Tragično: 59-letnik z območja Gorišnice končal pod traktorjem

0

V petek popoldne se je pri delu s traktorjem smrtno ponesrečil 59-letnik z območja Gorišnice, ki je opravljal kmečka opravila na piščančji farmi. Ponesrečenega sta po naključju odkrila policista, ki sta se pripeljala mimo in opazila prevrnjen traktor. Kljub nudenju pomoči mu nista mogla več pomagati, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kot so dodali na mariborski policijski upravi, je 59-letni domačin okoli 18. ure z desko, nameščeno na prednji strani starejšega traktorja, v zgornji etaži objekta skozi dvokrilna vrata čistil kurje odpadke in jih deponiral na tla pred objektom. Med potiskanjem je s traktorjem zapeljal čez rob zgornje etaže, zaradi česar je skupaj z vozilom padel tri metre v globino. Traktor, ki ni imel ne varnostnega loka ne kabine je s kolesi obrnjenimi navzgor obležal na njem.

Sicer pa so bili mariborski policisti obveščeni tudi o smrti 52-letnega moškega iz Marjete na Dravskem polju, ki se je pri padcu s kolesom s pomožnim motorjem ponesrečil 23. julija. Tega dne je okoli 18. ure zaradi neprilagojene hitrosti na makadamskem vozišču Kidričeve ceste na Dravskem dvoru padel. S hudimi poškodbami so ga prepeljali v mariborsko bolnišnico, od koder so danes sporočili, da je zaradi poškodb umrl.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor umrlo 13 ljudi, v primerljivem obdobju lanskega leta pa deset. (sta)

traktor

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen