Že vidni rezultati sestanka Masleša-Kučan pod Vršičem: zahteva za varstvo zakonitosti na zastaranje Patrie naj se pospravi v “spodnji predal”!

17

Na Politikis.si smo prvi poročali o konspirativnem pogovoru med Brankom Maslešo in Milanom Kučanom pod Vršičem, ko sta se prišla z ostalo levičarsko vrhuško prikloniti carju Vladimirju Putinu.

Eden od njunih možnih dogovorov bi lahko bil tudi ta, da se z zahtevo za varstvo zakonitosti glede zastaranje zadeve Patria kar čim bolj zavlačuje, saj se čaka še na starosto yu represivne zakonodaje Ljuba Bavcona, da se vrne s toplic in spiše “argumentacijo”, zakaj naj se zahteva za varstvo zakonitosti zavrže. Dokument bo potem samo podpisala Maslešina zvesta sodnica Vesna Žalik, lansirali pa ga bodo v javnost oz. poslali Janši takrat, ko bo  za njih politično najbolj primerno, da bo zadeva Patria za vedno obveljala kot zastarana zadeva in “da se Janša nikoli ne bo povsem opral očitane mu krivde v zadevi Patria.”

Spomnimo: Predsednik SDS Janez Janša je na vrhovno sodišče v začetku tega leta vložil zahtevo za varstvo zakonitosti glede odločitev o zastaranju zadeve Patria. Vrhovno sodišče so Janševi odvetniki zaprosili, naj o zadevi prednostno odloča, saj ne želijo, da bi kazenski postopek zastaral. Jasno je, da si Janša želi vsebinsko odločitev v zadevi Patria, v kateri so ga nezakonito poslali v zapor na Dobu in stranki SDS še enkrat več ukradli zmago na predčasnih parlamentarnih volitvah 2014.

Janez Janša je danes v zvezi s tem na Twitterju zapisal: “Super polžja hitrost Masleše&comp. Preprost procesni primer zastaranja bodo reševali več kot 1 leto.”

Povezani članek: Katero (novo) tarčo sta si Kučan in Masleša izbrala pod Vršičem? Počakajmo do jeseni…

janez jansa dopis 17.8.2016-2

Št. komentarjev: 17
 1. Sandi pravi

  Krivosodje na delu, že videno. A nič hudega, Janši kljub enormnemu trudu sprege Ferlinca in Klajnškove, niso mogli NIČ dokazati…

 2. Meta pravi

  Pa naj že ta Masleša spoka v penzijo in z njim vsa rdeča sodniška gamad, ki je Sloveniji naredila ogromno škode. Demokracijo so dobesedno zmaličili in jo prikrojili po svojem jugo-udbaškem vzgledu.

 3. Slovenc pravi

  niso mogli NIČ dokazati…
  ————————-
  Saj glih tu je haklc. Folk je prepričan, da je kriv, samo dokazat mu doben ne more. Podobno, kot Al Capone. Ampak enkrat pa je naleto na mino. Sicer pozno, ampak fseeno…

 4. KIDON pravi

  Ni pomembno, če nečesa ne morejo dokazati, so pa vedno pripravljeni na (tudi drugorazredni) KONSTRUKT.

 5. koka pravi

  Deljo tudi poleti – seveda proti izbranim tarčam!

 6. pubec pravi

  Če to ni rumeni članek? “Eden možnih njunih dogovorov BI LAHKO BIL”?
  Uredništvo, to je novinarstvo?To je “nakladanje”!!!!!!!!!!!!!!

 7. bruh pravi

  kaj je tu posebno novega, ta jugo.balkanski komunajzerski smrdeči gn oj pač deluje tako že desetletja in desetletja……..in raznorazni partijsko uvoženi in urbanizirani pubići imajo pač od tega veliko mafijskih a legalnih privilegijev…..in tudi to ni nič posebno novega….

 8. bruh pravi

  jugo.balkanci pač…..država je pač le njihova….drugega itak niso sposobni….še dobro, da je tu eu, nato, zahod, da jim vsaj ni dana možnost, ki si jo najbolj želijo in sanjajo…..klanje drugače mislečih…..tako jim pa ostaja le mafijsko a legalno podeljevanje visokih (in ne) državnih službic…..in zasedanje kot kučanistansko kvoto položajev izven mej….čeprav so v evropo zlezli le zaradi njim osovraženih drugače mislečih slovencev in domorodcev……bosansko partijsko uvožen zloćinski jugić in mafijsko zvesti smrdeči kučanov kader pa bo deloval tako kot je vsa desetletja prej…..

 9. p pravi

  Kdor leta živi in pričakuje linč, ki bi bil pod vodstvom VELEIZDAJALCA in njegove UDBE, ta danes trpi zmeden in nič ne razume ... Že dolgo ni iger in kruha je tudi zmanjakalo, ostane jim le brezumna drhal na ulici in linč, zato nekateri nosijo vedno štrik s sabo... Naučili so se vse klevete, ki jih je servirala UDBA in njena partija (ali partija in njena UDBA) ... Drhal zdaj ne razume, da je vse zrežiran politični proces, točno tak kot smo jih gledali v socializmu .... Ne razume, da jih mediji že leta vodijo za nos, da jim stalno lažejo in nihče ne verjame, da so v zmoti opranoglavi in nategnjeni v rit in glavo ...

 10. beno pravi

  Pubec, seveda imaš pravico do lastnega mnenja. Le še samemu sebi razloži, kaj si želel povedati z zgornjim navedkom.

 11. re gornjemu pravi

  O nobeni vsebini članka nisem pisal. Opozarjam samo na to, da pišejo o razgovoru “ki bi lahko bil” pa ni preverjeno, o vsebini, ki “bi lahko bila”pa spet nepreverjeno. Torej sama nepreverjena “dejstva”, čemur pravim jaz nakladanje brez dokazov. Upam, da kapiraš, če ne mi je pa prav žal zate.

 12. Friderik Tretji pravi

  “Eden od njunih možnih dogovorov bi lahko bil tudi ta. . . .”

  Natolcevanje in nič drugega. . . .
  PolitiKis je lepo porumenel.

 13. kulisa pravi

  LEPO se Kucan dela norca iz svojih hlapcev! Maslesa z maslom na glavi je prvi na spisku, ostali hlapcici sledijo!

 14. dzi nu nje ja pravi

  UDBO-JANŠEVIZEM,bomo moderirali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Aurelius pravi

  Zakaj bi morali samo kaviarkomunajzarji nositi težka bremena svoje kosmate vesti? S pomočjo sodnijskih lakajev jih pač hočejo preložiti na ramena nedolžnih.

 16. MoroStar pravi

  Zanimivo! Samo priporočil sem pozorno branje pubeca, pa ste me brisali. Seveda sem tudi opozoril na vzporednico med ”Naj bi…” in ”na neznanem kraju ob neznanem času…”. Hudimana, pa brišite ponovno!

 17. MoroStar pravi

  Samo to sem hotel kopirati, se opravičujem:

  Zanimivo! Samo priporočil sem pozorno branje pubeca, pa ste me brisali. Seveda sem tudi opozoril na vzporednico med ”Lahko bi…” in ”Na neznanem kraju ob neznanem času…”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen