V nesreči vlaka na jugu Francije poškodovanih najmanj 60 ljudi, od tega osem huje

0

V nesreči regionalnega vlaka v bližini Montpellierja na jugu Francije se je po podatkih reševalcev danes poškodovalo najmanj 60 ljudi, od tega osem huje. Vlak, ki je vozil med Nimesom in Montpellierjem, se je zaletel v drevo, ki je padlo na progo v bližini mesteca Le Cres, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na vlaku je bilo okoli 250 potnikov. Najhuje poškodovanega so evakuirali s helikopterjem. Po poročanju lokalnega časnika Midi Libre ga je ob močnem trčenju vrglo iz vlaka.

Drevo je na tire padlo med kratkim, a izredno silovitim neurjem, ki je zajelo območje v začetku popoldneva.

Po prvih podatkih je na območju v eni uri padlo več kot 40 milimetrov dežja in dva do tri centimetre toče. Veter je pihal več kot 80 kilometrov na uro, piše francoski časnik Le Figaro na svoji spletni strani.

Iz francoskih železnic SNCF so sporočili, da je dvonadstropni regionalni vlak, ki je peljal 140 kilometrov na uro, trčil v drevo okoli 15.45 po lokalnem času.

Strojevodja vlaka, ki je bil lažje poškodovan, je za Figaro povedal, da je drevo padlo ravno, ko je vlak šel mimo, tako da niso mogli sprožiti zasilnih zavor. Po podatkih SNCF je šlo za zelo visok bor na zasebnem zemljišču.

Na kraju nesreče, do katerega je po navedbah SNCF zapleten dostop, tudi zaradi toče, je več kot 80 gasilcev. Poslali so okoli deset reševalnih vozil, pa tudi helikopterje, poroča francoski časnik Le Soir na svoji spletni strani.

Železniški promet na območju je moten. (sta)

vlak nesreca3gasilci

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen