SDS: Dodatne stroške referenduma je zaradi nepremišljenosti in egoizma ustvarila vlada!

10

SDS v odzivu na navedbe, da naj bi bila odgovorna za stroške referenduma o arhivih, meni, da sta pravi naslov za terjanje odgovornosti zaradi neodgovorne porabe davkoplačevalskih sredstev vlada Alenke Bratušek in ministrstvo za kulturo. Volivci bodo izstavili račun strankam, ki so namesto ukrepov za blaginjo sprejemale zakone o arhivih, menijo.

“Slovenijo sta leta 2013 pod vodstvom vlade Alenke Bratušek zaznamovali predvsem prekomerno zadolževanje ter dvigovanje davkov in prispevkov,” so zapisali v SDS. Namesto da bi se vlada posvetila pripravi in izvrševanju ukrepov za izhod iz krize, s katerimi bi razbremenili gospodarstvo, povečali gospodarsko rast in prihodke v državni proračun, se je po besedah SDS “ukvarjala z zakonskimi predlogi, ki so namenjeni ščitenju obstoječih navez in privilegijev, ki dušijo napredek in razvoj države”.

Takšen primer je po njihovih navedbah tudi novela zakona o arhivskem in dokumentarnem gradivu ter arhivih, ki jo je vlada Alenke Bratušek potrdila oktobra lani. Ob tem so poudarili, da je pobudo za razpis referenduma podprlo več kot 46.000 ljudi.

Kot navajajo v SDS, so predlagali, da bi referendum izvedli skupaj z volitvami v Evropski parlament, “kar bi pomenilo dvomilijonski prihranek”. “Koalicija je to vehementno zavrnila in razpisala referendum samo 14 dni po volitvah v Evropski parlament,” navajajo.

Pravi naslov za terjanje odgovornosti zaradi neodgovorne porabe davkoplačevalskih sredstev sta zato po njihovi oceni vlada Alenke Bratušek in ministrstvo za kulturo. “Verjamemo, da bodo volivci na bližajočih se volitvah izstavili račun strankam, ki so namesto ukrepov za gospodarsko rast in blaginjo prebivalstva sprejemale zakone o arhivih,” dodajajo v SDS. (sta)

SDS_logo_tabla

Št. komentarjev: 10
 1. KODEKS pravi

  Velja predvsem za pristaše S DOMOBRANSKE S
  P.S. Če lahko Irglova javno žali večina SLOVENCEV potem naj ne pričakuje, da ji bomo nastavili tudi drugo lice !!
  /Da bo bralcem jasno o čem pišem, bom preprosto in natančno opisal bistvo motene osebnosti: Psihopat ali motena osebnost je človek, ki zaradi nespodbudnih pogojev za psihosocialni razvoj (kar ni možno razumeti, če se ne prebere sorodne knjige kot je S. Forward: Strupeni starši, Tangram, Lj. 2001), ni razvil empatičnega odnosa do sočloveka, zato v življenju uveljavlja predvsem egoistične cilje, ki v glavnem izvirajo iz zavednih in nezavednih zamer, ki so se mu nakopičile v zanj sovražnih razvojnih pogojih. Psihopata ni možno prevzgojiti, saj je ni na svetu inštitucije, ki bi utegnila v dolgotrajnem (prev)zgojnem procesu (katerega bistvo je fenomenalno prikazal v svojih knjigah Tine Hribar) v celoti nadoknaditi zamujene spodbudne pogoje v otroštvu; pa tudi, če bi se kdo tega lotil, zanesljivo ne bi uspel, kajti motene osebnosti sploh niso motivirane za »spreobrnitev«, saj ne sledijo pozitivni osebnosti (pre)vzgojitelja, torej niso z njim sposobni vzpostaviti pozitivnega transferja, ki je absolutni pogoj za uspešno psihoterapijo in prevzgojo, pač pa se povezujejo izključno z voditelji antisocialnih skupin.
  Nimam kaj dodati tej analizi

 2. sosed pravi

  Dodatne stroške je povzročila politikantska SDS in kvazi strokovna javnost s pobudo, saj je ljudstvo jasno nakazalo, da je bil referendum NEpotreben.

 3. srečko pravi

  Seveda morajo končno volilci nujno izstaviti račun političnim strankam,ki organizirajo in kot blok stojijo izza razpisanih referendumov..Torej ta hip to mora čutiti SDS,ki neomajno stoji izza referenduma o arhivih,za katerega se je izkazalo, da nima podpore pri 92% slovenskih volilcev.

 4. sosed pravi

  Raziskati in morebiti obsoditi zločine je eno, vohuniti po arhivih in politikantsko špekulirati ter kalkulirati pa drugo. In predvsem to počne SDS. Celo norčuje se iz zločinov, ko jih politizira in z njimi pomeša v jalovih PR poskusih krompirjeve zgodbe prepojene s cvičkom!

  Arhivi za resne raziskovalce in organe pregona ostajajo odprti. Ko bo volje za razjasnitev zločinov brez politikantskih kalkulacij, brž v arhiv – delo čaka!

  Prav je pa, da so anonimizirani za javnost, saj ne smemo kršiti ustavnih pravic ostalih. Tudi v Nemčiji, kjer so imeli kar 2 politični policiji, ostajajo deloma zaprti. Nad njimi pa bdi s cenzuro kar celoten resor, kar ni ovira za pregon zločinov (važno: kamor ne sodijo krompirjevi pikniki, odprte sezone lovov in cvičkarije)!

 5. KONVERTIT pravi

  @sosed
  Prosim naštej mi nekaj zločinov!

  Kdaj so zločinci imeli priložnost, da operejo svoje ime na zatožni klopi?

  Kdo so bili zločinci?

 6. KONVERTIT pravi

  @sosed
  Prosim naštej mi nekaj zločinov!

  Kdaj so zločinci imeli priložnost, da operejo svoje ime na zatožni klopi?

  Koliko jih je poklicala na zatožno klop Nemčija in koliko Slovenija!

  Saj veš, da sta STASI in UDBA kopija NKVD!

  Nekateri pravijo, da je bila gostota zločinov pri na večja kot kjerkoli drugje!

 7. tajkuni z doba pravi

  Praznik za slovenijo janezek gre na dob kamor sodi baraba

 8. srečko pravi

  konvertit,

  tvoj (in še koga) problem je,da vse to,kar bi ti rad proglasil za zločin in zločince – NISO BILI NIKOLI PREPOZNANI kot TAKI. Tudi v obdobju dveh mandatov (12 let) Antona Drobniča,kot šefa tožilstva NE. Omenjeni vrhovni tožilec in tudi njegova naslednica Brezigarjeva,ki je vseskozi trdno držala tožilstvo v roki,nista premogla obtožiti niti enega eventualnega “zločinca” za takšna domnevna dejanja.
  Nista zmogla teh primerov niti INTERNACIONALIZIRATI,ter tako odpreti morebitne zločine pred evropsko ali svetovno javnostjo.
  Saj bi to vendar bila evropska groteska,da bi se poskušalo slovensko quislinštvo spremeniti v žrtve – tega sta se Drobnič in Brezigarjeva zelo dobro zavedala in nista niti z mezincem mignila v tej smeri…..

 9. cvili možek pravi

  Srečko ZATO pa so naplahtali srednješolko mar ne .To je njen skraji domet razmišljanja.Sedaj pa naj lepo vzame kredit in poplača del referenduma.Ostalo pa bodo z lahkoto pobrali z nabirko.

 10. dzi nu nje ja pravi

  Teh neumnosti,ki se jih grejo anševiki pod vodstvom
  trajnožarečega desnega-komunista IJJ-a ni treba.In zaradi teh neumnosti zapravljati denar.
  Kako je že nemški predsednik takim,ki tako delujejo v Nemčiji rekel,da so???

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen