Zaradi svinjskih glav “združeni levaki” na okopih, a kdo bo v naši državi branil kritične novinarje?!

29

V ZL so po sredinem dogodku s svinjskimi glavami na gradbišču Islamskega kulturnega centra v Ljubljani ostro obsodili izražanje sovražnosti in nestrpnosti. Tudi v Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) zavračajo tovrstno žaljenje verskih čustev, obenem pa zavračajo tudi pritiske Islamske skupnosti v Sloveniji nad mediji, ki pišejo kritično.

Na gradbišču Islamskega kulturnega centra v Ljubljani je neznanec v noči iz torka na sredo odvrgel svinjske glave. Ta skrunitev po mnenju ZL spada “med najhujše oblike sovražnega delovanja, ki v že tako napete družbene in politične odnose vnaša še dodatni nemir in strah”.

V ZL so ob tem ostro obsodili “vsakršno dejanje, ki spodbuja nestrpnost do drugih in drugačnih, pa naj so to narodnostne, verske, kulturne, spolne ali katere koli manjšine”. Obenem so opozorili na slabe zakonodajne rešitve, ki ne omogočajo učinkovitega pregona in sankcioniranja spodbujanja nestrpnosti in uporabe sovražnega govora.

Kot so spomnili, so vlado že večkrat pozvali, naj pripravi ustrezne podlage, ki bodo organom pregona omogočile učinkovit pregon tovrstnih nedopustnih dejanj, sodiščem pa njihovo učinkovito sankcioniranje.

Ob tem tudi po mnenju ZL ne gre spregledati vloge nekaterih medijev, ki “z zaničevanjem manjšin in spodbujanjem sovražnosti proti njim širijo nestrpnost”.

V upravnem odboru ZNP pa so danes zavrnili pritiske Islamske skupnosti v Sloveniji nad slovenskimi mediji in novinarji, ki kritično pišejo o šeriatskemu pravu in financiranju gradnje džamije v Ljubljani. Tudi v Islamski skupnosti v Sloveniji so namreč v sredo po dogodku pojasnili, da “kombinacija neizobraženosti posameznih novinarjev in sovražnikov, ki ustvarjajo novice in s svojim poročanjem zbujajo strah pri ljudeh, razvija kulturo strahu in nespoštovanja”.

“Novinarjem ustava zagotavlja pravico svobodno razmišljati in o tem pisati. Nesprejemljivo je, da se kdo spotika ob novinarja, ki ima pomisleke in vprašanja, če gradnjo mošeje v Sloveniji financira tuja država, v kateri vlada šeriatsko pravo,” so ob tem pojasnili v ZNP.

Kot so navedli, imamo v Sloveniji po ustavi zagotovljeno svobodo tiska, ta svoboda ni omejena niti, kadar gre za poročanje o delovanju verskih skupnosti. “Če ne bi bilo tako, potem mediji ne bi mogli kritično pisati tudi o delovanju Katoliške cerkve,” so pojasnili.

ZNP še poziva policijo, da ob morebitnih grožnjah z obračunom z novinarji, ki bi si drznili kritično poročati, ukrepa in zavaruje varnost ljudi in z ustavo zajamčene človekove pravice in svoboščine.

Hkrati so v ZNP zavrnili žaljenje verskih čustev, kot se je zgodilo v sredo, in obsodili vsako obliko verske nestrpnosti v obe smeri. “Zavzemamo se za svobodo govora, da tudi tisti, s katerimi se ne strinjamo, svobodno povedo svoje mnenje,” so navedli. (sta)

svinjska glava(fotografija je simbolična)

Št. komentarjev: 29
 1. borec pravi

  ..avtorje za glave iščite v ZL,na vsak način hočejo ustavit Reporter,jih preveč boli,ker piše resnico.

 2. borec pravi

  ….temu na sliki smo včasih rekli Dolanc.

 3. sdaovec pravi

  Jaz sem pa mislil da je na sliki jj

 4. linke pravi

  banda levičarska še nihove glave na kol

 5. otto pravi

  Ta Glava je čisto podobna nekomu iz Murgel !!!!!!!

 6. borec pravi

  ……to me močno spominja na požig Rajstaga.

 7. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  V Sloveniji je 10.000 oseb, ki si ne morejo kupiti dodatnega zdravstvenega zavarovanja, rdeča kamarila pa nudi brezplAČNE ZDRAVSTVENE USLUGE LJUDEM, KI NISO V ŽIVLJENJU NAREDILI NITI ZA 1€ KORISTNEGA ZA SLOVENISTAN.

 8. vprašanje pravi

  A kdo ve, zakaj se ne da odpreti portal nova24tv, oz. se pojavijo samo naslovi, vsebina so pa črno obarvani kvadrati?

 9. Miran pravi

  al bo kdo čestital žveplenemu za rojstni dan ?
  Sam fprašam.
  🙂

 10. linke pravi

  še od združene levice zmetat glave na gradbišče pas jim vse po spisku

 11. Paul Hardcastle pravi

  Na sliki JJ

 12. linke pravi

  v letu 2016 bo vojna slovenistanu zapomnite si to

 13. jožek pravi

  Mater kakšni primitivci! Gotovo je tudi kakšna glava od vaših somišljenikov.

 14. uffff pravi

  kdo je že ta srmrdeča svi nja na sliki?…kaj je ona iz murgel, katero morajo naši partijsko uvoženi , mafijsko pokorni in ideološko/versko enoumno vzgojeni, dijve nestrpni balkanoidi vedno oblizovati?…a je ta?

 15. uffff pravi

  naši združeni smrdeči pra sci se že gonijo okoli….ufffff

 16. Joško iz Prekmurja pravi

  Uffff
  to je za belčke sladoljed
  to mi je en sladoledar povedal
  Gonijo se živali pa razni uffiči ki imajo IQ enak telesni temperaturi
  lep pozdrav
  Nikoli rdeči partijec
  Joško

 17. Petrovc pravi

  se je islamska skupnost z eno samo besedo izrazila negativno nad množičnem barbarstvom njenih vernikov v Nemčiji, Švedski, Danski, Finski, Avstriji, Nizozemski! NI!
  Je obsodila množične poboje kristjanov v Islamskih državah? NE!
  TOREJ, MARŠ V BOSNO, VSI, PA TIHO!!!!!!

 18. Petrovc pravi

  ČITAJTE PETROVCA, KI IMA VEDNO PRAV IN NA TEKOČEM BOSTE TRI MESECE VNAPREJ!
  Kot sem povedal konec decembra 2015! Zlovenija bo izven Schengena! Jutri!
  Avstrija na mejo poslala vojsko!

 19. barum pravi

  Nova24TV je obljubljala, da bo konec leta že na teve mreži. Sami lažnivci in svinjeglavaši.

 20. MEFISTO pravi

  Petrovc pravi:
  14. 01. 2016 at 17:33
  ČITAJTE PETROVCA, KI IMA VEDNO PRAV IN NA TEKOČEM BOSTE TRI MESECE VNAPREJ!
  Kot sem povedal konec decembra 2015! Zlovenija bo izven Schengena! Jutri!
  Avstrija na mejo poslala vojsko!
  ————————————————————————————————-

  Kdaj ti naj verjamemo?

  Ko se podpišeš kot Petrovc ali kot Joško iz Prekmurja, sdaovec, pubec, dzi nu nje ja in pod drugimi takimi lepimi imeni?

 21. uffff pravi

  uffff…..pomemebno je le to, da VSI drugače misleči podpremo in zabranimo zverinskost , nestrpnost , ogabnost , HINAVSKOST ljubljankovićevih muslićev proti reporterevim….ufff..vsi vemo, da je ta jugo-balkanski uvožen muslićev nestrpnin gn oj popolnoma MAFIJSKO zvest in v POPOLNEM mafijskem sozvočju s prav tako partijsko uvoženem jugo-balkanskim smrdečim mafijankovićem….ufff….. jasno je, da sta mafijankovićev in musličev klan enoumno nestrpen in SOVRAŽEN do drugače mislečih in domorodcev in imaj obsolutno večino in se zgodovinsko IZŽIVLJAJO nad drugače mislečim…uffff…..…ufff…..ampak , da si upajo tako na glas NAPADATI, obsojati……ufff…..in vendar ko so njihovi posiljevali po celi merklovini nismo do njih slišali ene same besedice…….uffff…..ampak mafijaković ve, da so ljubljankovići enoumno vzgojene smrdeče ovčke , ki so resnično prepričane , da je ČREDNO mafijsko pokorno enoumje in absolutna mafijska/verska/ideološka zaslepljenost do rdečega vodje najbolj “napredno/demokratično” dejanje…..ufff

  amapk glavno je, da je JASNO kaj in kako…..uffff
  in da smo si jasni, banda 571 bo zganjala celo halo za eno neumno potegavščino….ko pa njihovo “državni kulturniki” ščijejo po ……..pa jih poveličujejo…..ufffff

 22. uffff pravi

  Joško iz Prekmurja pravi:
  14. 01. 2016 at 17:26
  Uffff
  to je za belčke sladoljed
  to mi je en sladoledar povedal
  Gonijo se živali pa razni uffiči ki imajo IQ enak telesni temperaturi
  lep pozdrav
  Nikoli rdeči partijec
  Joško

  ufff, ne vem si bil (in me sploh ne zanima) , gotovo pa si le eden izmed tolikih “naših”, ki redno liže ta krvavordeči svinjski sladoljed…….in celo z užitkom in ne , ker se ti splača……uffff

 23. uffff pravi

  ropov pudeljćek, mafijanković, ima le to srečo, da so ga partijci uvozili sem gor, da je po zaslugi domorodnih slovencev zlezel v evropo in eu, in da ga je kučanov klan nastavil kot gradonačelnika ravnokar je začel iz neba padati eu denar……uffff……vse ostalo je propaganda bande 571…..uffff..

 24. uffff pravi

  ropov pudeljćek, mafijanković, ima le to srečo, da so ga partijci uvozili sem gor, da je po zaslugi domorodnih slovencev zlezel v evropo in eu, in da ga je kučanov klan nastavil kot gradonačelnika ravnokar je začel iz neba padati eu denar……uffff……vse ostalo je propaganda bande 571…..uffff..

 25. svatne pravi

  Kdo bi si mislil, da bomo v 21. stoletju, ko smo opravili s suženjstvom, zažiganjem čarovnic, skakači in podobnimi verskimi blazneži, zganjali histerijo zaradi prekrška pri ločevanju udpadkov in neustreznem odlaganju. Naj Snaga opravi svoje delo. Jo plačujemo. Lahko pa odpelje še kaj več. Seveda.

 26. Joško iz Prekmurja pravi

  Vedno bolj je vsakomur jasno, da je financ minister Mramor Janšev podtaknjenec v Cerarjevi etični in moralni vladi. Ali je mogoče da tako daleč segajo Janševe lovke.

 27. Joško iz Prekmurja pravi

  Joško iz Prekmurja pravi:

  14. 01. 2016 at 18:38
  ————————————————————————————————-strinjam se stabo kar si napisal,samo ni lepo se prijavljat z udtujenim psevdonimom
  LP
  Ta Pravi
  Joško iz Prekmzrja

 28. Joško iz Prekmurja pravi

  Joško a misliš da je v Prekmurju samo en Joško? Deliva si najino ime;
  ti boš levi Jošek jaz pa desni Joško.

 29. jankec pravi

  Kje je bila golazen komunajzarska s svojo obsodbo, ko je komunajzarski izmeček zažgal križ, simbol krščanstva ali pa Brezjanski Mariji v naročje položil podgano?A ni bila to najhujša oblika sovražnega govora?Pa nič od njih.Rekli so,da je to bil umetniški “performans”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen