Nesreča letala na Tajvanu zahtevala 48 življenj in deset ranjenih

0

Tajvanska letalska družba TransAsia Airways je danes sporočila, da je po zadnjih podatkih v nesreči njenega letala v Magongu na otočju Penghu umrlo 48 ljudi, deset pa jih je preživelo. Turbopropelersko letalo ATR 72-500 se je v sredo zrušilo med ponesrečenim poskusom pristanka v nevihti.

Na domačem notranjem letu GE222 je bilo 54 potnikov in štirje člani posadke. Med mrtvimi sta tudi francoska študenta medicine. Letalo je bilo na poti iz mesta Kaoshiung na jugozahodu Tajvana, ko ga je zajela nevihta tajfuna Matmo.

Pilot je prvi poskus pristanka v močnem deževju opustil, nato pa poskusil znova, vendar je letalo zgrešilo stezo in treščilo v hiši blizu letališča ter na tleh ranilo pet ljudi. Kljub močnemu nalivu je letalo zagorelo in gasilci so ga polivali z vodo sredi dežja.

Letalska družba po navedbah tiskovne agencije AFP obljublja, da bo družini vsakega umrlega potnika izplačala milijon tajvanskih dolarjev, kar je okrog 25.000 evrov. Vsak preživeli potnik pa bo dobil 200.000 tajvanskih dolarjev. (sta)

nesreca letalo tajvan 1

Prizorišče nesreče tajvanskega letala v Magongu na otočju Penghu

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen