Letos v Nemčiji pričakujejo do 400.000 beguncev in migrantov

0

Nemški Inštitut za trg dela in poklicne raziskave je danes sporočil, da letos v Nemčiji pričakujejo od 300.000 do 400.000 novih beguncev in migrantov, kar je za dve tretjini manj od števila beguncev v lanskem letu. Ocene temeljijo na predpostavki, da se politične razmere ne bodo spremenile, je dejal Herbert Brücker z inštituta.

V Nemčijo je lani prispelo 1,1 milijona beguncev, inštitut pa je upoštevajoč primere dvojnega štetja in odhoda iz države navedel 900.000 prihodov.

Nemška kanclerka Angela Merkel je pred dnevi pozvala k dogovoru med EU in severnoafriškimi državami o vračanju migrantov po zgledu spornega dogovora s Turčijo. “Takšni dogovori so tudi v interesu samih beguncev,” je dejala.

Dogovor s Turčijo določa, da Ankara sprejme nazaj enega nezakonitega begunca, ki je prispel v Grčijo, v zameno za enega sirskega begunca, ki ga unija sprejme iz Turčije na bolj urejen način. Dogovor predvideva tudi milijardno pomoč EU Turčiji, odpravo vizumov za turške državljane na potovanjih v unijo ter pohitritev pristopnih pogajanj Turčije z EU. (sta)

emigranti hodijo

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen