Britanka, vdova po borcu Isisa, uri ženske in otroke za napade IS na Zahod

0

[su_box title=”Britanska bela vdova s črno nalogo: pobiti čimveč ljudi v EU “]Britanka Sally Jones po poročanju ruskega medija Russia today za boj Islamske države pripravlja nove teroristične celice z ženskami in otroki, ki bodo v znak maščevanja napadli na Zahodu. Gre za nekdanjo punk rockerico iz Kenta, ki je prišla v stik z islamom med potjo v Sirijo, kjer se je poročila s pomembnim hekerjem IS.[/su_box]

Bela vdova, kot so poimenovali Jonesovo, je v Sirijo potovala z 11-letnim sinom Joem Dixonom, tam pa se je poročila s terorističnim hekerjem Junaidom Husainom, tega pa so lani ubili Američani v napadu z dronom.

Sedeminštiridesetletnica naj bi bila vodja ženske enote bataljona Anvar al Avlaki, katerega sestavljajo tuji borci, v prvi vrsti pa je namenjen teroristom, ki napadajo zunaj meja Sirije.

Jonesova, zdaj nosi ime Umm Husain al Britani, za boj pripravlja vojakinje na področju strategije in napada za samomorilske napade na cilje na Zahodu.

“Umm Husain je zelo vplivna. Odkar se je iz svojih razlogov pridružila IS, je rekrutirala veliko deklet iz Zahoda. Ni enostavno prepričati krščansko, rock dekle, da postane ekstremistka. IS jo spoštuje, ker je Junaidova vdova. Bil je zelo pomemben za skupino. Svojim borcem želijo poslati sporočilo, da spoštujejo njihove družine po njihovi smrti,” je za britanski Daily Mirror povedal neimenovani prebežnik iz IS.

Svetovalec za terorizem Michael Smith je za The Telegraph povedal, da sam ni presenečen nad njeno novo vlogo. “V začetku leta mi je Sally Jones na družbenih omrežjih namignila, da mogoče trenira teroristke za napad na Zahodu. Ni presenetljivo, da IS uri teroristke. Uveljavljanje bork in samomorilk, predvsem tistih, katerih moški je umrl za džihad, postaja nekaj normalnega za IS,” pravi Smith.

Prejšnji teden je IS v videoposnetku pokazala pet otrok, eden naj bi bil Joe Dixon, kako ubijejo skupino kurdskih zapornikov. (sta)

sally-jones

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen