Policijska preiskava v primeru smrti nemškega igralca pokra zaključena

0

Policijska preiskava v primeru smrti nemškega državljana Johannesa Helmuta Strassmanna v Ljubljanici je zaključena, uraden vzrok smrti je utopitev, znakov nasilja pa na truplu ni bilo. Policija je izsledke preiskave, v kateri so ugotovili tudi prisotnost prepovedanih drog v telesu, že poslala tožilstvu, so danes za STA pojasnili na PU Ljubljana.

Strassmannovo truplu so v Ljubljanici našli 27. junija, kriminalisti in strokovnjaki sodne medicine že pri njegovem pregledu na kraju samem niso ugotovili znakov nasilja, enako je pokazala tudi obdukcija. Toksikološke preiskave telesnih tekočin Inštituta za sodno medicino, ki jih je prejela policija, pa so potrdile, da so bile prisotne snovi, ki vsebujejo prepovedane droge.

Več informacij o toksikoloških preiskavah na Policijski upravi Ljubljana ne dajejo, so pa z njihovimi izsledki seznanili tudi tožilstvo v Ljubljani, pojasnjuje tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Ljubljana Maja Ciperle Adlešič. Po njenih besedah je tako preiskava zaključena, če pa bodo prejeli kakšne nove informacije, se bo preiskava nadaljevala. Kot tudi pravi, se zaenkrat ni potrdilo, da bi bila v dogodek vpletena še kakšna oseba.

Strassmanna so pogrešali od 21. junija zvečer, nazadnje so ga videli v Ljubljani na Gornjem trgu. V iskanje pogrešanega je bilo po podatkih policije vključenih več policistov, tudi vodnikov službenih psov in policistov s policijskimi čolni. Policija je pri tem sodelovala tudi z varnostnimi organi iz Nemčije in Hrvaške. Truplo pogrešanega pa so v Ljubljanici pri Gallusovem nabrežju opazili občani.

Strassmannova utopitev je odmevala tudi v njegovi domovini, poklonili so se mu tudi njegovi pokeraški kolegi. Strassmann je bil namreč po poročanju nemškega Der Spiegla eden najboljših nemških igralcev pokra, francoska tiskovna agencija AFP pa navaja, da je od leta 2006, ko se je s pokrom začel ukvarjati profesionalno, zaslužil več kot 1,4 milijona evrov. (sta)

reka 7657

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen