S poslanskimi vprašanji Cerarju se začenja redna decembrska seja v DZ

0

Poslanska vprašanja premierju Miru Cerarju, s katerimi se bo danes opoldne začela redna decembrska seja DZ, se bodo tokrat v opozicijskem delu dotaknila gradnje ograje na slovenski severni meji, stavke policistov in t. i. mini schengenskega območja. Koalicijsko vprašanje pa se bo nanašalo na premierjeve obiske v tujini.

Poslanec SDS Branko Grims bo Cerarja vprašal o političnih in drugih posledicah dejstva, da je Avstrija na naši severni meji začela postavljati ograjo.

Tudi tokrat so opozicijski poslanci bolj kot ne skopi v obrazložitvi svojih vprašanj. Tako je vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec zapisal le, da bo premierju zastavil vprašanje o stavki policistov.

“Sprašujem vas, katere konkretne ukrepe bo sprejela vlada, da ne bo prišlo do zožitve sedanjega schengenskega območja, ki bi Slovenijo izločil iz tega območja,” se glasi vprašanje poslanca NSi Jožefa Horvata. Zapisal je, da v poslanski skupini NSi z zaskrbljenostjo spremljajo namero skupine držav EU o vzpostavitvi ožjega schengenskega območja, ki predvideva vzpostavitev schengenske meje na avstrijsko-slovenski mejni črti.

Poslanka SMC Andreja Potočnik pa bo premierja vprašala, kakšen je bil namen njegovih obiskov v tujini v preteklih tednih in kako jih ocenjuje.

Decembrska seja bo sicer DZ zaposlovala ves prihodnji teden. Predlog dnevnega reda prinaša tudi 11 zakonskih predlogov – pod sedem od njih se je podpisala vlada, pod štiri pa poslanska skupina SDS. (sta)

drzavni zbor (fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen