Janković kljub volilnemu neuspehu ostaja na čelu PS

0

Poslanci PS so se danes sestali na zadnji seji poslanske skupine in analizirali volilni izid. Pridružil se jim je prvak stranke Zoran Janković, ki so mu dali enotno podporo za vodenje stranke naprej, pravi vodja poslancev PS Jožef Kavtičnik. Janković naj bi sicer razmišljal o odstopu, a ugotovil, da se v danih razmerah ni dalo narediti drugače.

PS, ki je bila na zadnjih državnozborskih volitvah leta 2011 relativna zmagovalka, je namreč po delnih neuradnih rezultatih tokratnih volitev prejela 2,96-odstotno podporo, s čimer se ji ni uspelo uvrstiti v DZ.

“Vsi poslanci smo prepričani, da je prav, da nadaljujemo z delom, dali smo tudi stoodstotno podporo Jankoviću kot predsedniku, kot človeku, za katerega menimo, da je operativen in tudi naredi tisto, kar reče,” je za STA dejal Kavtičnik.

Po njegovih besedah Janković danes ni govoril o odstopu z vrha PS, je pa “seveda razmišljal o tem, ker je pač vodil volilni štab”. “Vendar je tudi sam ugotovil, da se v danih razmerah ni dalo narediti drugače, ker ljudje so bili pač prepričani, da morajo priti v DZ novi obrazi, in so se tako odločili,” je pojasnil Kavtičnik.

Kot je dodal, je tudi Janković na današnji seji poslanske skupine podal kratko analizo volilnega rezultata in “povedal, da smo nekako pošteno izgubili”. Na seji so si bili sicer enotni, da so šli na volitve z dobrim, operativnim in konkretnim programom in bi ga z veseljem uresničili, če bi imeli to priložnost. A če bi le prestopili parlamentarni prag in dobili zgolj štiri poslance, svojega programa ne bi mogli udejanjiti, zato niti niso razočarani, pravi Kavtičnik. Priznava pa, da so “želeli bistveno več, da bi lahko aktivno sodelovali v vladi in pomagali državi iz krize”.

Izvršilni odbor PS, na katerem se bodo pogovarjali o nadaljnji usmeritvi stranke, bo sicer v sredo popoldne. (sta)

Zoran Jankovic 6594

Zoran Janković

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen