Bavarska želi uvesti nadzor nad svojimi mejami

1

Nemška zvezna dežela Bavarska želi uvesti policijski nadzor nad lastnimi mejami, je v intervjuju za nemški časopis Welt am Sonntag dejal tamkajšnji notranji minister Joachim Herrmann.

Herrmann vzrok za nezmožnost nemške zvezne vlade, da bi obvladovala migrantski tok, vidi predvsem v pomanjkanju osebja, zaradi česar mora vajeti po njegovem mnenju prevzeti bavarska vlada, poroča nemški Deutsche Welle.

“Želimo imeti aktivno vlogo in nadzirati meje,” je povedal bavarski minister, ki ne razume, zakaj zvezna vlada tej ideji nasprotuje.

Po besedah Herrmanna, ki je član CSU, sestrske stranke CDU nemške kanclerke Angele Merkel, Bavarska potrebuje zgolj odobritev iz Berlina. Meni, da gre pri neodobravanju za “popolnoma politično odločitev” vlade Angele Merkel.

Po podatkih bavarskega notranjega ministra v to zvezno deželo na jugu Nemčije vsak dan pride približno 4000 beguncev, število pa želijo omejiti na 1000.

“Leta 2016 bomo lahko namestili in integrirali zgolj okoli 350.000 beguncev in ne več kot milijon,” je še poudaril Herrmann. (sta)

emigranti avstrija3avto

Število komentarjev: 1
 1. Petrovc pravi

  PONAVLJANJE ZGODOVINE:
  To so bili časi, tam leta 1920, ko je po Munchenu razgrajala tolpa delomrznih Judov in razglašala Bavarsko sovjetsko republiko in odcepitev od Nemčije!
  In spet smo tam!
  TO NISO BEGUNCI!
  TO JE INVAUZIJA, CILJ: UNIČENJE EUROPE!
  NAČRTOVALCI: JUDJE

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen