Slovenke in Slovenci pozor: Začenja se predčasno glasovanje!

6

Volivke in volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležili državnozborskih volitev, lahko svoj glas oddajo na predčasnem glasovanju. Volišča za predčasno glasovanje bodo odprta od danes do četrtka, med 7. in 19. uro.

Volišča na predčasnem glasovanju bodo tokrat izjemoma odprta med 7. in 19. uro, torej dlje kot ponavadi, saj naj bi tako v času poletnih počitnic omogočili glasovanje večjemu številu volivcev. Predčasno glasovanje bo potekalo na sedežih okrajnih volilnih komisij. Tam, kjer volilne komisije nimajo svojega sedeža, pa volivke in volivci glas lahko oddajo na upravnih enotah – to je v primeru Cerknice, Dravograda in Metlike.

Volivci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti volilni komisiji, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev. S seboj prinesejo osebni dokument ter obvestilo okrajne volilne komisije, ki so ga dobili na dom.

V sredo pa se bo iztekel rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja. Volivci, ki bi želeli na dan glasovanja glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, morajo svojo željo do srede sporočiti okrajni volilni komisiji.

Prav tako do srede je mogoče zaprositi za glasovanje na domu. Volivce, ki zaradi bolezni ali slabše gibljivosti ne bodo mogli priti na volišča, bo v nedeljo na domu obiskal t. i. leteči odbor. V sredo se izteče tudi rok, do katerega lahko volivci zahtevajo glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom. (sta)

volitve slo2

Št. komentarjev: 6
 1. mefisto pravi

  Torej ne bodi ga odveč še enkrat opozarjam.Star Slovenski pregovor pravi,ni vse zlato kar se sveti.Torej če povzamem izogibajte se leporečju kriminalcev,zapornikov in ostale golazni.

 2. Slovenec 33 pravi

  Slovenci ne nasedajte, ne volite strank, ki omogočajo potihoma in naglas podaljševanje okupacije Slovenije, ampak le take, ki jim je za Slovenijo.

  Nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih moralnih in etičnih norm in tudi v Sloveniji je tako.

  Dokazi okupacije Slovenije so poleg drugih tudi
  – zadolževanje s kapoaciteto 1 milijon € na uro vladanja
  – zapiranje osamosvojiteljev
  – oprostilne sodbe za napadalce na Slovenijo
  – oprostilne sodbe lopovov in barab, ki so dokazano kradli in niso plačevali delavcev in prispevkov zanje
  – oprostilne sodbe narkodilerjev zaradi “nepravih” dokazov
  – krivoprisežništvo ( stranke PS, DESUS, DS, DL, so glasovale za nepremičninski zakon, ki ga je US razveljavilo v celoti, pri vstopu v parlament pa je vsak njihov poslanec prisegel k spoštovanju ustave).
  – povečevanje davkov
  – doplačevanje zdravil

  Pamet v roke.

 3. sreda pravi

  Pamet v roke, ne volite strank, katerih podporniki/ce ob sklenjeni verigi okoli sodišča v podporo pravnomočno obsojenemu z dežniki tolčejo po sodniških nogah. Gre že za fizično obračunavanje.

 4. dzi nu nje ja pravi

  SPOŠTOVANE DRŽAVLJANKE IN DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE:
  13.07.2014 JE TREBA REČI,DA JE BILO DOVOLJ IN PREVEČ ,
  UDBO-ANŠEVIZMA,ZA VSE VEČNE ČASE.

 5. sreda pravi

  Škof Glavan je rekel, voliti je moja pravica, predvsem pa moja dolžnost. že, že g. Glavan, tega vam nihče ne oporeka, oporekamo pa vam, da iz pozicije, ki jo zasedate, sugerirate, koga naj volijo verniki.

 6. igor pravi

  JANŠA PA ZOPET LEPI DOKUMENTE

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen