V Poreču v “mafijski” restavraciji živčen natakar pretepel nizozemskega turista

0

Pritožbe nizozemskega turista natakarju zaradi čakanja na večerjo v restavraciji Bijeli san sredi Poreča so se končale s pretepom, po katerem je Nizozemec pristal v bolnišnici. Natakar je namreč turistu zlomil čeljust. 38-letnega Nizozemca je v reški bolnišnici obiskal hrvaški minister za turizem Darko Lorencin.

Kot poročajo hrvaški mediji, je bil nizozemski turist v nedeljo zvečer nezadovoljen, ker je s soprogo, štirimi otroki in prijatelji dlje časa čakal na večerjo in se je nekajkrat pritožil 23-letnemu natakarju. Ta naj bi mu odgovoril, naj grem kam drugam, če se mu mudi. Dejal naj bi tudi, da jim ni treba plačati pijače, danes poroča Novi list.

Ko so nizozemski gostje to tudi nameravali storiti, naj bi si natakar premislil in zahteval, naj plačajo račun. Prišlo je do prepira in fizičnega napada natakarja na 38-letnega gosta, ki je končal na operaciji v reški bolnišnici zaradi odprtega zloma spodnje čeljusti. Imel je tudi pretres možganov in druge poškodbe glave. Zdravniki so v torek potrdili, da bodo 38-letnika čez nekaj dni odpustili iz bolnišnice.

Kmalu po incidentu so policisti prijeli in kazensko ovadili 23-letnega natakarja, ki je hudo telesno poškodoval nizozemskega turista. Lastnik lokala in stric natakarja pa je v telefonskem pogovoru za televizijo RTL v torek povedal, da se ni zgodilo “nič takega” in da je gost “le nerodno padel, potem ko ga je fant udaril”.

Nizozemskega turista je v bolnišnici na Reki v torek obiskal tudi hrvaški minister za turizem Lorencin, ki je obžaloval napad in ponudil pomoč vseh hrvaških institucij. “Hrvaška velja v svetu kot varna država s prijaznimi ljudmi, šlo je za osamljen incident, ki ga najostreje obsojamo,” je za hrvaške medije izjavil Lorencin.

Mesto Poreč in turistična skupnost mesta sta napovedala, da bodo plačali vse stroške bivanja nizozemske družine. Povabili so jih, naj pridejo tudi prihodnje leto na počitnice na stroške mesta. Župan Poreča Edi Štifanić je tudi dejal, da bodo lastnikom restavracije Bijeli san odvzeli koncesijo za teraso.

Novičarski portal index.hr je poročal, da je bil 72-letni dedek natakarja obsojen na 13 let zapora zaradi naročila namestitve eksplozivne naprave pod avtomobil in poskusa umora bivšega namestnika župana Poreča v letih 2006 in 2010 domnevno prav zaradi težav pri uporabi terase za gostinski lokal Bijeli san, ki v Poreču obratuje več desetletij.

Portal dodaja, da Porečani zaradi omenjenih dogodkov ta gostinski lokal pogosto povezujejo z “albansko mafijo”. (sta)

pest krvava(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen