SDS: Brgleza naj DZ razreši, saj so nekatera njegova stališča v nasprotju z ustavnim redom!

11

Poslanci SDS predlagajo razrešitev predsednika DZ Milana Brgleza zaradi njegovega intervjuja za tednik Mladina. Kot pojasnjuje poslanka SDS Jelka Godec, je Brglez v intervjuju podajal stališča, ki so v nasprotju z ustavnim redom; med drugim, da je “osamosvojitev korak nazaj v državotvornosti”, pa tudi svojo “naklonjenost k totalitarnim metodam”.

Namestnica vodje poslanske skupine SDS Godčeva je na današnji novinarski konferenci dejala, da so tako poslanci kot tudi vrh stranke dobili “več ogorčenih odzivov” državljanov na omenjeni intervju, ki je bil objavljen 26. septembra.

Po oceni SDS je Brglez v intervjuju poudarjal, da je osamosvojitev korak nazaj v državotvornosti in da je bila Jugoslavija bolj kredibilna od zdajšnje države, “čeprav vsi vemo, da je temeljila na komunistični represiji”. Prav tako je navajal, da so bili povojni poboji “posledica naravnega prava”, podajal je tudi naklonjenost k totalitarnim metodam, je pojasnila Godčeva.

Dejala je tudi, da so poslanci SDS Brgleza že 3. oktobra pozvali k pojasnilom teh navedb v Mladini, dobili pa da so odgovor, ki je “le pritrdil” njihovim ugotovitvam.

Ob tem je Godčeva poudarila, da mora predsednik DZ delovati povezovalno, uživati sloves nepristranskega voditelja ter spoštovati pravni red, prepričanje vseh volivcev in tudi človeško dostojanstvo.

Zato v SDS predlagajo, da se Brgleza razreši s funkcije predsednika DZ, ker “s takimi izjavami in podajanjem stališč ni sposoben opravljati te funkcije”.

Podporo za predlog razrešitve bodo iskali tudi pri ostalih poslanskih skupinah, pravi Godčeva. Izrazila je upanje, da bodo “prepoznali to zadevo kot pravilno”.

Za razrešitev predsednika DZ veljajo isti postopki kot za njegovo imenovanje, kar pomeni, da jo lahko predlaga najmanj 10 poslancev, o razrešitvi pa se glasuje tajno. Za razrešitev je potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov. O predlogu za razrešitev sicer pred sejo DZ ni razprave na katerem od delovnih teles. (sta)

milan brglez

Št. komentarjev: 11
 1. dzi nu nje ja pravi

  V nasprotju z ustavnim redom je,da sploh lahko obstaja stranka pod vodstvom tajnožarečega DESNEGA-KOMUNISTA JIJ-a.
  V Nemčiji bi bila prepovedana.

 2. Dado pravi

  V SLO je maščevalna stranka s predsednikom , ki je obsojen na zapor zaradi korupcije. Ne samo to, mislim, da s svojim negativnim nastopaštvom v parlamentu celo škodujejo celi državi, kerr nasprotujejo naprednim in poštenim idejam, poštenemu delu. S svojimi ravnanji so v preteklosti in pred kratkim pokazali, da v bistvu rušijo vse dobro, so proti pravni državi, tudi rušijo državo, saj smo globoko v krizi in takih posrancev kot so Tanko, Gorenak ne rabimo.

 3. OPOMIN pravi

  SDS, NAJ SE UKINE.

 4. srečko pravi

  Brglez je imel seveda prav – dejansko je osamosvojitev “korak nazaj” – v primerjavi s KREDIBILNOSTJO med samostojno Slovenijo in bivšo državo Jugoslavijo – slednja je bila bistveno bolj kredibilna od današnje samostojne Slovenije.
  Brglez torej NI IMEL V MISLIH DEJANSKE OSAMOSVOJITVE – marveč je to prikazal kot prelomno točko in primerjavo,da je nazorneje prikazal o čem sploh govori.
  SDS ponovno ne more iz svoje falsifikatorske manire in želi Brglezu podtakniti malone veleizdajo in zaničevanje lastne države.

 5. MEFISTO pravi

  JOŽE je obljubil, da se ne bo več oglašal na Politikisu.

  Mefisto je bil tega vesel in mu je naročil, nAj vzame s seboj še vse drkače na isti tipkovnici.

  Vsi štirje dosedanji sralci, dzi nu nje ja, dado, opomin in srečko, kaj še počnete na tem portalču?

 6. Kr en pravi

  domosranska sekta – spet vam nič ni jasno, spet podtikate in spet is na srednji (ne več na dolgi) rok kopljete jamo.
  Samo še obelodani se, kako so protestniki in it plačani hkrati pa pokaže in dokaže da ima ivanček in njegova sekta kar precej nepojasnjenih sredstev – pa vam še največje ovce (razen seveda plačanih tipa primc) ne bodo verjele več popolnoma ni.
  In sekta gre v skupinski samomor.

 7. Kr en pravi

  Čim prej in z veseljem pomagam!!!

 8. Star partizan pravi

  Kaj je komunisteki , ali premorete kaj več kot samo mržnjo, tudi svete krave enkrat crknejo, tudi če so debele.

 9. Kr en pravi

  Stari partyzan, premoremo še vse kaj drugega, ampak do domosranskih ovac v tropu sds pa zgolj in samo prezir ter mržnjo. Vse ostalo bi bila naivnost !!

 10. kulisa pravi

  kr en: da ti lahko gob.caš, žališ in ultra lažeš se zahvali, da živiš v samostojni Sloveniji. Če ti je kdo dal to možnost, je to Janša. Ja, prav on, ki ga ti tako kunstljevsko kučansko sovražiš. Če bi tako blebetal v Jugi, te danes ne bi bilo več med živimi. Zavedaj se tega, idi.ot!!

 11. b pravi

  kulisa pravi:
  22. 10. 2014 at 10:37
  .
  .
  Če bi tako blebetal v Jugi, te danes ne bi bilo več med živimi. Zavedaj se tega, idi.ot!!
  ………………………………………………

  Ja šment, @Kulica???

  Če bi Kr en tako blebetal v Jugi, bi bil s strani Ivana Janše in Gorenaka – pohvaljen in povabljen v partijo…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen