Anketa Večera: SDS tesno za petami SMC

6

Dober teden dni pred volitvami po javnomnenjskih anketah še vedno vodi Stranka Mira Cerarja (SMC), a se ji je zelo približala SDS. Ta bi jo po statističnih projekcijah lahko prehitela, saj bi zanjo glasovalo slabih 24 odstotkov, za SMC pa slabih 23 odstotkov vprašanih. Rast podpore beležita DeSUS in NSi, ki sta prehiteli SD, kaže anketa Večera.

Zgoraj navedene statistične projekcije temeljijo na odgovorih samo tistih vprašanih, ki pravijo, da bodo v nedeljo zagotovo šli na volitve. Če pa se upošteva vse, ki so v anketi odgovarjali, bi SMC volilo 16,9 odstotka vprašanih, SDS 14,3 odstotka.

DeSUS bi dobil 4,4 odstotka, NSi 3,6 odstotka, SD 2,8 odstotka, vse ostale stranke pa manj kot dva odstotka glasov. ZaAB bi tako volilo 1,8 odstotka vprašanih, PS 1,6 odstotka, SLS in Združeno levico po 1,1 odstotka, SNS 0,9 odstotka, Verjamem 0,6 odstotka in DL 0,1 odstotka vprašanih. Tretjina jih še ne ve, komu bodo oddali svoj glas.

Nedeljskih volitev se bo po anketi zagotovo udeležilo 56,6 odstotka vprašanih. Da se bo verjetno udeležilo volitev, je povedalo 17,2 odstotka vprašanih, da se jih verjetno ne bo udeležilo, pa 7,2 odstotka vprašanih. Zagotovo se volitev ne bo udeležilo 13,9 odstotka vprašanih, medtem ko jih 5,1 odstotka še ne ve, ali bodo odšli na volitve ali ne.

Anketo je za Večer izvedlo podjetje RM Plus od 2. do 3. julija, anketirali pa so 700 naključno izbranih oseb. Vzorec temelji na aktualnem telefonskem imeniku. (sta)

SDS_logo_tabla

Št. komentarjev: 6
 1. MEFISTO pravi

  Je mar to znak, da prihajajo ljudje k pameti?

 2. igor pravi

  Pred vsakimi volitvami ko gre SDS-u slabo, plačate RM, DA NAREDI ANKETO V VAŠ PRID.

 3. igor pravi

  KALOH NE BO POSLANEC.

 4. MEFISTO pravi

  Pričakoval sem, da bo ta anketa poslabšala duševno zdravje moža stoterih nickov z eno tipkovnico in omejeno pametjo.

  In res ga je!

 5. MEFISTO pravi

  Cerar je velik babjek.

  Ženske si ga kar podajajo, češ,jaz ga nočem, ti ga imej.

 6. MEFISTO pravi

  Na Reporterju se je pojavil nek bolnik, ki se podpisuje kot SDSboss.

  Ga kdo pozna ali si misli, kdo se skriva pod tem imenom.

  Govori se, da je star komunist ter Titoist in da se hvali, da je tudi šolan udbaš.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen