Za organizatorje skokov z mosta v Kanalu ob Soči varnost na prvem mestu

1

Turistično društvo Kanal ob Soči popoldne pripravlja tradicionalne skoke s 17-metrskega mosta, na katerih pričakujejo mednarodno udeležbo skakalcev. Do petka je bilo prijavljenih 11 skakalcev, med njimi tudi ženska. Ob tem predsednica turističnega društva Vanja Cotič poudarja, da je varnost na prvem mestu.

Turistično društvo Kanal ob Soči je prireditve pod skupnim imenom Skoki z mosta Kanal 2016, katerih častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor, začelo že v petek z odprtjem plezalne stene v Ajbi in proslavo ob 60-letnici delovanja društva. Na proslavi so razvili prapor, predstavili film o aktivnostih društva in z razstavo prikazali delo v zadnjem desetletju. Ob obletnici so izdali tudi dve razglednici Kanala oz. skokov, je STA povedala predsednica društva Cotičeva.

V soboto se je dogajanje nadaljevalo z večernim koncertom, vrhunec dogajanja pa je danes. V dopoldanskem času se bodo med drugim v Kanalu zbrali starodobniki, potekala bo tekaška prireditev, mladi se bodo na delavnici pripravljali na skoke s skakalnice in se kasneje tudi predstavili.

Osrednja prireditev, tradicionalni skoki z mosta, visokega 17 metrov, se začenjajo ob 16. uri. Kot je povedala Cotičeva, so udeležbo potrdili skakalci iz Slovenije in tujine. Prihod je napovedal starosta tamkajšnjih skokov, 78-letni Pino Auber iz Trsta, prihajajo skakalci iz Srbije, Nemčije in Velike Britanije, nekateri med njimi so tudi tekmovalci v svetovnem pokalu. Z mosta naj bi se pognal tudi domačin.

“Pri nas smo vedno poskrbeli za varnost,” je poudarila Cotičeva. V vodi je en reševalec iz vode in en potapljač, prav tako sta reševalec iz vode in potapljač na čolnu v vodi. Ob strugi reke Soče pa je reševalno vozilo z zdravniško ekipo, ki jo sestavljata zdravnik in medicinski tehnik, je pojasnila Cotičeva in dodala, da so reševalci prisotni tik ob doskoku tekmovalca v vodo.

V Sloveniji še namreč vedno odmeva smrt 34-letnega Andreja Beuca, ki se je ob skoku v reko Drino v Zvorniku smrtno ponesrečil.

Prireditev Skoki z mosta sicer letos obeležuje srebrni jubilej. (sta/ured)

Povezani članek: Smrtonosni skok v vodo: 34-letni Andrej Beuc po štirih dneh danes v Drini le najden

kanal ob soci skoki

Število komentarjev: 1
  1. antikomunist pravi

    Vse skupaj je neumnost, tveganje na račun davkoplačevalcev. Sem odločno proti temu, da se po eventualnih nesrečah reševalne akcije organizirajo na račun davkoplačevalcev. Naj plačajo svojci, ali pa naj se kaskaderji zavarujejo. Tako je to v tujini. Tako naj bo to tudi pri nas.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen