Žensko, ki je razkrila rasistične izjave Sterlinga, močno pretepli

1

Ženska, ki je skrivaj posnela rasistične izjave lastnika košarkarskega kluba L.A Clippers Donalda Sterlinga, je bila v nedeljo zvečer v New Yorku žrtev napada dveh belih moških, ki sta jo zmerjala z rasističnimi opazkami in se je lotila tudi fizično. S pomočjo mimoidočih, ki so pregnali napadalca, ji je uspelo pobegniti.

O napadu poroča medij RadarOnline, ki se sklicuje na besede njenega odvetnika.

V. Stiviano je v nedeljo zvečer odšla iz hotela Gansevoort v predelu Manhattna Meatpacking District, ko sta do nje pristopila dva belca ter jo začela pretepati in zmerjati s črnuhinjo in drugimi rasističnimi zmerljivkami.

Napadalca sta na koncu pobegnila, žrtev pa je poiskala pomoč v bolnišnici. Napada policiji ni nemudoma prijavila, njen odvetnik Mac Nehorary pa je dejal, da bo to najverjetneje storila v kratkem. 31-letna V. Stiviano je sicer prišla v New York na pogovor za televizijo CNN z voditeljem Andersonom Cooperjem.

Komisar lige NBA Adam Silver je 81-letnega Sterlinga izključil iz lige in mu naložil 2,5 milijona dolarjev denarne kazni zaradi rasističnih izjav Stivianovi, ki jih je ta posnela in so nekako prišli v javnost. Sama zanika, da bi bila za to odgovorna. Silver je prav tako sprožil postopek, da Sterlinga prisilijo v prodajo kluba.

Njegova soproga Shelly Sterling, s katero živita ločeno, je 50-odstotna lastnica in se je že dogovorila o prodaji kluba nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Microsofta Stevu Ballmerju za dve milijardi dolarjev.

V. Stiviano, ki je mešane rase, že vse od izbruha škandala prejema grožnje z nasiljem in celo smrtjo, zaradi česar je najela telesnega stražarja, ki pa si v nedeljo kot kaže ni zaslužil svojega honorarja.

Donald Sterling je medtem v nedeljo obtožbe o rasizmu zavračal z udeležbo na maši v črnski cerkvi v južnem Los Angelesu. Pastor baptistične cerkve Zion Benjamin Harwick je na začudenje faranov pozval Sterlinga, naj vstane in sprejme aplavz.

Harwick je razložil, da se je Sterling sam povabil v cerkev, česar mu kot kristjan ni mogel prepovedati. Pastor je med pridigo dejal, da imajo radi vse božje otroke, ne glede na raso, vero in barvo kože ter da bodo molili za Sterlinga.

Sterling, ki je po izbruhu škandala za televizijo CNN dejal, da temnopolti za razliko od Judov niso pripravljeni pomagati svojim ljudem, je bil nad dogodkom navdušen. (sta)

pest krvava(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. Sapphire is also popular for its medium to deep blue
    color. After one side of the beads are strung, slide
    on the pendant, then continue sliding on the other beads.
    researchers are frequently declaring about the increases in the
    cost of the.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen