Pričakovano: Sodišče odreklo Črnkovičev predlog za alternativno prestajanje kazni!

7

Ljubljansko okrajno sodišče je zavrnilo predlog Ivana Črnkoviča za alternativno prestajanje kazni. To je za STA povedal Črnkovič sam, ki sicer pravi, da pošte še ni dvignil, a je z odločitvijo že seznanjen. Pošte tudi še nekaj časa ne namerava dvigniti, je napovedal. Ko pa jo bo, se bo na odločitev sodišča pritožil.

Črnkovič, ki je bil v zadevi Patria obsojen na 22 mesecev zapora, je vložil predlog za nadomestitev zapora z delom v splošno korist, podredno pa je predlagal izvršitev kazni zapora ob prostih dnevih. Hkrati je predlagal plačevanje denarne kazni v obrokih. Sodišče je namreč vsakemu od treh obsojenih poleg zapornih kazni izreklo tudi po 37.000 evrov denarne kazni, ki jo morajo plačati v treh mesecih, sodba pa je postala pravnomočna 28. aprila. To pomeni, da morajo kazen plačati do 28. julija.

Na sodišču so danes za STA pojasnili, da so odločitev o Črnkovičevi prošnji za alternativno prestajanje kazni že sprejeli, a se odločitev šele vroča strankam, zato jo bodo razkrili, ko bodo z njo seznanjene stranke. Črnkovič je z njo neuradno že seznanjen in kot pravi, je tako odločitev tudi pričakoval, čeprav je 200 njegovih zaposlenih v Rotisu podpisalo peticijo, v kateri menijo, da je Črnkovič v podjetju nenadomestljiv.

O prošnji za obročno plačilo denarne kazni sodišče še ni odločilo, ker še ni prejelo vseh podatkov o premoženjskem stanju obsojenca, so za STA še povedali na sodišču.

Črnkovič bi moral sicer v petek na prestajanje kazni, a bo celoten postopek z dvigom pošte in nato pritožbo to zamaknilo, je še povedal. Sicer že zdaj, kot pravi, ve, kakšen bo odgovor na pritožbo. Črnkovič računa, da se bo odhod v zapor zavlekel do septembra.

V petek pa mora na Dob brigadir Tone Krkovič, ki predloga za alternativno prestajanje kazni ni podal. V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve, čigar član predsedstva je tudi Krkovič, so že ob odhodu Janeza Janše v zapor napovedali, da bodo na poti za zapahe pospremili tudi Krkoviča. Uradne napovedi sicer še ni. (sta)

Ivan Crnkovic

Ivan Črnkovič

Št. komentarjev: 7
 1. cvili možek pravi

  Sodišče IGNORIRA in želi pomilostitev.BEDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

 2. borec pravi

  cvili možek
  …tudi ti boš cvilil

 3. cvili možek pravi

  @borec BEDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKBBBBBBBBBBBEEEEEEEEEEEEEEDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKK

 4. dzi nu nje ja pravi

  Po “človeško” pa se lahko tudi krade,če si prijatelj brajdiČ-a JIJ-a??????

 5. niko pravi

  Kolikor razumem,naj bi bil Črnkovič obsojen,ker naj bi dal obljubo nagrade
  prijatelju Krkoviču v zameno za to,da je prijatelj bil prisoten na nekem sestanku.Ves svet je gledal posnetek poslanca EU Thalerja,ki je sprejel podkupnino v višini 100000EUR.Črnkovič ima podjetje in zaposluje ljudi,Thaler ne zaposluje nikogar,pa ima lahko vikend zapor,Črnkovič pa ne.

 6. njunfra pravi

  @niko, Thaler je samo posredoval nek račun v Londonu, na katerega naj bi mu nakazali podkupnino. Najbrže je potem ves čas visel na mobiju in gnjavil bančne uslužbence, če se mu je že prikazala Marija…

 7. kulisa pravi

  Bravo Kučanovo sodišče. Janša ve, kako bi se norčevali iz njega, če bi zaprosil za alternativno prestajanje kazni. Evropi je pokazal, kaj je sposobno tako sodišče v Sloveniji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen