Janez Janša: Grozi nam dvotretjinska večina režimskih strank, kar lahko Sloveniji povzroči nepopravljivo škodo!

12

Predsednik SDS Janez Janša je v pogovoru za Demokracijo dejal, da kljub njihovim pobudam ni nobenega sodelovanja, saj vodstvi NSi in SLS čakata, koliko glasov bo kapnilo v njuno volilno vrečo, ker je predsednik SDS v zaporu. Po njegovih besedah nam grozi celo dvotretjinska večina režimskih strank, kar lahko Sloveniji povzroči nepopravljivo škodo.

Prestreljenost s kadri, ki sploh ne razmišljajo in ne delujejo pomladno, predvsem pa delovanje različnih interesnih navez in spletkarjev v ozadju, ki jih režim pošilja v NSi in SLS, je resen problem, je za današnjo Demokracijo ocenil Janša.

Po Janševih besedah je predvolilni program NSi precej velik približek njihovemu programu 10+100 iz leta 2011. To danes sicer ne zadošča več za uspešen boj s krizo, ker so razpoložljivi viri manjši, a smer je prava in tega so veseli, je povedal prvak SDS. Pri SLS je programskega ujemanja po Janševi oceni manj, saj niso razčistili z obrambo državnega lastništva, ki je eden ključnih generatorjev krize, ob rušenju vlade v začetku leta 2013 pa so se izkazali tudi za nezanesljivega partnerja.

“Ta čas kljub našim pobudam in pobudam iz civilne družbe ni nobenega sodelovanja, saj vodstvi obeh strank z redkimi častnimi izjemami čakata, koliko judeževih srebrnikov oziroma glasov bo kapnilo v njuno volilno vrečo zaradi dejstva, da je predsednik SDS v zaporu in ne more niti sodelovati niti voditi volilne kampanje,” je bil kritičen Janša. Zaradi te kalkulacije po njegovem mnenju tudi niso še doživeli jasne besede o sodbi v zadevi Patria.

“Zaradi te pritlehne kalkulacije v tem predvolilnem času ni bilo mogoče postaviti trdne, skupne politične fronte proti zlorabi državnih institucij in vzrokom krize nasploh, kar bo pri volilnem izidu zaradi nižje udeležbe na pomladni strani verjetno škodilo vsem. Ankete tako kažejo, da nam grozi celo dvotretjinska večina režimskih strank, kar lahko Sloveniji povzroči nepopravljivo škodo,” je poudaril.

Koalicija je po Janševem mnenju sicer kljub temu mogoča, “SDS ni bila nikoli zamerljiva, saj smo s SLS sodelovali v dveh vladah kljub njihovi največji strateški uslugi režimu, mislim na vpis sedanjega volilnega sistem v ustavo leta 2000”. Programsko gledano je za Slovenijo ta koalicija najbrž edina, ki bi mogoče lahko voz že po teh volitvah pomaknila naprej, je dejal prvak SDS in dodal, da nas v vseh drugih variantah čakajo nove predčasne volitve že prihodnje leto. (sta)

Janez Jansa 2

Janez Janša

 

Št. komentarjev: 12
 1. Kr en pravi

  Ja itak, a bomo spet uvedli komunizem ali se sam bojiš da boš odgovarjal za vse svoje grehe?
  Lump pokvarjeni, zgnij na dobu

 2. Boik pravi

  To je ja…. Če ne bo dobil velike večine, se zna zgoditi, da mu bodo bivanje na Dobu še malo podaljšali! 🙂

 3. vedno večja štala pravi

  Bo še kar nekaj časa čičal na Dobu. Kmalu bo na vrsti štrikanje z IMOSom, potem pride na vrsto brat, nato, sestrična od žene……….

 4. dečko oladi pravi

  Še te volitve niso za nami, že napoveduje naslednje, ker pač sklepa, da ne bo zmagal.
  Ampak, Ivan, tebe se bodo po nedeljskem fiasku po hitrem postopku znebili tvoji največji privrženci.

 5. cvili možek pravi

  @ dečko oladi častim pivo.

 6. umetnik123 pravi

  Edini, ki nam grozi, je jajo z Doba !!!!!!!!

 7. enoumje pravi

  O kakšnih režimskih strankah govori ta človek, ali ni opazil da smo že več kot dvajset let v parlamentarni demokraciji?
  Pa ne mi zdaj nabijat s kakšnimi domobranskimi floskulami!

 8. dečko oladi pravi

  Hvala, cvili možek. Naj velja, kot da je že steklo po grlu. Huh, kako paše!

 9. medeni pravi

  JIJ se boji dvotretjinske večine v parlamentu,ker bo sprememba ustave vpeljala retroaktivno pravilo da obsojenci ne morejo biti politiki,in vsi tisti nekdanji partijski kader,ki ste se šolali v Kumrovcu in pridobili razne strokovne nazive vam bo brisano to. in namesto dr gor…. bo pisalo gor….
  itd. do zjutraj bi jih lahko našteval poimensko samo kaloh me bo brisal
  ej Dejan kmalu boš ostal brez financerja
  žal mi te je,ker se včasih nasmejem ob tvojih člankih,Kakor veš smeh pa je pol zdravja.
  Lep pozdrav iz lendave

 10. dzi nu nje ja pravi

  Ko pridemo na oblast bomo počistili z vso udbo-anševistično nesnago!

 11. Boik pravi

  uf, potem mamo še kakšnih 25 – 30let časa 😉

 12. klinček pravi

  Če je kdo napravil Sloveniji “nepopravljivo škodo”, jo je on.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen