Glasovi z diplomatsko-konzularnih predstavništev ne spreminjajo izida volitev

3

Tudi glasovi, oddani na diplomatsko-konzularnih predstavništvih, ne spreminjajo razmerij med strankami, ki so se uvrstile v DZ. Od 2082 veljavnih glasovnic na diplomatsko-konzularnih predstavništvih je sicer največjo podporo prejela SDS (807 glasov). V ponedeljek bo Državna volilna komisija preštela še glasove po pošti iz tujine.

Na diplomatsko-konzularnih predstavništvih je bilo oddanih 2157 glasovnic, veljavnih je bilo 2082. Največ jih je na teh predstavništvih glasovalo za SDS, sledi NSi s 397 glasov podpore, za SMC pa je glasovalo 292 volivcev.

Za Združeno levico in ZaAB so glasovalo po 103 volivci, sledita SD (108 glasov) in PS (63 glasov). Za DeSUS je glasovalo 53 državljanov na diplomatsko-konzularnih predstavništvih, za SLS 38, za Zelene Slovenije 30, za Piratsko stranko Slovenije 25, za SNS 20, Verjamem 18, za stranko Enakopravni deželani – Naprej Slovenija 15, za DL devet, za Liberalno gospodarsko stranko LGS eden, za Stranko Humana Slovenija pa ni glasoval nihče.

Največ glasov je bilo oddanih na veleposlaništvu v Buenos Airesu (867), 55 je bilo neveljavnih. SDS je največ glasov podpore (470) prejela v Argentini, za NSi je tam glasovalo 309 državljanov. Sicer pa je SDS dobila največ glasov tudi na predstavništvih v Torontu, Trstu in Clevelandu, kjer jih je od 103 veljavnih glasov dobila 89.

V Beogradu, Bruslju, Skopju in Zagrebu je najvišjo podporo dobila SMC, v Sarajevu pa PS.

Razmerij med strankami glasovi z diplomatsko-konzularnih predstavništev ne spreminja. SLS še vedno manjka 0,03 odstotka podpore za vstop v DZ.

SMC se je po teh glasovih podpora znižala za 0,05 odstotne točke, še vedno imajo v DZ 36 poslanskih sedežev. SDS se je s temi glasovi podpora zvišala za 0,05 odstotne točke, ostajajo pa pri 21 poslancih. DeSUS je izgubila 0,02 odstotne točke (10 poslanskih mandatov).

Združena levica, SD in ZaAB ostajajo pri istem rezultatu, NSi se je podpora zvišala za 0,03 odstotne točke.

To sicer ni celotni izid oddanih glasov na diplomatsko-konzularnih predstavništvih. V Državni volilni komisiji bodo v ponedeljek prešteli še tiste glasove z diplomatsko-konzularnih predstavništev, na katerih je glasovalo premalo volivcev, da bi bila zagotovljena anonimnost glasovanja. Prav tako bodo v ponedeljek šteli glasove, ki bodo prispeli po pošti iz tujine.

Državna volilna komisija je sicer v tujino poslala 71.549 kompletov volilnih gradiv za izseljence. Po pošti iz tujine pa bo glasovalo tudi 4087 volivcev, ki bodo na dan glasovanja začasno v tujini. (sta)

volitve slo2

Št. komentarjev: 3
  1. Štajerc pravi

    Kdor je dal tej belogardistični golazni v Argentini pravico odločanja o usodi Slovencev, bi moral biti obešen skupaj s Hitlerjevim agitatorjem Dejanom Kalohom – Kahlo

  2. cvili možek pravi

    AMEN!!!!!!

  3. MEFISTO pravi

    In Kučan bobral mašo zadušnico, mar ne cvilež?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen