Erjavec prikrito zamolčal medijem stanovanje na hrvaški obali

3

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je za STA pojasnil, da je stanovanje v Karigadorju, ki naj bi ga zamolčal medijem, v lasti žene in ne njegovi lasti, zato se mu tudi ni zdelo smiselno, da ga navaja kot svoje premoženje. Po poročanju Reporterja naj bi namreč Erjavec omenjeno stanovanje, veliko okoli 70 kvadratnih metrov, medijem zamolčal.

Erjavec je namreč junija v odgovoru za Finance, ki so zbirale podatke o premoženju predsednikov strank, med drugim navedel, da je lastnik 71,3 kvadratnega metra velikega stanovanja v Ljubljani in solastnik 190 kvadratnih metrov velike hiše v Naklem. Pri tem pa naj bi po poročanju Reporterja zamolčal stanovanje v Karigadorju blizu Novigrada (hrvaška Istra), kamor tudi zahaja na počitnice.

Kot je za STA dejal Erjavec, je omenjeno stanovanje kupila žena leta 2001, nanjo pa je bilo z vpisom v zemljiško knjigo formalno prepisano leta 2009, ko so lahko po spremembah hrvaške zakonodaje lastniki nepremičnin na Hrvaškem postali tudi državljani drugih držav. Takoj zatem sta stanovanje prijavila tudi Komisiji za preprečevanje korupcije.

Erjavec pravi, da se mu v odgovoru na vprašanje medijev omenjenega stanovanja ni zdelo smiselno omenjati, saj gre za premoženje njegove žene in ne njega. “Ne morem govoriti o premoženju, ki ni moje,” je dejal. Na vprašanje, ali sta stanovanje kupila s skupnim denarjem ali ga je žena kupila zgolj s svojim, pa pojasnjuje, da ga je kupila žena, ki naj bi del denarja dobila tudi z dediščino. (sta)

PK-erjavec

Karl Erjavec

Št. komentarjev: 3
  1. Demi Zen pravi

    ah dejte no, to je vendah kamphikolica.

  2. igor pravi

    kje so vsi tisti milijoni, katere je dobil I.J.Janša od prodaje orožja

  3. Star partizan pravi

    Je pač komunist, ki obvladuje partijske vrednote.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen