Več kot 60 deklet v Nigeriji pobegnilo ugrabiteljem

0

V Nigeriji je ugrabiteljem pobegnilo več kot 60 deklet in žensk, ki so jih v vrsti napadov junija ugrabili domnevni pripadniki islamistične skupine Boko Haram, so v nedeljo sporočili nigerijski varnostni viri. Kot danes poročajo tuje tiskovne agencije, je več kot 200 deklet še vedno v rokah ugrabiteljev.

Kot je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik lokalnih oblasti, je okoli 63 ugrabljenim ženskam in dekletom v mestu Damboa v zvezni državi Borno na severovzhodu Nigerije v petek pozno zvečer uspelo pobegniti. Pobegnile so v času, ko je večina ugrabiteljev odšla v boj. Nigerijske oblasti in vojska navedb o pobegu za zdaj ne komentirajo.

V Damboi so uporniki med drugim napadli policijsko postajo, nato pa so izbruhnili spopadi med uporniki in nigerijsko vojsko. V spopadih je bilo ubitih 53 upornikov in šest vojakov.

Islamistična skupina Boko Haram se je znašla v središču svetovne pozornosti, ko je aprila iz šole v mestu Chibok na severu Nigerije ugrabila več kot 200 deklet. Po navedbah AFP je 57 od 276 ugrabljenih deklet doslej uspelo pobegniti, 219 pa jih še vedno pogrešajo. (sta)

nigerija ugrabljena dekleta

Protesti proti ugrabitvam v Nigeriji

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen