v ring, da je tudi sodnik videl, da je borbe nepreklicno konec.

Brook je resda nekajkrat dobro zadel Golovkina, a ta je po koncu borbe povedal, da v bistvu sploh ni čutil udarcev Brooka. Golovkin tako še naprej ostaja “pošast” srednje boksarske kategorije.

Glede novega meča je Golovkin dejal, da bi želel boksati še z enim britanskim boksarjem, Billy Joe Saundersom, ki je svetovni prvak v srednji kategoriji v verziji WBO. Golovkin bi z zmago nad njim tako dobil še poslednji šampionski pas, saj vse tri glavne (WBC, WBA, IBF) že ima.

golovkin-brook5ko

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen