Tanko po posvetu pri Pahorju: SDS bo resna alternativa vladi

7

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je po posvetu pri predsedniku republike Borutu Pahorju o novem mandatarju dejal, da v SDS ne nasprotujejo, da Pahor za mandatarja predlaga relativnega zmagovalca volitev, predsednika SMC Mira Cerarja. SDS pa po Tankovih besedah ne bo samo konstruktivna opozicija, temveč “resna alternativa vladi“.

Pogovori pri predsedniku republike o novem mandatarju se v tem primeru, ko je prišlo na volitvah do velike podpore levim strankam, kažejo kot samo formalni, je v izjavi za medije po srečanju s Pahorjem dejal Tanko. Kot pravi, ne nasprotujejo, da Pahor za mandatarja predlaga relativnega zmagovalca volitev, saj so doslej tak postopek vedno podpirali.

Glede SDS je Tanko ponovil, da bo njihovo delovanje “pač opozicijsko”. Ob tem pa poudarja, da ne bodo samo konstruktivna opozicija, ki bo podpirala dobre predloge vlade in zavračala slabe, temveč bodo predstavljali resno alternativo vladi. “Mi imamo močno strokovno zaledje, močan strokovni štab in pa seveda tudi člane, ki so sposobni predlagati, oblikovati in seveda tudi realizirati rešitve,” je dejal Tanko.

Za Tankom bodo na pogovor k Pahorju ob 14.30 prišli predstavniki poslanske skupine DeSUS. Predstavniki zmagovalne SMC so se s predsednikom republike sestali v ponedeljek. Kot je po srečanju pojasnil Cerar, ga namerava Pahor za mandatarja predlagati v začetku prihodnjega tedna. Pred tem se bodo v sredo s Pahorjem sestali še predstavniki SD, ZL, NSi, ZaAB in poslanca narodnih skupnosti. (sta)

joze tanko2

Št. komentarjev: 7
 1. dzi nu nje ja pravi

  Ko pridemo mi na oblast,bo tanko piskal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. MEFISTO pravi

  Končali boste kot Bratuškova, ki je danes še rdeči pes ne povoha.

 3. srečko pravi

  Kljub izgubljeni tretjini volilcev in jasnemu sporočilu teh,ki so volili SDS,ki so tokrat odrekli glasove večini najglasnejših “černačev”,ki so začeli presedati tudi njim.Če je krasnilo volilcem SDS-a,pa se očitno to ni dogodilo tudi Tanku. Ta se gre še vedno neko “veličino” in je poln samohvale ter napuha,čeprav brez pravega razloga. SDS je Partija z avtori-tativnim vodenjem obramboslovca,ki se spozna samo na razstreljevanje in rušenje – gradnja mu je španska vas.

 4. ata pravi

  To gnilo stranko (SDS) je treba čimprej zbrisati iz zemljevida vseh političnih strank, njihovega puklovca pa pustiti naj zgnije na Dobu, kar si tudi zasluži……

 5. MEFISTO pravi

  SDS bo podprla vse dobre projekte koalicije.

  Srečko in gzi nu nje ja se strinjata z menoj, da SDS s tem ne bo imela veliko dela.

  Dobrih projektov in predlogov namreč sploh ne bo na dnevnem redu.

  O vsem se bo itak odločali in odločilo v ozadju.

 6. dzi nu nje ja pravi

  Škoda,ker si niso tiste alternative (programa) S&S-ovci niso pred volitvami niso natisnili na toaletni papir tako kot sem jim predlagal.Sedaj bi ga lahko dvakratno uporabljali.Brisali bi se najprej od zadaj,potem pa z istim še pod nosom.

 7. avgust pravi

  Konec je z vami, konec, SDS! S tem sedenjem zapornika v parlamentu ste potegnili zadnjo potezo. Ljudje so vas spregledali in imajo vas zadosti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen