Bosanska družina v Slovenijo želela pripeljati več kot 3 kg marihuane

0

Policisti so v petek na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje ustavili vozilo, v katerem se je vozila družina iz Bosne in Hercegovine. Pri pregledu so v posebej prirejenem prostoru za pregradno steno zadnjih sedežev v vozilu našli zavitke z več kot 3 kilogrami prepovedane konoplje, vredne več kot 12.000 evrov.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so osebni avtomobil znamke Mercedes na mejnem prehodu ustavili malo po 12. uri ob vstopu v Slovenijo. Vozil ga je 34-letni državljan Bosne in Hercegovine, kot sopotniki pa so se v vozilu nahajali tudi njegova žena ter dva mladoletna otroka.

Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo vozila, prtljage in potnikov. Pri pregledu vozila so v posebej prirejenem prostoru, za pregradno steno zadnjih sedežev v vozilu, opazili več zavitkov, ovitih v plastični lepilni trak. Pri pregledu naključno izbranega paketa je bilo ugotovljeno, da so v njem rjavo zeleni rastlinski delci, ki so po videzu in vonju ustrezali prepovedani drogi konoplji.

Še isti dan so kriminalisti na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju opravili preiskavo vozila ter ob tem našli in zasegli skupno pet zavojev, ki so vsebovali prepovedano drogo v skupni neto teži 3342,34 grama. Prav tako so v preiskavi našli in zasegli še druge predmete, pomembne za kazenski postopek.

Državljanu BiH so kriminalisti zasegli vozilo ter mu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odvzeli prostost. Naslednji dan so osumljenega privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor.

S prodajo navedene količine prepovedane droge bi si osumljenec, ob uspešni neupravičeni prodaji, v Sloveniji pridobil okoli 12.000 evrov, v Avstriji pa okoli 15.000 evrov protipravne premoženjske koristi, ocenjujejo na mariborski policijski upravi. (sta)

marihuana paketi(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen