V švedskem Göteborgu Somalijci v stanovanje vrgli ročno granato in ubili 8-letnega dečka

0

V eksploziji ročne granate v Göteborgu, ki jo je nekdo odvrgel v stanovanje, je bil danes ubit osemletni deček. V času napada je bilo v stanovanju še pet otrok in več odraslih. Švedska policija domneva, da je šlo za žrtev mafijskega obračuna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Otrok je spal v dnevni sobi stanovanja v delavski četrti Göteborga Biskopsgarden, ko je skozi okno stanovanja priletela granata in eksplodirala, je sporočila policija.

Kot domnevajo, naj bi šlo za obračun med dvema rivalskima kriminalnima skupinama somalijskih priseljencev. Eden od stanovalcev napadenega stanovanja je bil namreč obsojen zaradi umora in policija domneva, da je šlo za dejanje maščevanja.

AFP današnji napad povezuje z incidentom v Biskopsgardnu marca lani, ko je skupina oboroženih napadalcev vdrla v tamkajšnji pub in ga zasula s točo krogel. Pri tem je bil ubit nek stari znanec policije in še en naključni gost.

V začetku tega meseca je bilo za ta napad obsojenih osem ljudi. Dobili so kazni od sedmih let do dosmrtnega zapora.

Ta napad je bil sicer tedaj vrhunec niza nasilnih dejanj med rivalskimi kriminalnimi skupinami, ki se ukvarjajo s preprodajanjem mamil, navaja AFP.

Čeprav Švedska velja za načeloma mirno državo z nizko stopnjo kriminala, pa ima policija veliko težav v revnejših četrtih Stockholma, Göteborga in Malmöja. V zadnjih letih je na teh območjih prihajalo do napadov z ročnimi granatami, streljanja ter zažiganja avtomobilov. Varnost v teh krajih postaja tudi vse bolj pereč politični problem, še navaja AFP. (sta)

bomba rocna2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen