Slovaški premier Fico: Povsem bomo zaprli vrata muslimanskim migrantom, naših žensk ne bodo nadlegovali!

2

Slovaška ne bo sprejela več nobenega begunca muslimanske vere, je včeraj napovedal premier Robert Fico in se tako odzval na dogajanje v nemškem Kölnu, kjer naj bi priseljenci – moški severnoafriškega in arabskega videza, morda celo prosilci za azil – na silvestrovo napadli na desetine žensk, policija pa je bila pri tem bolj ali manj nemočna.

Slovaška vlada že ves čas ostro nasprotuje obveznim kvotam za porazdelitev beguncev po EU in je zato celo vložila tožbo na Sodišču EU, doslej pa je sprejela zelo majhno število beguncev. A odslej Bratislava ne bo le nasprotovala kvotam, ampak bo tudi naredila vse, da prepreči nastanek neke strnjene muslimanske skupnosti v državi.

Nočemo, da se tudi na Slovaškem zgodi kaj takega, kot se je v Nemčiji, da nekdo, ki živi in misli povsem drugače, v javnosti nadleguje naše ženske” je na na hitro sklicani novinarski konferenci po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poudaril Fico.

Kot je še nadaljeval, bi morali po terorističnih napadih v Parizu zdaj dogodki v nemških mestih ljudem dokončno odpreti oči, da varnostnih groženj, povezanih z begunskim valom, ne smejo jemati zlahka. Ideja večkulturne Evrope je po njegovih besedah odpovedala, “naravna integracija” beguncev – “drugačnih načinov življenja, drugačnega mišljenja, drugačnega kulturnega ozadja in predvsem drugačne vere” – ni mogoča. (sta)

robert fico

Št. komentarjev: 2
  1. jankec pravi

    Je še nekaj normalnih voditeljev.Gospod Fico,se popolnoma strinjam z vami.

  2. joco pravi

    Vsaka mu čast.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen