FBI opozoril novinarje, da so “legitimna” tarča Islamske države

0

Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je v četrtek medijske hiše posvaril, da so novinarji za Islamsko državo (IS) legitimna tarča maščevanja zaradi ameriških in koalicijskih zračnih napadov položaje te skrajne islamistične skupine. Njeni pripadniki naj bi dobili navodila za ugrabitve novinarjev.

“FBI ocenjuje, da IS skupaj s podporniki na ameriške medije gleda kot na legitimne tarče. Spletni podporniki IS pozivajo k maščevanju proti ZDA in FBI je nedavno dobil verodostojne informacije, da obstaja z IS povezana skupina, ki je posebej zadolžena za ugrabitve novinarjev v regiji,” med drugim piše v sporočilu FBI.

Kot opozarjajo, je verjetno, da bodo pripadniki te skupine skušali prikriti povezavo z IS, da bi stopili v stik z novinarji.

FBI opozarja tudi na spletna sporočila podpornikov IS, ki pozivajo 2,6 milijona ameriških muslimanov, naj na “Obamovo” vojno proti IS odgovorijo z napadi na novinarje, ki da so pristranski in zato prednostna tarča za usmrtitve. Da ne gre za šalo, je IS že dokazala z objavami posnetkov usmrtitev ameriških in britanskih novinarjev. (sta)

isis obglavitev

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen