Klemen Zbačnik “ožganemu” Kučanu odgovarja z daljšo bajko o Sneguljčici, malem princu in 11 palčkih

184

Klemen Zbačnik, znameniti “zažigalec knjig” iz Murgel, je za portal Politikis.si povedal: “Ker se nas v ZSD Zvezi slovenskih domoljubov v medijih v zadnjem času primerja z vsemi mogočimi zgodovinskimi požigalci knjig od nacistov, fašistov, cerkve (pozabljajo pa na bivše komuniste) in je g. Kučan tudi sam spregovoril o tem, da mladi rodovi ne poznamo polpretekle zgodovine in verjamemo “bajkam o hudobnem škratu iz Murgel”, me je vse to navdihnilo, da sem po resničnih dogodkih v soboto pred Božičem v Murglah sam napisal bajko, v kateri se lahko prepozna marsikdo in ima točno tak zaplet kot se je resnično zgodil ter moralni nauk, kakršnega smo v bistvu mi v ZSD Zvezi slovenskih domoljubov želeli posredovati ljudem. Želimo, da bi bilo sporočilo tudi trenutnim oblastnikom usmerjeno v pozitivo.”

BAJKA O SNEGULJČICI, MALEM PRINCU IN ENAJSTIH PALČKIH

Če bi brata Grimm danes še živela, bi nadaljevala zgodbo o Sneguljčici nekako takole: “Za devetimi gorami in vodami ter sedmimi Triglavskimi jezeri sta v skromni hiški na travnati ravnici v mirni soseski Murgel dolgo in srečno živela Sneguljčica in Mali princ…”

Junaki v zgodbah živijo precej dlje kot navadni smrtniki, zato sta preživela veliko družbenih sprememb. A zob časa je tudi njima začel nagajati. Sneguljčica se je vedno redkeje gledala v velikem zrcalu svoje spalnice, Mali princ pa je lahko svojo mladostno podobo občudoval le še na zidu. Večkrat je sanjal o časih, ko so ga ljudje hvalili in mu pisali slavospeve v sanjski deželi med Jadranskim morjem in Alpskimi gorami… Toda ti časi so minili, prehod iz “sanjskih časov” v novo dobo kapitalizma pa je bil trd, poln krutih zgodb o propadu podjetij, odpuščenih delavcih, opuščenih rudnikih zlata in o družinah palčkov, ki so morali za uboge plače kopati vedno več zlate rude, da je lahko vladarjev dvor živel v vsem blišču in sijaju. Mnogo palčkov je zato začelo odhajati s trebuhom za kruhom v tuje dežele, mladi rodovi pa niso videli več upanja v nekoč sanjski deželi, ki je bila polna naravnih lepot in bogastev. Počutili so se izropane, izžete in opeharjene. Njihove kritike in vzdihovanja niso mogle priti niti do Malega princa in njegovega dvora, saj so dvorni služabniki in dvorni mediji v javnosti še vedno razglašali “zgodbo o uspehu”, ki pravi, da se v deželi Malega princa cedita le mleko in med.

V tistih časih pa je živel na dvoru grajski pisar in zgodovinar Božek Repa, ki je do potankosti preučeval življenje Malega princa in vse njegove zasluge za izgradnjo kraljestva. Po mnogih letih piljenja in brušenja besed in stavkov je na kar šeststo straneh biografije o Malem princu končno uspel končati knjigo, ki je bila povšeči tudi malemu vladarju. Mnogi so jo takoj označili za “Hvalospev popolnosti”. Toda med prebivalci dežele sta se zbudila godrnjanje in nejevolja, da namreč zgodba le ni taka, kot jo prikazujejo dvorni mediji, da knjiga predstavlja laž in ne resnico o tem, kar je oz. česar ni naredil Mali princ za svojo deželo. Mnogi so izid knjige celo zlobno komentirali z izrekom “Laž ima kratke noge.” Da bi pomiril hude duhove v kraljestvu, je Mali princ po svojih služabnikih odredil preiskavo pri Princu Ivanu, ki so ga na dvoru imenovali Princ teme in ki so ga ob vsaki priložnosti proglasili za krivca vsega zla in nesreč, ki so pestile ubogo ljudstvo v deželi. Vendar pa so se med ljudmi širile govorice tudi o korupciji na samem dvoru Malega princa, zato je ta hitro obiskal palačo prvega ministra, ki je takoj poslal preiskovalce tudi v palačo mestnega župana, za katerega so ubogi delavci trdili, da zahteva od njih kar desetino zlata od vsakega dela.

Takih preiskav v deželi so bili ljudje že leta navajeni. Trajale so cela desetletja, tako dolgo, da so sama zastarala, ali pa so prej umrli vsi sodniki in odvetniki, ki bi morali o njih odločati. Ljudje so tudi tokrat zamahnili z rokami, češ: “Prav gotovo iz tega ne bo nič, nihče ne bo kaznovan, vse bo šlo po starem in vsak dan bo še huje…”

Jeza zaradi krivic, ki so se dogajale, se je v ljudeh stopnjevala. Celo orožniki v kraljestvu Malega princa so začeli množično protestirati zaradi majhnih plač in grozili, da dvora ne bodo več varovali. V kraljestvo so začela vdirati tuja ljudstva, za katera pa se je na dvoru Malega princa vedno našlo dovolj sredstev. V domačih ljudeh se je zato še bolj krepilo nezadovoljstvo, ker da dvor Malega princa zanemarja lastno ljudstvo.

Teti Jelki je prekipelo. Premagala je strah pred dvorom in na glas spregovorila sredi krčme: “Morali bi iti v Murgle k Malemu princu!” Vsi gostje v krčmi so pri priči utihnili, glasni klepet se je spremenil v popolno tišino. Roke krepkih mladeničev s kozarci piva so se ustavile na pol poti do njihovih ust. Stari Lojze je prekinil tišino: “To soboto pred Božičem gremo vsi opoldne protestirat k Malemu princu v Murgle!” Za šankom v krčmi pa je sedel predstavnik novega medija, ki ni bil povsem pod nadzorom dvora. Ta je izkoristil novico za promocijo svojega novega medija in jo je naslednje jutro razobesil na vsa oglasna drevesa v kraljestvu. Tako je prišla novica o nameravanem protestu tudi na ušesa Malega princa, ki se je zbal, da mu Princ Ivan pripravlja kak neljub dogodek ali da mu želi prevzeti prestol v kraljestvu. Vsi ministri v kraljestvu so se dobili na tajnem sestanku pri prvem ministru dežele Cmerotu, ki je v igral samo vlogo izvajalca ukazov iz ozadja. Naredili so načrt kako ubraniti Malega princa in njegovo Sneguljčico.

Bližala se je ura dvanajst v megleni soboti pred Božičem. Okoli pritlične hiše Malega princa v Murglah je bilo postrojenih več deset orožnikov in biričev s kletkami na vozovih. V ozadju med drevesi se je v pripravljenosti skrivala celo konjenica. Po nebu je na velikem zmaju švigal lokostrelec, njegovi kolegi so že imeli napete loke s puščicami in so bili skriti za dimnike okoliških hiš.

Po prašni poti v Murgle je počasi prikorakalo enajst jeznih palčkov… Palček s
črno baretko je nosil v roki vedro, v katerem so ponavadi kopičili rudo, danes pa so imeli v njem debelo knjigo o Malem princu. Prizor bi izgledal lahko celo komično, če ne bi bilo prisotno veliko število predstavnikov sedme sile, ki novice takoj razbobnajo po deželi. Bilo je očitno, da število orožnikov za nekajkrat presega število protestnikov. Toda saj ne gre samo za predstavitev gole fizične sile. Gre za nepredstavljivo dejanje, ki se še nikoli do sedaj ni zgodilo v kraljestvu Malega princa, da bi si namreč nekdo upal protestirati pred njegovo hišo. Že sama misel na kaj takega je v dvorjanih in vseh, ki so se Malemu princu zaradi svojih služb in privilegijev klanjali do tal, zbujala nelagodje, v nekaterih celo strašno ogorčenje. Toda novi zakon, ki je dovoljeval izražanje na javnih mestih, je omogočal vsem ljudem, tudi palčkom in škratom, da povejo, kdor bi si upal, kaj si v resnici mislijo.

Palček s črno baretko, ki se je postavil pred hiško Malega princa v Murglah, je bil vidno razburjen. Razlagal je predstavnikom sedme sile, da so prišli protestirat pred hišo Malega princa zaradi neuspelega prehoda iz “sanjskih časov” v nove, ker so mnogi delavci in delavke izgubili svoje pravice, ker je na tone zlata poniknilo v tuje dežele, ker resnica in pravica ne najdeta več mesta v javnem prostoru in na dvoru. Po deželi se je zato v ljudeh širil občutek tesnobe in žalosti. Črna koprena nelagodja je prekrila kraljestvo Malega princa. Ljudem je postalo jasno, da lahko uspejo le z lažjo in prevaro, ko se prilizujejo dvorjanom na višjih položajih. Kdor pa se je v kraljestvu zavzemal za resnico in pravico, je bil javno osramočen, vržen ven ali celo v grajsko ječo.

Protestniki, ki so stali na drugi strani ulice v Murglah, so držali transparente z napisi: “Kje je naše zlato?” Nihče od protestnikov ni pričakoval, da se bo zgodilo kaj posebnega. V znak protesta za vse gorje, ki se je v deželi dogajalo navadnim ljudem zaradi oblastnikov, ki niso imeli dovolj čuta za pravico in poštenost, so palčki nameravali zažgati knjigo Malega princa. Predno so prišli pred njegovo hišo, so knjigo polili s hitro vnetljivo tekočino, ker so vedeli, da jim tega orožniki drugače ne bi pustili.

Zadaj za orožniki pa je prišla iz hiše ostarela gospa, ki je obesila zastavo na vogal hiše. Prisotni so jo takoj prepoznali še iz starih časov, ko je bila poznana kot lepotica Sneguljčica. Mali princ se je očitno zbal soočiti z jeznimi palčki in je ven poslal svojo Sneguljčico, ki je prinesla srebrn pladenj s kristalnimi kozarci in vrč s šipkovim rdečim čajem. Povabila je na čaj vseh enajst palčkov. Toda palčki so glasno godrnjali, češ da niso prišli k njej na čajanko, temveč so jo spraševali, kje so njihove tone zlata in kje je Mali princ, ki se vedno manj zmeni za svoje ljudstvo in se vedno pogosteje vozi v svoji zlati kočiji okoli Blatnega jezera…

Palček Godrnjavček s črno baretko se je zapletel v glasno prerekanje s ostarelo Sneguljčico, češ ali ji je sploh kaj žal, da je toliko nakopanega zlata zginilo neznano kam… Sneguljčica – vidno presenečena in brez sape – se je zagovarjala, da ji je žal, ampak da ni kriva ne ona ne njen Mali princ. “Mali princ je gradil to kraljestvo, vi ga pa rušite!” je rekla vsa iz sebe. Palčki pa so glasno godrnjali še naprej: “Raje razdelite ubogim škratom mehiške zlate rezerve!” Vsi razen enega so zavrnili ponujeni čaj. Starki se je roka s polnim vrčem že nevarno tresla in kazalo je, da ji lahko pade vrč na tla ter se razbije. Palčku Godrnjavčku se je starka zasmilila, zato ji je pridržal vrč. Pogovor med njim in ostarelo Sneguljčico se je vrtel okoli prazne dvorne banke in okoli ljudi, ki imajo materialne dobrine za svojo edino vrednoto, kar pa jih vodi v lastno pogubo.

“Mar ne vidite, da se v kraljestvu nekaj dogaja? Protestirajo že orožniki, ki sicer varujejo vladarja in kričijo na dvor: “Lopovi!””, je dejal palček Godrnjavček. Sneguljčica pa: “Potrkajte na svojo vest! Glejte te orožnike, kako nas varujejo!”

Ostali palčki so se na glas spraševali, če se tudi vladarji kdaj potrkajo na svoja prsa, kajti za varnost in blagostanje navadnega ljudstva vedno zmanjka sredstev.

Ostarela Sneguljčica je nato punudila protestnikom, da jim skuha pravo krompirjevo juho. Vendar palčkov tudi ta mamljiva ponudba ni pomirila. Eden med njimi s črnim klobukom je starki celo zabrusil nazaj: “Zaradi vas že celo življenje jemo to juho!” Starka, vidno razburjena, je odkorakala nazaj v hišo, palček Godrnjavček s črno baretko pa je vrnil vrč in vprašal orožnika, če bo Mali princ prišel ven: “Če bo Mali princ obžaloval vse, kar se je slabega zgodilo njegovemu ubogemu ljudstvu, ne bomo zažigali njegove knjige!”

Orožnik mu je odvrnil, da sprašuje na napačnem naslovu. Palčki pa so čakali in čakali pred hišo Malega princa, a njega ni bilo na spregled…

Jezni škrat s črnim klobukom je stopil v ospredje, razpel knjigo, Godrnjavček pa je zakuril zadnjo stran s kazalom, ki so jo hitro zajeli ognjeni zublji. Škrat, ki je držal knjigo, bi lahko še bolj odprl knjigo, da bi popolnoma zgorela in se spremenila v prah, vendar je dejal: “To naj bo dovolj! Pomembno je simbolno dejanje protesta proti krivici, ki se nam dogaja!” in zaprl je knjigo s trdimi platnicami, da se je plamen v knjigi zadušil. Le dim se je pokadil iz nje. Knjiga Malega princa je bila tako rešena.

Novica o zažigu knjige pa je zanetila tak vik in krik v vseh medijih širom kraljestva, da je bilo neverjetno. Oglasili so se vsi dvorni mediji z obsodbami krutega in nekulturnega dejanja. Oglasil se je oddelek dvornega zgodovinopisja in obsodil čeprav samo simbolično dejanje poskusa zažiga knjige. Oglasil se je tudi dvorni pisar in zgodovinar, ki se je v nekem zgodovinskem kontekstu primerjal celo z vsemi velikimi pesniki in pisatelji, ki so jim nasprotniki kdaj zažgali knjige… Toda nihče, razen redkih posameznikov, se ni spomnil, da je bil prav Mali princ pred desetletji vodja dvora, ki je zažigal cele knjižnice in arhive svojih političnih nasprotnikov. Če je zažig že enega samega lista v knjigi primitivno barbarsko dejanje, kakšno dejanje je bilo šele zažiganje in uničenje celih zgodovinskih virov in celo zažiganje ljudi!

V dvornem časopisu se je oglasil tudi Mali princ, ki je obžaloval, da prihajajo novi rodovi, ki malo vedo, kaj se je dogajalo v polpretekli zgodovini. “Tem je treba ‘podajati politične bučke’ in bajke o vsemogočnem hudobnem škratu iz Murgel. Problem je, da toliko ljudi tem bajkam naseda.” Oglasil se je cerkveni pridigar in obžaloval, da sedaj “celo knjige zažigajo!” Krščanski ljudje, polni morale in idealov popolnosti, so se začeli zgražati nad dejanjem “divje horde”, ki so simbolično zažgali knjigo Malega princa. Toda kljub temu, da je plamen na enem samem listu knjige Malega princa premaknil celo kraljestvo na noge, se je zgodilo še nekaj več kot samo to…

Po tem tragičnem dogodku v kraljestvu je zazvonil telefon enemu od palčkov s protesta. Po dolgem času se je oglasil njegov znanec, ki je pred več desetletji sam priznal, da je za dvor opravljal naloge na področju pridobivanja informacij. Po domače bi mu rekli, da je bil “dvorni špijon.”

“Hm, ne gledam več pogosto dvornih medijev…Toda tole kar se je zgodilo v Murglah sem pa videl…” “Mnogi licemerni krščanarji nas obsojajo zaradi zažiga ene strani v knjigi,” mu je po telefonu segel v besedo palček. “Kaj pa oni kdaj sploh razumejo?” mu je odgovoril jezen glas na drugi strani telefona in še dodal: “Ni rečeno, da bo ta slaba novica imela tudi slabe rezultate. Minus in minus data plus. Vem. Že pred skoraj pol stoletja mi je nek narodni heroj povedal o Malem princu, da je največji povzpetnež za oblast v celem kraljestvu. Odpeljal je v tujino na tone zlata v varstvo vojske kralja Davida. Pravi, da mora biti zlato na varnem v toplejših krajih, drugače bi mu ga vzel skupaj s prestolom Princ teme.” “Toda tudi za Malega princa ostaja upanje, če se bo kdaj zavzel za svoje ljudstvo in poskušal popraviti vsaj del krivic, ki so se zgodile ljudem med tem časom, ko sta se on in Princ Ivan ruvala za oblast v deželi!”, je še pripomnil palček.

Vladarji lahko uporabljajo dvorne medije in knjige tudi kot svoje orodje in orožje proti resnici in pravici tudi samo zato, da ostanejo na oblasti. S tam, da manipulirajo in izvajajo tujo politiko, zaradi zlata, ki ga prejemajo od tujih vladarjev, škodujejo domačim ljudem. Ko pa ljudje uporabijo z lastnimi sredstvi kupljeno knjigo vladarja, ki je njegov simbol moči in hočejo opozoriti vso javnost na krivice, ki se vsak dan dogajajo, pa je treba to dejanje obsoditi, protestnike pa javno linčati.

Ogorčenje dvorjanov nad dogodkom še kar ne pojenja. Tudi obraz Malega princa v javnosti izraža, da ga je dejanje zares prizadelo. Začutil je, da se mu je zgodila osebna krivica. Vladarji sveta živijo v udobju gradov nad oblaki in mnogi med njimi pozabijo na svoje ljudstvo, zgubijo stik z realnostjo in ne razumejo krivic, ki se dogajajo ljudem. Vsak pa, naj si bo princ ali berač, ki postane v svojih odnosih do drugih neobčutljiv in jim povzroča krivice, takoj začuti, če se mu osebno zgodi krivica. Ves dvor Malega princa do sedaj ni zmogel niti enega malega simboličnega dejanja obsodbe ali obžalovanje krivic, ki danes tarejo ubogo ljudstvo. Zato se je morala zgoditi simbolična krivica samemu vladarju, da je tudi on začutil, da resnica in pravica v njegovem kraljestvu še obstajata. Resnica in pravica ne živita v medijskih podobah, kakršne si želijo in zanjo plačujejo bogataši, niti ne v količinah zlata in vojaški ter politični moči, tudi ne v pravosodnih spisih in dolgih traktatih zakonov… Resnica in pravica prebivata v srcu vsakega človeka tudi, če je ta mož le palček ali škrat. Bog in ljudstvo odpustijo vladarjem napake, če ti uspejo premagati svoj napuh in se zanje opravičiti.

Če pa vladarji še naprej vztrajajo v svoji zagledanosti v lastno veličino in nezmotljivost ter utrjujejo svojo moč z lažjo in krivico, se bes v ljudeh stopnjuje, kar lahko, kot smo videli v naši bajki, privede tudi do uporov, vojn, do ognja in pepela.

klemen zbacnik2-2Klemen Zbačnik (levo) je z bajko o Sneguljčici, malem princu in 11 palčkih, oblastnikom nastavil (knjižno) ogledalo…

Št. komentarjev: 184
 1. Petrovc pravi

  BULŠIT na kubik!

 2. janko pravi

  Škoda da ni do konca zgorela ta bajka o kučanu.

 3. Leopold pravi

  G,ZBACNIK

  Kjer ste tak “DOMOLJUB” me predvsem zanima,kje ste se skrivali med Slovensko osamosvojitev leta 1991.

  Po vaših dejanjih in izjavah spadate pod krilo CERKVE in JANŠE.

  Zanima pa me predvsem, kje ste pidobili znanje in se izšolali, le ne v komunistični državi.

  Pravo domoljubi so se borili za Slovenijo in so danes pozabljeni od države, pravi komunisti in partizani pa so ostali v gozdovih, kjer se za njihove grobe ne ve, borili pa so se za svobodo, dostojanstvo in vse prebivalce sveta in ne samo Slovenije.

  Pravi domoljub bi se boril, da se odpravi revščina in lakota v Sloveniji in ne da leze pod okrilje kapitala, kod delate sami.

  Sramota za take Slovence.

 4. raft pravi

  Leopold

  Pravo domoljubi so se borili za Slovenijo in so danes pozabljeni od države, pravi komunisti in partizani pa so ostali v gozdovih, kjer se za njihove grobe ne ve, borili pa so se za svobodo, dostojanstvo in vse prebivalce sveta in ne samo Slovenije.
  ————————————————–
  Tele zmešano. Za Slovenijo smo se borili leta 1991.

 5. linke pravi

  prave komuniste bi morali že 41 leta dat pod nož toliko da se ve!

 6. b pravi

  raft pravi:
  29. 12. 2015 at 19:24
  ————————————————–
  Tele zmešano. Za Slovenijo smo se borili leta 1991.
  ……………………………………….

  …rezultati “boja” so kot na dlani…

 7. b pravi

  …pa še to… teško da je možno prečitat večjo bedarijo na enem kupi, kot pa je ovi panflet… Zmaga pa toti stavek:

  “Toda tudi za Malega princa ostaja upanje, če se bo kdaj zavzel za svoje ljudstvo in poskušal popraviti vsaj del krivic, ki so se zgodile ljudem med tem časom, ko sta se on in Princ Ivan ruvala za oblast v deželi!”
  ………………………………..
  Ko bo to Janža prečito, bo Erlahu reko, da lahko ovega Zbašneka… nahobla

 8. Blu je modro pravi

  Eh, lepa vaba (zgodbica zgoraj) za naivne! SDS se je distancirala od požiga. Sedaj pa bi želeli prilepiti črn pečat desnici?
  Ne morem se znebiti občutka, da si je tole reklamo kučan naročil sam.
  Preveč je njegovih prstnih odtisov vse povsod.

 9. b pravi

  @Blu…to je čist možno. Ovega Zbašneka gonijo tut na Reporteri. Ko sn jim pokazo link… https://twitter.com/strankaSDS/status/678132218687000576
  ————————————
  …so me f šusi zbrisali. Isto se bo najbrš zgodlo tukaj. Ampak, meni je fseeno… lahko mi ga potegnejo

 10. prof.dr. iz FDV pravi

  Leopold, kako si ti pameten čvovk. Imaš popolnoma prav, če ne bi bilo partizanov pa Murgelčana bi bili mi še vedno pod Hitlerjem.

 11. Petrovc pravi

  CENJENI UREDNIK: kaj ne morete ustaviti tepca, ki krade tuja imena! (Petrovc pravi: 29. 12. 2015 at 18:39
  BULŠIT na kubik!)
  Če imate v svoji glavi tak nered, kot na Politikisu, si res ne zaslužite drugega, kot sekrete pomivat!

 12. b pravi

  prof.dr. iz FDV pravi:
  29. 12. 2015 at 20:28

  Leopold, kako si ti pameten čvovk. Imaš popolnoma prav, če ne bi bilo partizanov pa Murgelčana bi bili mi še vedno pod Hitlerjem.
  ………………………………………………..
  Dans majo butli spet prosti dostop do interneta??? Nisn vedo, da se je Hitlar bek spravo zarat partizanof pa Murgl…

 13. prof.dr. iz FDV pravi

  Polde, naši partizani so rešili svet pred Hitlerjem. Nacisti so v letu 1942
  hoteli izvesti invazijo na ZDA, pa so to preprečili naši. Z napadom na
  vas Hudo luknjo pod Pohorjem so primorali Hitlerja da je 15 svojih elitnih divizij posla na naše ozemlje, tako da je izkrcanje na vzhodno onalo ZDA odpadlo. S temi dejstvi se strinja tudi eminentni zgodovinar univ. prof. dr. Božidar Repe.

 14. b pravi

  uffff, škoda Petrofc… jas pa sn mislo, da to ni finta. Meni se je koment dopado, ker to kaj piše, je tut za mene en vlki bulšit… Zaj sn pa razočaran

 15. Blu je modro pravi

  b, S spoštovanjem….

 16. prof.dr. iz FDV pravi

  b, če bi bral znanstvena dela vašega zgodovinarja univ. prof. dr. Božidarja Repeta, potem bi se strinjal s to tezo. A si kaj srečen da imaš dans zastonj internet haloški indijanec.

 17. b pravi

  …čuj profa… jas nisn is Halosz anpak iz Slovenskih goric

 18. prof.dr. iz FDV pravi

  Pardon, si foglof tunek iz Slovenskih goric.

 19. b pravi

  najdo sn en koment od foglovega tuneka. Not piše dobesedno: …Tak, zaj pa grem fklet…bo gdo tresno dva deci šmarnice?…naj pride fhaloze!!!
  ………………………………….
  http://www.ednevnik.si/entry.php?w=DusaSamote&e_id=189697
  …………………………………

  …profa… lažeš, kradeš… uši maš

 20. Petrovc pravi

  PRJATLI-RAZUMNI: prihaja novo leto! Želim vam sreče in veselja! Žal vam lahko napovem le SRANJE! V letu 2016, bomo spet k svojim (Avstrijo, Nemčijo,,,), HODILI S POTNIMI LISTI! Spet bo kontrola na meji!
  VSE SO Z.A.J.E.B.A.L.I!

 21. Petrovc pravi

  KATERE LJUBIJO ZLOVENCI:
  (Ali lestvica priljubljenosti-povzeto po cajtngu “Delo”)
  Pahor, Bulčeva in Fajonka! Na stopnicah!
  (Kaj jim je skupnega? NIČ NISO NAREDILI!
  Sledi kontingent malih lopovov, dalje: Židan (krade po VIP salonih), Korl (krade tujo lastnino), Virant (se pederiše po hotelih )
  In končno še kontingent NSI (kvazi krščanarjev) Ludmila, Tonin, Peterle! (prodane duše, za ostanke)

 22. Petrovc pravi

  PRJATLI-RAZUMNI: in bom šel na zadnji dan starega leta v vaško cerkvico, med stare tercialke, podrsaval okroh zakristije, vil roke in molil, molil, žebral, žebral!
  Takole: Daj mi bog, moj vsakdanji mir, za voljo božjo, naj spet pride moj fuhrer, sam presvitli Adolf in osreči mojo deželo z svojim Wermachtom in SS! Naredi to deželo spet Germansko, prosim te!
  Če pa, že to ne moreš, daj, presvitli moj gospod, da pride Srbski despot z gajžlo in v opankah in nas zasede in naredi red, slab red, toda še vedno boljši, kot nered valdanja Zlovencev! Naredi to deželo spet jugoslovenarsko!
  Če pa tudi to ne gre, naj pridejo Turki, musllimani, kdorkoli, samo naj že pride, da se pametni oddahnemo!
  Če pa tudi to ne gre, se pa strinjam, da pride še miljon ubogih beguncev in pokolje to bando!

 23. prof.dr. iz FDV pravi

  b, lažem. imam uši? Mogoče je res. Kradem pa zagotovo ne!!!!!!!!!!
  To znate vi ta rdeči. Desničarji smo v kraji pravi amaterji proti rdeči drhali.

 24. b pravi

  …ma kaj bluziš??? profa??? Ful se jezim, če mi keri… za mene… hepan reče, da sn erdeč pa drhal.. hahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 25. Aloysius Premk pravi

  prof.dr. iz FDV pravi:
  29. 12. 2015 at 20:28

  Leopold, kako si ti pameten čvovk. Imaš popolnoma prav, če ne bi bilo partizanov pa Murgelčana bi bili mi še vedno pod Hitlerjem.

  Al te ni sram,da ljudem pokazas kaksen bedak si.Kako mores napisat tako oslarijo?.No ja ti sevedno verjames,da so hostarji resili svet od Dolfeta.Castna rec,mene bi blo tolk sram,da bi se skril v najglobljo luknjo,tepec neumni!

 26. Narim pravi

  raft pravi:
  29. 12. 2015 at 19:24
  Leopold
  Pravo domoljubi so se borili za Slovenijo in so danes pozabljeni od države, pravi komunisti in partizani pa so ostali v gozdovih, kjer se za njihove grobe ne ve, borili pa so se za svobodo, dostojanstvo in vse prebivalce sveta in ne samo Slovenije.
  ————————————————–
  Tele zmešano. Za Slovenijo smo se borili leta 1991.

  ____
  Men so pa Italijani in Nemci svojce pobili za Zulukafrijo ?

  Ste en navaden Bebo.

 27. pubec pravi

  Z objavo te gornje bedarije ste res pokazali svoj pravi obraz. Sem vedel, da ste ob “ograditvi od sežiganja knjige” držali figo v žepu, kot vedno. Za ta “cvet domoljubnežev” pa ni bilo dovolj, da se je sploh pojavil v glasilih, vi( na politem kisu) ga sedaj še pri tem podpirate. Res ste podn. Pa, da spet ne bo pomote, mi je ČISTO VSEENO za katero knjigo gre.
  Raft, vedno znova dokazuješ, svoje herojstvo iz leta 1991. Le zakaj si se “boril”? Za to “švico”?No vidiš za nekatere je to res postala( tudi za tvojega plešastega mesijo).

 28. Janez Pavel pravi

  Dejanje izobraženca Klemna Zbačnika je obsojanja vredno, ker ne zaostaja za podobnimi dejanji totalitarnih sistemov (RKC, komunizem, nacizem, fašizem, …).

  Glede na njegove izjave pa dvomim, da je knjigo sploh prebral.

  Mimogrede, tudi jaz je še nisem, ker se mi zdi 50€ previsoka cena za tovrstno čtivo. Čakam na to, da upade povpraševanje v knjižnicah.

 29. marx pravi

  Vprašajte se ljubitelji princa na kratkih nogah, zakaj so naši žulji razmetani po vsem svetu, vse do Mehike, ko se med tem doma valjamo v lastnem blatu, s katerim obubožani raji mažete oči.

 30. prof.dr. iz FDV pravi

  Aloysius Premk, ti si živi dokaz, da so tudi na desni strani političnega pola v Sloveniji bitja z možgani primatov.

 31. Petrovc pravi

  SDS-u: edina pot, ki vas vodi do zmage in če resno mislite, do uspeha za SLo, je preko Rusije-Putina!
  Zavedati se morate:
  1. Rusija je Europska država z nami deli iste kulturne tradicije!
  2. Rusija je potrebna gospodarskega suporta in strokovnjakov!
  3. Rusija je za SLo neskončen in odličen trg! Samo ob sodelovanju z njo si lahko povrnemo godspodarsko odličnost!
  4. G Putin je sicer absolutist, toda je izjemno pameten in ima v celoti prav! On ni Euro peder, kakršni so v Bruslju in v Ljubljani! On ni hlapec USA!

 32. Petrovc pravi

  KRVAVE SANJE ERDOGANA!
  Erdogan-Turki, stojijo za krizo EU Za drhaljo morilcev in posiljevalcev, ki dre v EU! Kajti Erdogan gleda turške nadaljevanke in uresničuje postavitev OSMANSKEGA IMPERIJA! Od Kitajske meje do Dunaja in Berlina!
  In pri tem mu USA drži štango!
  Sanja o Krimu, Kazahstanu, …….

 33. b pravi

  Eh, dragi moj Petrofc… ni treba pretiravat. Slovenija itak sodeluje z Rusi več, ko pa bi rada vidla Evropa. Nemremo mi kaj posebno solirat, dokler smo v toti uniji. Bol realno bi se blo vezat na Višegrajce. Pol smo fsaj blizu naših večinskih korenin in duše… Ko smo bli še Sloveni, je naše prednike pleme Rusof porusilo.

 34. jožek pravi

  Raft, za tebe očitno pred letom 1991, ni bilo ničesar. Dobro, da si ti “stopil v vrste” osamosvojiteljev in si nam “priboril” Slovenijo. Če bi se kdo poglobil v tvojo “herojsko preteklost” pa bi verjetno ugotovil marsikaj, kar ti ne bi bilo v čast. Zato nehaj soliti pamet in “deliti bebote” vsem in vsakomur, ki ima svoje mnenje, ki se pač ne sklada z mnenjem tvojega idola.

 35. prof.dr. iz FDV pravi

  b, Višegrajci nas ne bodo več sprejeli medse. Ne marajo komunistov. Če bo šlo tako naprej pri nas, bomo lahko vstopili alianso z Belorusi in Severnokorejci. Tu pa imamo dobre možnosti.
  Če krade financ minister, šolska ministrica, če imamo državnega sekretarja kleptomana ki krade poceni robo v Bauhausu nismo za nikamor drugam kot k njim. Je pa res, da si ljudstvo zasluži takšno vodstvo kakršno je samo.
  Še Balkanci bodo prej počistili s svojimi korupcijonaši kot mi.

 36. prof.dr. iz FDV pravi

  Se pa iz aviona vidi, da je za vse kriv Janez Janša, a ne naš bloger Jožek.

 37. raft pravi

  Narim pravi:

  30. 12. 2015 at 07:59

  raft pravi:
  29. 12. 2015 at 19:24
  Leopold
  Pravo domoljubi so se borili za Slovenijo in so danes pozabljeni od države, pravi komunisti in partizani pa so ostali v gozdovih, kjer se za njihove grobe ne ve, borili pa so se za svobodo, dostojanstvo in vse prebivalce sveta in ne samo Slovenije.
  ————————————————–
  Tele zmešano. Za Slovenijo smo se borili leta 1991.

  ____
  Men so pa Italijani in Nemci svojce pobili za Zulukafrijo ?

  Ste en navaden Bebo.
  —————————————————-
  Vsak zakaj ima svoj zato. Nekdo je pred kratkim ugotovil, da v Sloveniji med II.sv vojno ni nihče umrl naravne smrti. Vsi so padli pod streli okupatorja. OBVEZNO UKINITI RAZNE DODATKE borci, ukradeni otroci……………..IN PRENEHATI ROPATI POŠTENE SLOVENCE!!!!!!!!!!!

 38. b pravi

  …@profa, da nas Višegrajci “nočejo” so krivi naši stari panslavisti, keri so nas priklučli z Krfsko deklaracijo tja, kam nikol nismo spadali. Zarat Rusof, keri so zasedli po WWII Višegrajce, pa so nas učili… glejte, kak smo mi svobodni in kaki vredi socjalizem mamo… glede na oni nasilni ruski sistem v višegrajskih državah. Norca smo se delali iz bratof po krvi… zarat Rusof!!! Že to, da smo se odcepli v OSAMOSVOJITVENI vojni… Hrvati pa v vojni za DOMOVINO… pove dosti o onih, kaj so se ugurali do korita in hočejo rulat svoje politikanctvo do nezavesti. Pol pa se čudijo eni, da jas drukam za Bleiweisa, keri je dobro ločo med domoljubom in rodoljubom.

 39. jožek pravi

  Prof.dr.iz FDV, glede na tvoje “akademske nazive” bi človek pričakoval, da si pametnejši in inteligentnejši. Pa ne. Verjetno so ti “akademski nazivi” pridobljeni na enak način, kot “prištinski doktorat”.

 40. raft pravi

  jožek pravi:

  Raft, za tebe očitno pred letom 1991, ni bilo ničesar. Dobro, da si ti “stopil v vrste” osamosvojiteljev in si nam “priboril” Slovenijo. Če bi se kdo poglobil v tvojo “herojsko preteklost” pa bi verjetno ugotovil marsikaj, kar ti ne bi bilo v čast. Zato nehaj soliti pamet in “deliti bebote” vsem in vsakomur, ki ima svoje mnenje, ki se pač ne sklada z mnenjem tvojega idola.
  ————————————
  Joško ne serji ga. Tvoji partizani so si izborili Jugoslavijo. Da so to dosegli so pobili na tisoče Slovencev. Za ta dejanja ni opravičila. Je samo neizbežna kazen.

 41. b pravi

  …čudimo se… zakaj ne obesimo fsi Slovenci “našo” zastavo, kera bi lahko bla edino zastava Bele krajine. Kak se bom JAZ, kot štajerski Slovenec identificiro z ruskimi farbami, na kere je neki šaman scopro grb brez proporcof in pravega smisla??? Kak se naj jas identificiram z nekim Janšatom iz Grasupla, keri Prešernovo ZDRAVICO… “recitira” kot ZdravLJico???? To so fe uskoška posla. Za mene ni glavno mesto Slovenije… Ljubljana. Tega še izgovorit nea znam, ne da bi si jezik zlamo…

 42. b pravi

  raft pravi:
  …Joško ne serji ga. Tvoji partizani so si izborili Jugoslavijo. Da so to do
  ……………………………………………

  …da je sploh prišlo do partizanof, sta najbol kriva Krek in Korošec iz JUGOSLOVANSKEGA kluba. Po celi domovini sta zbirala potpise za združitef z Hrvati in delom Srbof. Ker pa še to ni blo dovol, so fsi, kaj so kaj pomenli v okopirani Dravski banovini… potpisali leta 1943 Dolomitsko izjavo in z tem priznali komi partijo, kere člani so bli še leta 1941 v ilegali in paktirali z Hitlarom… za edino legitimno in glavno… v borbi proti okopatorom…

 43. uffff pravi

  ufff…..veliko bolj pametna poteza s tem propagandist ičnim pisranjem bi bilo to, da bi si s to kao knjigo obrisali R I T in to JAVNO….to bi bila prava poteza….uffff..ker vsi vemo, kako opranoglave in nestrpne so vse kućanove mafijsko zveste smrdeće kur be iz bande 571….ki jih le naši smrdeči balkanoidi smatrajo za kao neodvisne in nestrankarske pisralce…..ufff ..novinarćke….ufff
  na delu že zbirajo kdo so bolj mafijsko zvesti in ideološko podivjani smrdeči pra sci in svin je …….ostale pa….bye bye…uffff

 44. b pravi

  ufffooo, če bi si rat z toto knigo briso rit, si jo lahko za 50€ kupiš v fsaki knigarni. Maš pa gori link, v kerem lahko čitaš, kaj si o takih ibermenših tvojega tipa misli stranka SdS…

 45. bojč pravi

  Takšnim kot je Zbačnik, Šiško in še nekaj je takih, je potrebno nujno zagotoviti prostor v slovenskem parlamentu!

 46. b pravi

  @bojč, to se strinjam… ker slapše nea more bit… Z totimi modeli pa tut bolše nebi blo. No… Zbačniki pa Šiškeju bi že pasalo. Polek bi lahko paso še Pojbič…

 47. uffff pravi

  ufff…..bić…ti kar liži ta smrdeči papir, ki ga mi normalni uporabljamo kot toaletni papir……ufff…ampak vsi vemo, da je lizanje starih udbaški komunajzerskih smrdečih ri ti najbolj zaželen posel naših partijsko urbaniziranih in vzgojenih smrdečih balkanoidov….ufffff

 48. uffff pravi

  ampak glavno je, da odkar je krvavo crknila komunistična in zločinska juga in je tu eu ter evropske temeljne vrednote, lahko te stare jugo-balkanske zverinske morilske udbaške podivjane smrdeče pra sce in njihove mafijsko pokorne smrdeče lakaje OPIŠEMO take kot so ….uffff…kar je za te enoumno vzgojene smrdeče pra sce in svi nje zelo zelo zelo moteče

 49. uffff pravi

  uffff

 50. b pravi

  ja… ufffoooo, glih jas sn za Jugo. Tu si prečitaj fčasih moje poste. Dobro, saj vem da ti intelekt nea znese, anpak upam pa fseeno lahko… bebec

 51. uffff pravi

  b ,
  se oproščam, če se te “zamenjal” z nekim drugim komentatorjem….
  še enkrat oprosti

  sem prebral prehitro……ufff

  je pa smešno, da je ni kučanove kur be iz bande 571, ki si upa kaj napisati čez njihove kučanove MAFIJSKE delodajalce,…….le to…..ufff

 52. prof.dr. iz FDV pravi

  b, da je prišlo do naše pripojitve v kraljevino SHS je moje mnenje, da smo se s tem izognili grožnjam špagetarjev, ki bi radi prišli vse do “njihove” Emone. Smo pa imeli možnost članstva pri višegrajcih pred cca 15. leti pa je vzvišeni tedanji premier Drnovšek to zavrnil ker je menil da tja kot najnaprednejša in najbolj razvita postkomunistična država ne spadamo.
  In kje smo danes? Čehi, Poljaki, Slovaki nas po štandardu prehitevajo po desni, kupujejo naše firme. Od 25 let državnosti smo postali ena revnejših držav EU, prihodnost pa je še slabša ker postajamo popolnoma nezanimiva državica za tuje investitorje. Leve vlade, ki so nam 20 let vodile državo so nam in našim zanamcem uničile sedanjost in prihodnjost.

 53. b pravi

  …maaaaa, jodlari pri špagetarih, tam v Južnem Tiroli, prav dobro živijo. Idi si enkrat pogledat… za štos.

 54. b pravi

  …in jodlar po televiziji nikol nea reče…naprimer Herbert Plank aus Italien… anpak vedno… jetzt fährt Herbert Plank aus Südtirol

 55. Petrovc pravi

  Spoštovani @b:
  1. Višegrajska skupina=Madžari, Čehi, Slovaki, Poljaki, so NNAS ŽE DAVNO PREHITELI! Ne šmirglajo nas 5%! Dobro poznajo kaos in banditizem razpada Zlovenije!
  2. Višegrajska skupina je pod komando USA! In so samo tržišče za Anglo-Ameriško POFL robo! Angleži, ki ne znajo ne kuhati, ne delati, prodajo tja 40% svoje krame!
  3. TUDI zame Leibach (Lublana) NI PRESTOLNICA DEŽELE KRANSKE! Lublana je prestolnica DOLENSKE!
  Prestolnica Dežele Kranske je MARBURGH!
  4. gRE ZA PRIVILIGIRANO POSLOVANJE Z rUSI, GOSPODARSKO IN POLITIČNO, KAR ONI, TAKI SO, HOČEJO, MI PA HOČEMO ZASLUŽITI IN DELATI ne za lohn arbeit!
  iZSTOPITI IZ NATA!

 56. Petrovc pravi

  Tito je bil politični genij! Znal je črpati od enih in drugih! Živel je razkošno, toda, tudi nacija je živela, kot ne bo in ni nobena na tem ozemlju!
  Samo en človek lahko izkoplje to deželo iz dreka! Petrovc!

 57. b pravi

  Finta je f tem, da če maš nacjonalno državo, še ni pogoj, da državlani tam dobro živijo. Edino, kaj je res, da v vsaki državi dobro živijo pretfsem tisti, keri so se dogurali do korita. Slovenija je taki primer!

 58. Petrovc pravi

  Spoštovani @b: Zlovenija NI NACIONALNA DRŽAVA!
  Tu živimo potomci Nemcev, Judov, Venetov, pankrti venetskih kurb in Rimskih vojajkov, pa priseljenci iz bivše Yuge!
  SKUPAJ TVORIMO NEODGOVORNO IN BEBAVO PLEME v državi brez kulture, gospodarstva in realnih meja!
  NAREDIMO TO DEŽELO SPET GERMANSKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 59. b pravi

  Spoštovani @Petrovc, saj ni, da bi z mojimi mnenji želel oponirati komurkoli. Jaz skozi svoja mnenja dam drugim vedeti, kako razmišljam in kakšni so moji intimni pogledi na stvarnost. Nič drugega.

 60. Petrovc pravi

  Spoštovani @b:jaz samo odgovarjam, v upanju, da se razumeva!

 61. b pravi

  Seveda, četudi Slovenija ni v pravem pomenu besede, nacionalna država, pa je veliko število Slovencev, celo cvetober… za uresničitev te ideje plačalo z življenjem

 62. b pravi

  Se razumeva! Samo velja občasno, zaradi drugih, to potrditi.

 63. Zabačnik K. pravi

  Naslednjič bomo zakurl jajčkotov roman Noriško kraljestvo.

 64. prof.dr. iz FDV pravi

  Petrovc, niso vsi živeli dobro pod titovim komunizmom. OPORTUNISTI VSEKAKOR¨!
  Ker sem pred udbovcem leta 1980 bleknil da bo tudi komunizma enkrat v bližnji prihodnosti konec, sem imel UDBO za hrbtom do osamosvojitve.
  Ne bom ti razlagal kakšna ponižanja sem doživljal vsa ta leta. Udbovec, ki me je nadzoroval, pijanec z odlično službo je leta 1995 v Ljubljani skočil pod vlak.

 65. kralj matjaž pravi

  Še en janezkov skrivač ne pa domoljub mene bi blo sram če bi šel knjige zažigat pa da jih ne moreš zažgat je sposoben kot njegov bog ljubljeni vodja janezek

 66. Petrovc pravi

  Spoštovani @prof.dr. iz FDV :
  1. Kar se tiče udbe, sem bil njena tarča tudi sam! Pa ne zaradi kake ustne besede, zaradi zapisanega pamfleta o vodstvu KPS!!
  Ne mislim razpredati, kako je bilo!
  2. Predno žališ z oportunizmom, se pomiluješ, premisli, koga imaš nasproti! Biti junak danes, proti včeraj, ni noben antioportunizem!

 67. Petrovc pravi

  1. ODKKLONIL sem sodelovanje!
  2. PONIŽAL sem vodstvo KPS v cajtngu Delo! Žal mi je nedolžnega urednika, ki je naslednji dan odletel, ker ni razumel pretkanosti zapisa!
  Vsa vesoljna Slovenija se je tedaj smejala!

 68. Petrovc pravi

  TODA, to mi ne preprečuje, da bi ne pisal RESNICE!
  Največji uspeh tajnih združb je, ko nekdo izide iz njih primeža zakompleksan in maščevalen in slep za resnico!
  Pri takih z majhnim EQ je to hitro.

 69. ufff pravi

  Knjige kurt.. bravo janševiki.
  Rkc style, še grmade vam manjkajo.

 70. Petrovc pravi

  USA DEMOKRACIJA:
  1. Afera VW (VolksWagen) je sproducirana v USA, da uniči konkurenčno Nemško avtomobilsko industrijo! Kajti VW je najboljši in najbolj konkurenten avto!
  2. Afera SLO MED: sproducirana od strani uvoznikov medu v SLO! Medex, Mercator,…. lobijev, ki služijo na uvozu medu iz držav, ki imajo neprimerno nižjo stopnjo zaščite uporabe kemikalij (Hrvaška)! Tam se, pri nas že davno prepovedan, strup pantakan, še vedno lahko uporablja.
  3. Afere okoli Putinovih “ljubic”! PA KAJ! Z njimi se ne peča v Kremlju in jih ne onegavi po javnih hišah! USA in EU (Bruselj) pedri, pa se onegavijo ko goneče psice s fantki, prostitutkami, otroki,….

 71. ufff pravi

  Petrovc
  Mali EQ?? Misliš IQ??
  In ti o pameti.. 😀

 72. Petrovc pravi

  LOBIJI-mreže: eden najbolj nevarnih, v SLO najverjetneje najbolje organiziran, po Judovskih principih, maščevalen, netoleranten, je loby seksualno nenaravnih!
  In v čem je bit te kampanije za posvojitev otrok? Dragi moji, loby seksualno nenaravnih je najbogatejši, tudi v SLO!
  NIMA PA NASLEDNIKOV!
  In komu prenesti nakradeno bogastvo, če nimaš otrok!?
  In NI RES, DA GRE ZA NEKAJ, MORDA DESET PAROV!
  Ta duševno prizadet loby bi nam uvozil na stotine in stotine malih črnuhov iz Podsaharske Afrike!

 73. Petrovc pravi

  O dveh stvareh, v zgodovini, pa ne piše v nobeni knjigi!
  1. Da po koncu 1. svetovne vojne, ki so jo izzvali Angleški agentje, ki so finansirali Gavrila Principa, duševnega bolnika, NAM GORENCEM IN ŠTAJERCEM zmagovalci niso, NISO pustili plebiscita, kot so ga Korošcem!
  2. Da je po padcu AO (Avstro Ogrske), cesar Karl predlagal, tudi Maistru, da Slovenija ostane v Avstriji, kot člen enakopravne kofederacije.
  Kar je pa BANDIT in Janšev ljubčljenček, ki si ga je nakipil na vsakem vogalu SLO, po letu 1990, Maister, ODKLONIL!!!!!
  tA bandit, maister, NAS JE UNIČIL, RAJE SE JE PETLJAL S BALKANCI, ČEŠ, DA SMO BRATJE!
  Kar pa danes dokazuje, nasprotno, ne samo po kulturna pripadnost, tudi DNK, ki nas definitivno ne uvršča med Slovane, kot tudi profesionalna Ruska znanstvena oddaja na RUTV1,. ko to potrjuje!….

 74. Sredinec pravi

  Petrovc in ufff koktajl na dan, prežene zaprtost stran. :-))

 75. Miran pravi

  bojč pravi:
  30. 12. 2015 at 12:28
  Takšnim kot je Zbačnik, Šiško in še nekaj je takih, je potrebno nujno zagotoviti prostor v slovenskem parlamentu!
  ______
  Zagotovo.
  Boljšo umobolnico bi težko dobili.

 76. Anton pravi

  Ne vem, zakaj tak problem zaradi ene knjige. Zbačnik knjigo ni ukradel, ni jo zasegel ampak jo je povsem normalno kupil in z njo naredil, kar se mu je zdelo pametnega. Naj mu *kučan vrne denar od prodanega izvoda, pol naj se pa moralistično jajca zaradi nespodobnega kurjenja slavospeva o njem.

 77. Petrovc pravi

  Tovarišč @Sredinec: udarno povedano, kot v Stalinovih zavodih! Ali imate še kaj tehtnega za povedati ali ste samo navaden impotenten majhen, neuspešen, NERGAČ!

 78. Sredinec pravi

  Dragi Petrovec. Vsekakor sem seveda navaden impotenten majhen, neuspešen nergač. :-))). Kolikšna pronicljivost, da me takole razkrinka že na osnovi enega postiča. Eni ste pač res že skoraj jasnovidi. Seveda se pa tudi že veselim ufff-ove dopolnitve tega dosežka z vsaj krvavo rokim pra scem svi njo komu nistično kur bo….. in .. Da … Žal proti takšnim argumentacijam sleherni poskus tehtmega odgovora žalostno zbledi…

 79. Petrovc pravi

  OJEJ, OJEJ,…:tovariš, mojster, @Sredinec, se je najprej, po pokovsko, nesramno in smrdeče posral na javnem mestu, po tem pa pričakuje, da mu bomo ploskali in rekli, priden, priden! Nič ne bo, umazanec, počisti za sabo!

 80. Petrovc pravi

  IN DALJE: trditev zgubaša, da ga je nekdo v osemdestih preganjal, ker naj bi izjavil, da bo komunizem propadel, je laž! Tedaj smo lahko vsak dan to poslušali že na valu 202 od dvornega norca Dolanca, Tofa! verjetno so ga miličniki dobili pijanega in posranega, pa so ga malo preluftali, danes pa bi bil rad junak!

 81. Petrovc pravi

  POSLUŠASJ @UFFFFFFF: če še nisi slišal za ČUSTVENO INTILIGENCO (EQ), se ne smeši!
  visok EQ večje zagotovilo za uspeh, tako na osebnem kot tudi poslovnem področju. Čustveno inteligentna oseba se ne zmede ravno hitro, zelo redko obžaluje svoje odločitve in postopke ter zelo dobro pa prenaša tudi stresne situacije.

 82. prof.dr. iz FDV pravi

  Petrovc, vedno bolj mi je jasno da si psihopat potreben duševnega zdravljenja. Ufffu očitaš ČUSTVENO INTILIGENCO.? Poleg tega da si psihopat si še polpismen. Zaprosi kakšnega slavista da te poduči da je po slovensko INTELIGENCA in ne INTILIGENCA. Skrij se v mišjo luknjo.

 83. dzi nu nje ja pravi

  In o norem kralju,tranožarečemu desnemu-komunistu, JIJ-u,tudi.

 84. marx pravi

  S tem dejanjem je hotel samo poveati, da SLO vencem vladajo jug marx sisti.

 85. torpedo pravi

  Sežig kuharske knjige je bil simbolni začetek deratizacije udbokomunistične sodrge v Sloveniji. Pa enega srečnega in zdravega za naše.

 86. pubec pravi

  Res me zanima, kaj bi pisali gornji komentatorji, če bi “falirani arhitekt” zažgal knjigo Noriško kraljestvo in začel tam deratizacijo?

 87. MEFISTO pravi

  Prjatu razumni, ki bi rad bil učeni Mefisto, mar še nisi na Havajih?

  A ni to, da na današnji dan še utrujaš ljudi, izpod tvojega običajnega nivoja.

 88. Petrovc pravi

  Oooooooooooo, veliki in modri Mefisto. Končno so te potegnili ven iz šupka velikega vodje.

 89. prof.dr. iz FDV pravi

  Ja tista šestdeseta je pa najtrši oreh za nekatere Petre.

 90. uffff pravi

  Petrovc ,
  pazi , ker sta dva ufffa zadnje čase….
  pravi , in torej jaz, in stari udbaški partijsko uvožen in uraniziran nestrpni smrdeči balkanoid…..uffff, ki nima argumentov ampak le sovraštvo in zato udbaško izrablja moj nick…uffff

 91. uffff pravi

  to sem jaz………..

  uffff pravi:
  30. 12. 2015 at 12:28
  ufff…zgleda, da je v moji odsotnosti moj nick zlorabljal vedno isti kučanov udbaško vzgojeni mafijsko pokorni jugo-balkanski partijsko uvožen in urbaniziran smrdeči pr as ec….ufff

  to pa ne

  ufff pravi:
  30. 12. 2015 at 18:12
  Knjige kurt.. bravo janševiki.
  Rkc style, še grmade vam manjkajo.

  ufff pravi:
  30. 12. 2015 at 18:14
  Petrovc
  Mali EQ?? Misliš IQ??
  In ti o pameti..

 92. ufff pravi

  Torpedi

  Od zažiganja knjig do zažiganja ljudi je le korak.
  Vprašaj svojega župnika, on že ve.

 93. ufff pravi

  Ufff strpni

  Spet me nisi razočaral. 😀
  Se res ne naveličaš pisati eno in isto?
  Kapo dol. Še Janeza je sram takih podpornikov..

 94. torpedo pravi

  uff.Hitler je vedel katerega je treba zažgati kot mrčes in zato ni rabil mnenje farjev.To so židi.komunisti in cigani.S to sodrgo imamo opravka tudi danes in ne moremo normalno živeti.

 95. uffff pravi

  ufff pravi:
  31. 12. 2015 at 14:12
  Torpedi
  Od zažiganja knjig do zažiganja ljudi je le korak.
  Vprašaj svojega župnika, on že ve.
  ufff pravi:
  31. 12. 2015 at 14:16
  Ufff strpni
  Spet me nisi razočaral.
  Se res ne naveličaš pisati eno in isto?
  Kapo dol. Še Janeza je sram takih podpornikov..

  vedno pripravljen?…uffff….pravi uffff tokrat…..

  sem absolutno proti sežiganju ljudi kot sezidanju živih ljudi v jame in klanju otrok,……ti, kot udbaško vzgojeni smrdeči jugo.balkankac pa ne….tebe motijo le nacisti nikoli tvoji komunisti…..ufff

 96. uffff pravi

  ufff pravi:
  31. 12. 2015 at 14:12
  Torpedi
  Od zažiganja knjig do zažiganja ljudi je le korak.
  Vprašaj svojega župnika, on že ve.
  ufff pravi:
  31. 12. 2015 at 14:16
  Ufff strpni
  Spet me nisi razočaral.
  Se res ne naveličaš pisati eno in isto?
  Kapo dol. Še Janeza je sram takih podpornikov..

  vedno pripravljen?…uffff….pravi uffff tokrat…..

  sem absolutno proti sežiganju ljudi kot sezidanju živih ljudi v jame in klanju otrok,……ti, kot udbaško vzgojeni smrdeči jugo.balkankac pa ne….tebe motijo le nacisti nikoli tvoji komunisti…..ufff

  IN S TEM JE KOMENTIRANJE PRAVEGA UFFFFA KONEC….za letos …ufff…

 97. uffff pravi

  Zdaj pa lahko v miru spijem ves šnops…ufffff

 98. Petrof pravi

  http://nova24tv.si/aktualno/zakaj-je-bolje-da-vas-ustrelijo-s-kalasnikom-in-ne-z-m4/
  Kako bi rešil avtor tega članka test zgoraj?
  https://psychology-tools.com/empathy-quotient/
  Poveličevanja orožja, kdo si sploh želi biti ustreljen? Ljudje, kje smo?
  Tehnična sredstva za ubijanje? Naj se pobijejo med seboj tisti, ki mislijo, da je kdaj koli, ubijanje sploh potrebno.

 99. Petrof pravi

  Če predpostavimo moč Boga, ne glede na religijo, je človeško vmešavanje (džihadi itd) v tak sistem, čisti satanizem.

 100. MIRAN pravi

  @ uffff, al si res tak bedak, da ti ne kapne, kdo zlorablja tvoj nick ?
  Hahahaha 🙂

 101. uffff pravi

  Miranče prjatu, dej plis povej???

 102. MIRAN pravi

  uffff pravi:
  31. 12. 2015 at 16:42
  Miranče prjatu, dej plis povej???

  ———————————————–
  … bi ti puvidu, če ne bi bil facke @ uffff ! 🙂 heby ze !

 103. Petrovc pravi

  VSEM SREČNO IN VESELO!

 104. b pravi

  …vsem srečno, veselo in … STRPNO

  by fertik

 105. Kučko pod pručko pravi

  PRJATLI, tud v mojem imenu vsem srečmo in veselo, pa se beremo tud na “nova24TV!” V

 106. Kučko pod pručko pravi

  PRJATLI, tud v mojem imenu vsem srečmo in veselo, pa se beremo tud na “nova24TV!” V letu 16 vas bom osrečil še s kakim lepim stihom.

 107. kulisa pravi

  Mene so učili starši in stari starši, da se je proti lažem NUJNO potrebno braniti na vse kriplje. Zakaj torej tak napad na to, da je treba laž izkoreniniti/zažgati? Kučanu pa naj povemo vsi Slovenci, da je resnica samo ena, ki pa je v njegovem hvalospevu, spisanem od dvornega Repeta nikjer ne najdemo.

 108. Petrof pravi

  Vsem srečen in zdravja polno novo leto 2016!! Da bi to leto bile presežene delitve na naše in vaše, seveda na pravi način.

 109. ufff pravi

  In kakšen je pravi način?
  Zažgati knjigo, zborovati pred hišami, prižgati svečo pred sodiščem??

 110. MEFISTO pravi

  Petrof, delitve bodo ostale.

  Vaši ne boste nikoli naši.

 111. Petrof pravi

  Edino pravi način je bobu reči bob.
  Ne pravi način je bil izveden l 1945, ko so drugače misleče poklali in zmetali v rove, jame, grape. (Vzorčen primer kako komunisti presegajo delitve. V ozadju je vedno kraja!) Pravi način je, da tisti, kisi je usodil narediti zlo odgovarja za to. Torej vse klavce in morilce dolgoprstneže pred roko pravice. MEFISTO: “Delitve bodo ostale”. Nekaj časa za gotovo, na delitev pošteno in na nepoštene. Delitve, ki jih omenjaš omogočajo krajo, genocide itd. Na kateri strani boš?

 112. Petrof pravi

  ufff pravi: 01. 01. 2016 at 12:04 In kakšen je pravi način?
  Zažgati knjigo, zborovati pred hišami, prižgati svečo pred sodiščem??

  Če želiš reči bobu bob, tole kučanovo reklamo za slabo prodajano knjigo in še slabšo vsebino, naslovi na Ljubeja vstalega zombija. Ter kučana, kot naročnika, mogoče še njegov propagandni štab.

 113. Blu je modro pravi

  b pravi: 29. 12. 2015 at 20:27
  @Blu…to je čist možno. Ovega Zbašneka gonijo tut na Reporteri. Ko sn jim pokazo link…
  https://twitter.com/strankaSDS/status/678132218687000576
  …so me f šusi zbrisali. Isto se bo najbrš zgodlo tukaj. Ampak, meni je fseeno… lahko mi ga potegnejo
  _________________
  @uff 12:04, Kje si bil, ko je Bog pamet delil? Pri kučanu na čaju?

 114. Blu je modro pravi

  Upam, da bo v letu 2016 dokončno izginil Janšizem iz politike.

 115. Blu je modro pravi

  Pravi Blu se strinja z fake blujem, izraz “janšizem” so ustvarili doktorji kučanovega propagandnega stroja. Mora izginiti. Skupaj z doktorji janšizma, oziroma samo, da ni Janša.
  +571 janičarjev.
  Šen doktor ne janša. Pa kje so se vzel ti idioti, ki se tako navdušeno sami sebe streljajo v glavo?

 116. Blu je modro pravi

  Ne bojim se strela v glavo ker je prazna.

 117. dzi nu nje ja pravi

  SMRT UDBO-JANŠEVIZMU in SVOBODO SLOVENSKEMU NARODU.

 118. Blu je modro pravi

  Ko bom izdelal prvi razred osnovne šole bom tudi bolje obvladal angleščino. Je pa priznam, težko, že tretjič ponavljam. Sem pa ponosen, da me je Bratuškova zaprosila da jo inštruiram ta nemočgoče težak tuj jezik.

 119. Luka Zaluno pravi

  dzi nu nje ja kaj pa ostali državljani Slovenije, a oni naj bojo pa kar pod Janševim terorjem? Če ne boš popravil gesla te bom prijavil na disciplinsko komisijo Liberalne akademije pod nadzorm univ. prof. dr. Darka Štrajna.

 120. dzi nu nje ja pravi

  Če bo udbo-janševizem prepovedan,se samo po sebi razume,da nikogar več ne bodo janševiki nadzirali .Si ti izza lune,zadovoljen z odgovorom?

 121. Luka Zaluno pravi

  dzi nu nje ja, dovoljen je samo udbo-kučanizem. A imam prav?

 122. dzi nu nje ja pravi

  Naj živi in se razvija Kučanov udbokomunizem. Brez njega mi živeti ni.

 123. Luka Zaluno pravi

  Men je pa najbolj hudo za Chavezom. Pa še tolk dobrga bi lahko naredu za
  ekspanzijo komunizma v svetu. Violeta še dons joka za njemu.
  Jest mam pa njegovo sliko na mizi u parlamentu pa u spalnic na nočni omarici.

 124. dzi nu nje ja pravi

  Luka, to ni nič, huje bo če se Kim Jong Unu kej hudega zgodi. Kva bom jest jokal.

 125. kulisa pravi

  @dzi nu nje: zate pa velja tale rek: pošlji osla križem svet’, osel se povrne spet. Ampak res!

 126. APM pravi

  Danes si želimo vse dobro, boljše, v Novem letu.
  Toda kako se naj to uresniči, če ne bo sprememb?

 127. Rus pravi

  Ko pade pentagon in compani bo padla tudi mafijska familija ki so glavni operativci iluminatov zadolženi za svercanje orožja, operativno za chemtrailse in ostalo Krimi dejavnost ter posle z merklovo

 128. Borut Pohar pravi

  Rus, moja vroča želja za 2016 pa je da bi mi padla kakšna dobra miška.

 129. dežurni meteorolog pravi

  APM, seveda bo sprememba, in sicer vremena. Danes začne snežiti vse do nižin.

 130. financ minister Mramor pravi

  Rus, nč skrbet. Spremembe bodo tako da si lahko s to novico polepšaš
  praznike.

 131. kralj matjaž pravi

  Za bruhat tem v sds-u se je že čist skisal od tega kučana a splo še lahko spijo

 132. raft pravi

  kralj matjaž pravi:

  Za bruhat tem v sds-u se je že čist skisal od tega kučana a splo še lahko spijo
  ——————————–
  Čestitam. V enem stavku pet napak. Kumrovška šola?

 133. esdeesovci pravi

  Kralj Matjaž, kako naj spimo če moramo tvoje smrdljivo kozlanje vohat.

 134. esdeesovci pravi

  Kralj Matjaž, še eno prošnjo imamo. Prenehaj jemati odvajala. Poleg tvojih
  izbljuvkov moramo vohati še tvoj zaudarjajoči drek.

 135. dzi nu nje ja pravi

  02.01.2016 je ob 7:49 , komentar napiala MONA !!!!!!!!!!

 136. dzi nu nje ja pravi

  MONA je dekliški primek mojega čače.

 137. dzi nu nje ja pravi

  Ne vem,če je 02.01.2016 ob 14:11 in 04.32 komentarje pisala taista VELIKA MONA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 138. esdeesovci pravi

  dzi nu nje ja, a ti si imel pa dve mamici, ena je bila čača mamica, ena pa
  mamica mamica. Ja lepo, že takrat ste bili napredni.

 139. dzi nu nje ja pravi

  esdeesovci ,( JIJ-jevi KGB-GESTAPO-ovci),pravijo,da jih je spočel in rodil
  očka JIJ-a.Device Marije tu med njimi ni bilo.
  josif +dolfe = trajnožareči DESNI-KOMUNIST JIJ.

 140. dzi nu nje ja pravi

  Moji mami je oplodil s bijomedicinsko pomočjo sosedov pes.

 141. esdeesovci pravi

  dzi nu nje ja, device Marije res ni bilo, bile pa sta tvoji mamici, čača mamica in mamica mamica. Res sta te spočeli neomadeževani saj sam priznavaš, da sta te spočeli z biomedicinsko pomočjo s sosedovim pesekom.

 142. dzi nu nje ja pravi

  JIJ-ev potomec (PES) je danes ob 15:20 in 16:39 spočel in povrgel trajnožareči DESNI-KOMUNIST JIJ.

 143. dzi nu nje ja pravi

  Moram pravilno zapisati.
  JIJ-jev potomec (PES), je danes ob 15:20 in 16:39 zapisal,da ga je spočel in povrgel trajnožareči DESNI-KOMUNIST JIJ.

 144. esdeesovci pravi

  dzi nu nje ja, to se pravi da imaš polbrata saj sta tebe tudi spočeli tvoji mamici s sosedovim pesekom. Čestitiamo ti.

 145. dzi nu nje ja pravi

  janševiki ( PSI ), nikakor ne morejo biti v sorodstvu z mano.Niti pod razno.

 146. dzi nu nje ja pravi

  Mojo mami je namreč poseksala čivava!

 147. dzi nu nje ja pravi

  A,da te ni povrgel,trajnožareči DESNI-KOMUNIST JIJ ,si zapisal ob ob 18:00 To je pa velika laž !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 148. esdeesovci pravi

  dzi nu nje ja, a lajaš tudi?

 149. dzi nu nje ja pravi

  JIJ-jevi potomci,(psi),UDBO-JANŠEVIKI,kot se vidi res lajajo.
  Jaz nisem in nikoli ne bom med njimi.

 150. esdeesovci pravi

  dzi nu nje ja, lajanje se sliši in ne vidi kot ti to misliš, seveda če znaš, misliti namreč. Za lajanje pa tako in tako vemo da si lajalski poliglot.

 151. dzi nu nje ja pravi

  Janša je naboljši človek na svetu. Upam, da bo kmalu nazaj postal premier.

 152. Ohhhh pravi

  Uffff…..a spet rabiš priznanje za lastno neumnost?

  Baje neumnost ne boli Uffff. …..

 153. uffff pravi

  Ohhhh, spet ga na roke mečeš ko pišeš blog. Zakaj ta slaba navada pri tebi.

 154. pubec pravi

  Taki komentarji so pa res na nivoju(podn).

 155. dzi nu nje ja pravi

  Udbo-janševizem,NIKOLI več ne bo vladal v Sloveniji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  Tisti,ki je komentar napisal včeraj ob 21:18,mu bom pa še enkrat povedal,da je,VELIKA jij-jeva MONA.

 156. Blu je modro pravi

  @dzi nu nje ja, naj mu že kdo pomaga, človek(?) je zblaznel.

 157. kulisa pravi

  Moderatorju Politikasa predlagam, da res sankcionira abotne komentarje vseh, ki ali nimajo osnovne šole, inteligence, znanja, pameti ali samospoštovanja; začenši pri vdzi nu nje-ju. Prosim pa komentatorje vsaj z dokončano OŠ, da se držijo pravil igre-spoštovanje tudi drugače mislečih!

 158. b pravi

  …kar Politokisovci sejejo…to žanjejo. Samo tako je in nič drugače…

 159. Blu je modro pravi

  b, daj no daj, poglej na mmc, kakšne “modrosti” pišejo. Človeku kot je dzi, se je od sovraštva pomračil um. Še smiselnega nicka si ni v stanju spisat.

 160. raft pravi

  Blu je modro pravi:

  b, daj no daj, poglej na mmc, kakšne “modrosti” pišejo. Človeku kot je dzi, se je od sovraštva pomračil um. Še smiselnega nicka si ni v stanju spisat.
  ————————————
  Bog ve, kaj bednika preganja.

 161. dzi nu nje ja pravi

  Mi imamo se fanj samo da jajo ni na vladi
  lallalalalalallallalaaaaaaaalalallaa

 162. univ. prof dr. iz FDV pravi

  dzi nu nje ja, ti bi bil zelo primeren asistent pri nas pri univ. prof. dr. Darku
  Štrajnu. Tvoj predhodnik mu je namreč ušel.

 163. Luka Zaluno pravi

  dzi nu nje ja, tudi pri naših poslancih iz Združene levice bi se našlo mesto zate kot svetovalca za diskreditacijo JJ. Imaš namreč prefinjen in širok
  besedni zaklad, ki se da primerjati z retoriko tovariša župana najlepšega mesta na svetu.

 164. dzi nu nje ja pravi

  Vau, vau, vau…..

 165. esdeesovci pravi

  dzi nu nje ja, a ti to lajaš v jeziku svahili ali bantu?

 166. direktorica živalskega vrta pravi

  esdeesovci, motite se. To ni lajanje v svahili jeziku, še manj v bantu jeziku. Natančno tako tuli naš mladi volkec Vladimir ob polni luni. Poreklo ima iz Kamčatke kot darilo ZOO vrta iz Irkutska.

 167. dzi nu nje ja pravi

  Res je.Pravilno ste ugotovili.
  UDBO-JANŠEVIZEM podpira lako samo in izključno drhal.
  Mi pametni prav gotovo NE.

 168. dzi nu nje ja pravi

  in jaz sem super pameten. Diplomiral sem molžnjo mleka na sosedovi kmetiji.

 169. dzi nu nje ja pravi

  MONA,ki je napisala komentar danes 03.01.2016 ob 14:54 je eden v % izraženih podpornikov ( drhali), UDBO-JANŠEVIZMA.
  Iz česa je diplomiral je tudi zelo podrobno opisal.

 170. pošteni Primorci pravi

  Ograjujemo se od bedastih izjav našega Primorca dzi nu nje jaja, ki nam je samo v sramoto.

 171. uffff pravi

  uffff….pozdravljeni dragi drugače misleči, ….glavno je le eno in sicer to, da se nismo rodili tipični jugići…..le to….ufff…

 172. uffff pravi

  kajti jugić je vedno nestrpni, idološko opranoglavi, mafijsko pokorni smrdeči, večinoma partijsko urbanizirani iztrebek….uffff …..
  čestitke hrvatom, ki so še enkrat več dokazali, da jih je več kot jugićev…..ufff.. režimski posrani jugo-balkanski enoumno rdeči in mafijsko pokorni mediji v hr jeziku so že na bojnem položaju……joj koliko bodo pljuvali in blatili, ker ni več udbaškega zverinskega nestrpnega ogabnega smrdečega mafijskega pra sca na čelu vl…ufffffffff……..

 173. Drascekjosip pravi

  Samo udba ni ugrabljala zadnja leta v celovcu. grka dafermisa

 174. dzi nu nje ja pravi

  uffffiĆ se pa tudi še ni streznil.Sicer pa ni samo pod vplivom maliganov,je namreč,trajno, pod vplivom, UDBO-JANŠEVIZMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 175. dzi nu nje ja pravi

  Med POŠTENIMI PRIMORCI,kolikor jih poznam
  udbo-janševizem NIKOLI,ne bo imel domovinske pravice.
  Se pa najde kakšna MONA,kot npr. tista,ki je komentar napisala danes, 03.01.2016,ob 15:16.

 176. Boris Kobal pravi

  dzi nu nje ja, ta komentar sem pa jaz napisal ker sem ugotovil da samo Janša lahko reši Slovenijo. Ti si pa presmrkav da bi mi ugovarjal, jasno!!!!!!

 177. dzi nu nje ja pravi

  Jasno. Žal mi je da sem taka zahojena komunjara.

 178. dzi nu nje ja pravi

  Moj vzornik je gospodarstvenik, poltik, moralist in etik Zoran Janković-Zoki

 179. dzi nu nje ja pravi

  Moja lbezen pa Alenka Bratjošek.

 180. dzi nu nje ja pravi

  Pa še Tomićka in Toya. Joj kako sta seksi in pametni.

 181. Narim pravi

  To smo praznoval. Tri dni pijan in zakajen! Gdnarja za vino ni, pa smo pili sekret scavnico. Za travo ni, pa smo kadili uporabljen in posušen sekret papir.

 182. dzi nu nje ja pravi

  Trajnožareči DESNI-KOMUNIST JIJ je res zahojen,tako kot tisti,ki ga volijo.

 183. ufff pravi

  Kakorkoli..
  Zažiganje knjig je barbarsko, graje vredno dejanje.
  Pa naj gre za Kučana ali Janšo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen