Izraelska ofenziva v Gazi v še večjem obsegu

0

Na območju Gaze je bilo danes ubitih več kot deset Palestincev in dva izraelska vojaka. Število žrtev 16 dni trajajoče izraelske ofenzive se je tako na palestinski strani povečalo na približno 650, več kot 4000 je bilo ranjenih, so sporočile palestinske oblasti.

V šestih dneh kopenske ofenzive izraelske vojske je bilo ubitih 29 izraelskih vojakov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Skupno je bilo od začetka nasilja ubitih 31 Izraelcev.

V izraelskem tankovskem ognju je bilo danes na jugu Gaze ubitih pet ljudi, od tega tudi dva otroka. Izraelski izstrelki so zadeli hiše vzhodno od mesta Han Junis.

Na jugu Izraela je granata iz Gaze zadela tujega delavca. To je za AFP potrdil tiskovni predstavnik lokalne policije Miki Rozenfeld. Skupno število mrtvih civilistov v Izraelu zaradi najnovejših spopadov se je tako povišalo na tri.

O smrtni žrtvi danes poročajo tudi z Zahodnega brega. Izraelske sile so med nemiri v vasi Husan pri Betlehemu ubili Palestinca. Izraelski vojaki so 32-letnega moškega ustrelili v prsi, ko je v njih metal kamne.

Nemiri so izbruhnili kmalu po sestanku palestinskega vodstva v Ramali, na katerem so pozvali k množičnim protestom v znak solidarnost s prebivalci Gaze, poroča francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

gaza palestina 1

Bombardirana zgradba v Gazi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen