Brigadir Tone Krkovič svojo krivično kazen prestaja na odprtem oddelku Doba

6

Na odprtem oddelku zapora Dob svojo kazen prestaja tudi že brigadir Tone Krkovič, obsojen na 22 mesecev zapora v zadevi Patria. To so za STA potrdili na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Krkovič je na prestajanje kazni prišel v petek, na odprti oddelek Puščava pa so ga namestili danes.

Kazen na odprtem oddelku prestaja tudi soobsojeni v zadevi Patria, predsednik SDS Janez Janša. Tudi njega so na odprti oddelek premestili po treh dneh.

V. d. generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj je takrat na vprašanje, zakaj je bil Janša nameščen neposredno na odprti oddelek in v tako kratkem času, pojasnil, da je primer Janše penološko popolnoma enostaven in za dobske razmere lahek zalogaj. Gre namreč za nekoga, ki je obsojen na dve leti zapora, ter ne gre za kaznivo dejanje, povezano z drogo, nasiljem ali spolno nedotakljivostjo, je dodal. V zapor je prišel sam in urejen, kar po njihovem pomeni, da ni bil alkoholiziran, pod vplivom drugih substanc in agresiven, je takrat pojasnjeval Podržaj.

Podržaj je takrat razložil tudi, da odločitev temelji na zakonu ter izhodiščih, ki se jih držijo ob vsakem odločanju, nanjo pa ni nihče vplival.

Tretjemu obsojenemu v zadevi Patria Ivanu Črnkoviču, prav tako na 22 mesecev zapora, pa za zapahe ne bo treba vsaj do 4. oktobra, saj je sodišče ugodilo prošnji za odlog prestajanja kazni. Črnkovič je sicer najprej neuspešno zaprosil za alternativno prestajanje kazni, zdaj se bo na zavrnitev še pritožil.

Trojica je bila obsojena junija lani, višje sodišče je kazen potrdilo konec aprila letos. Janša je na vrhovno sodišče že vložil zahtevo za varstvo zakonitosti. (sta)

anton-krkovic

Tone Krkovič

Št. komentarjev: 6
 1. dzi nu nje ja pravi

  A še lula v gatke?

 2. dzi nu nje ja pravi

  Ja,če pa TK še lula v gatke mu pa dajte pleničke.Zaregljat vrata za njim pa je treba vsekakor,da ne bo v javnosti še kakšnih kahlc polagal.

 3. mefisto pravi

  Za večeru ČUFTE SA RIŽOM.Škoda ker nisem kuhar na Dobu.

 4. Slovenec 33 pravi

  1. Ta kazen ni pravična.
  2. Vidim pa da je fdvizem resna bolezen, ki povzroča takele komentarje.
  3. Gospa ali gospod, kaj ste delali v šoli, ali vas je usmerjeno izobraževanje umsko res tako zelo prizadelo.

 5. igor pravi

  preprodajal bi orožje, ne pa, da se gre posel z bio maso.

 6. mefisto pravi

  @33 popolnoma se strinjam z teboj.Kazen je absolutno prenizka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen