Igor Rašić, boksarski trener: “Zavec je bil nedorasel nasprotnik Lari. Dvig roke je bil njegov konec.”

4

Za mnenje o borbi Lara – Zavec (glede na to, da je bilo danes od jutranjih ur dalje že na stotine takšnih ali drugačnih komentarjev), smo povprašali znanega mariborskega boksarskega trenerja Igorja Rašića – Raša, sicer 5-kratnega državnega boksarskega prvaka:

“Najprej moram izraziti spoštovanje Dejanu kot boksarju. ZDA so zagotovo meka boksa. Točna statistika mi ni znana, vsekakor pa 90% svetovnih prvakov prihaja oz. trenira v ZDA. In ZDA so kakšne tri stopnje nad Evropo in evropskimi “profi” verzijami. Morda bo kdo rekel, da je Dejan šel tja zaradi denarja. To je vsekakor res, saj je profesionalec in se z boksom preživlja. Je pa res, da je bil nedorasel nasprotnik Lari. In to je edino kar je prevladovalo v tej borbi, vse ostalo je bilo vprašanje časa. Vsi ostali komentarji “komentatorjev”, ki nimajo pojma kaj pomeni ring, kot tudi televizijska komentatorja v studiu, lahko samo mlatijo prazno slamo. Edini, ki točno ve, kaj se je zgodilo v ringu, je Dejan. A kakor sem povedal, bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo prišlo do prekinitve. In glede tistega Larinega udarca pri dvigu Zavčeve roke… Boksa se od začetka do konca in dvig roke je bil Zavčev konec.

Še nekaj o tem, da je Zavec prestar. Sedaj je res v najboljših boksarskih letih; preudaren, pameten, rutiniran, ampak to velja za Evropo, ne za ZDA. Dejan bi se moral držati starega  menedžerja iz nemškega kluba SES in bi še lahko oddelal kar nekaj dvobojev na evropskih tleh in pri tem zaslužil ter se obdržal visoko na lestvici, tako pa…”

*Igor Rašić je eden od dveh slovenskih boksarjev, ki so v svoji amaterski karieri premagali Dejana

dejan zavec vs lara3

Št. komentarjev: 4
 1. jernej pravi

  Realna in objektivna analiza!

 2. viki pravi

  Zavec je včeraj pokazal in dokazal, da je v svetovnem merilu niko i ništa.

 3. Demi Zen pravi

  Ko slovenski gobci zaorjejo, noben krt ne prezivi.

 4. Demi Zen pravi

  clovek je zgrabil priloznost, ne pa cincal preracunljivo po drugo razrednih jajcah. seveda trener joka, njemu bi se ziher splacalo zavca se vlect po ringu naslednjih par let, in vlect provizije. upam da je dobro zasluzil in da bo lahko v miru uzival zasluzeno in zacel kaj novega.

  Ko pa bo lara razmahal gopce vsem po vrsti v kategoriji potem bo pa vse tiho.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen