Krkovič se je na Dobu zglasil že pred 7. uro

4

Brigadir Tone Krkovič, ki mora danes začeti prestajati 22-mesečno zaporno kazen, je že v zaporu na Dobu, tam pa se je zglasil že pred 7. uro, so za STA potrdili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Krkovič je sicer že ob prejemu poziva napovedal, da se bo nanj odzval in ne bo zaprosil za odložitev kazni ali pa alternativno prestajanje.

Krkovičev soobsojeni Janez Janša dveletno kazen prestaja že dva tedna, prav tako na Dobu. Ivan Črnkovič pa je najprej neuspešno zaprosil za alternativno prestajanje kazni, zdaj se bo na zavrnitev še pritožil, hkrati je zaprosil tudi za odlog prestajanja kazni. Sodišče o tej prošnji še ni odločilo.

Obsojeni morajo do konca julija poravnati tudi vsak po 37.000 evrov kazni, bremenijo jih tudi sodni stroški. Črnkovič je zaprosil še za obročno odplačevanje kazni, a tudi o tem še ni odločitve.

Sodišče je junija lani Janšo, Krkoviča in Črnkoviča obsodilo za kazniva dejanja, povezana z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih osemkolesnih oklepnikov. Janšo, ki je bil v času podpisa pogodbe o nakupu patrij predsednik vlade, je sodišče obsodilo na dve leti zapora, Krkoviča in Črnkoviča pa na 22 mesecev.

Višje sodišče je prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria potrdilo konec aprila letos, s čimer je sodba postala pravnomočna. Janša je na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, ki pa o zahtevi še odloča. (sta)

dob2Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 4
 1. Jože pravi

  Slovenija, zapirajo nam nedolžne po montiranih procesih in naše SLOVENSKE OSAMOSVOJITELJE . KRIČITE, sicer bo prepozno.

 2. janez pravi

  Tone ga bo nasankal

 3. linke pravi

  Če se bodo samo svečke prižigale bo premalo , potrebno bo prižgati kres da se bo videl do Kremlja.

 4. grrr pravi

  Se mu je pa zelo mudilo notri. Morda tudi zato, ker jajo moške roke bolj močno stiska kot ženino (videno na sliki, kjer se držijo za roke – na eni strani žena, na drudi vampast moški). Upam, da bo žena videla to sliko in se vprašala, zakaj pravzaprav ni prosil za alternativo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen