Miami: Poskus umora ni bil del predstave

0

Sodobna umetnost je za večino ljudi težko razumljiva uganka, kot kaže primer iz Miamija, pa je tudi za tako imenovane poznavalce, ki so ploskali, ko je ženska z modelarskim nožem zabadala drugo, misleč, da gre za pač eno od teh sodobnih realističnih predstav.

Mlada ženska, ki je niso takoj identificirali, se je v petek sprehajala po konvencijskem centru v Miamiju, kjer je potekal redni letni umetniški sejem Art Basel. Opazila je, da jo nekdo zalezuje in žensko soočila, ta pa je zagrabila modelarski nožek in jo začela zabadati po vratu, rokah in kamor je padlo.

Kri je letela na vse strani, drugi obiskovalci pa so to z zanimanjem opazovali, tudi ko so prihiteli policisti in reševalci ter okrvavljeno žrtev odpeljali v bolnišnico. Nihče ni upal ukrepati, da ne bi izpadel nevednež, ki ne razume sodobne umetnosti.

Policija je napadalko identificirala kot Siyuan Zhao iz New Yorka, ki je povedala, da je občutila močno željo, da nekoga ubije. Morda tudi več kot eno osebo. Ker ni šlo za muslimanko, ni bilo novega terorističnega preplaha. (sta)

noz krvavi (fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen